Η μεγάλη αύξηση στα έσοδα της δημοφιλέστερης διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, δείχνει ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για τάση και όχι για μέγεθος "αριθμητικά" αυξημένο λόγω σύγκρισης με τις σεζόν της πανδημίας...

Το χρήμα… τρέχει με χίλια στη Formula 1!  Τα αυξημένα έσοδα που παρουσίασε η F1 στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν, λίγο πολύ αναμενόμενα. Κι αυτό επειδή η σύγκριση έγινε με τον περασμένο χρόνο, όταν, ακόμη, τα μέτρα για την πανδημία ήταν πάρα πολύ αυστηρά σε πολλές χώρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πολύ λιγότερα εισιτήρια, που αποτελούν μεγάλο μέρος του τζίρου της Formula 1 -ειδικά στη μορφή των πανάκριβων “μαγικών χαρτιών” του Paddock Club.

Τώρα, όμως, η Formula 1 παρουσίασε τα αποτελέσματα και του 2ου τριμήνου. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Και δείχνουν ότι η άνοδος των εσόδων είναι μια πραγματική, αντικειμενική τάση που αφορά στο σύνολο της λειτουργίας του χώρου και όχι ένα σχετικό με πέρυσι μέγεθος. Συγκεκριμένα, η F1 παρουσιάζει για το 2ο τρίμηνο του έτους έσοδα 744.000.000 ευρώ, αντί 501.000.000 ευρώ πέρυσι! Είναι μια πολύ μεγάλη αύξηση που δεν έχει ως αιτία μόνο την επιστροφή του κοινού στις πίστες και τα υπερ-έσοδα από το Paddock Club.

Γενικότερη αναβάθμιση του προϊοντος βλέπει ο Ντομενικάλι

Ο πρόεδρος της Formula 1 Στέφανο Ντομενικάλι μιλάει για γενικότερη αναβάθμιση του προϊόντος, σε όλα τα επίπεδα. “Η σεζόν”, λέει, “εξακολουθεί και καταγράφει ρεκόρ, αφού βλέπουμε συναρπαστικούς αγώνες και απρόβλεπτα αποτελέσματα στις πίστες. Είναι ένα γεγονός που προσελκύει συνεχώς νέους φανς και όχι μόνο στις κερκίδες, αλλά σε όλες τις πλατφόρμες μας”.

Πράγματι, μεγάλο μέρος των αυξημένων εσόδων έχει προέλευση τη μεγάλη αύξηση στο live streaming της F1. Η… συνήθεια της πανδημίας μοιάζει να έγινε “λατρεία” για μεγάλο μέρος του κοινού που απολαμβάνει μ’ αυτόν τον τρόπο τους αγώνες. Χάρη στη δυναμική αυτή, η Formula 1 είδε εφέτος και τις μεγάλες χορηγίες της να…  αυγατίζουν. Από την αρχή της χρονιάς έχει ανακοινώσει νέες συμφωνίες με MSC Cruises, Tata Communications, Lenovo και Salesforce.


Αυξημένα είναι και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα από τα βιντεοπαιχνίδια, τη μεταφορά ομαδικού εξοπλισμού στους αγώνες  (από 36.000.000 πέρυσι, σε 113.900.000 εφέτος, ως τώρα), καθώς επίσης και από τις πληρωμές των ομάδων (από 302.500.000 σε 361.400.000). Η δημοφιλέστερη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνει αυτόν τον καιρό… διακοπές. Το επόμενο Γκραν Πρι είναι στο Σπα του Βελγίου, στα τέλη του μήνα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик