Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποχώρησε το 2009. Δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει.

H BMW ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στην IMSA το 2023 και στα WEC και «24 Ώρες Λε Μαν» το 2024. Ωστόσο, η Formula 1 δεν είναι στα πλάνα της.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποχώρησε από την F1 το 2009 και δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει ούτε ως εργοστασιακή ομάδα ούτε ως προμηθεύτρια κινητήρων.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματός της, Αντρέας Ρους: «Ξεκάθαρα δεν μας ενδιαφέρει η Formula 1.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις και πρέπει να πετύχεις για πολλά χρόνια, ώστε να κάνεις απόσβεση. Είμαστε χαρούμενοι με τα τωρινά αγωνιστικά μας προγράμματα».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της BMW Μ, Φρανκ Φαν Μιλ: «Για εμένα η Formula 1 δεν είναι προτεραιότητα.

Το πρόγραμμα LMDh είναι. Έχουμε παράδοση στην F1, αλλά το LMDh είναι πολύ πιο συναρπαστικό. Είναι η σειρά των αγώνων αντοχής.

Δεν συμμετέχουμε στους αγώνες μόνο από πλευράς μάρκετινγκ. Για αυτό το πρόγραμμα LMDh είναι πιο σημαντικό από την F1. Δεν εναρμονίζεται με τα προϊόντα του τμήματος M και είναι πολύ μακριά από πλευράς εξηλεκτρισμού».

Οι Γερμανοί ακούστηκε πρόσφατα πως ενδιαφέρονται να αγοράσουν τη McLaren, αλλά ο Φαν Μιλ ξεκαθάρισε: «Η BMW δεν αγοράζει άλλες εταιρίες. Είμαστε ανεξάρτητοι και δεν θέλουμε να επενδύσουμε αλλού. Η BMW δεν θα αγοράσει τη McLaren, είναι απλώς μια φήμη».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ