Το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται από το 2026 στην Formula 1 με το πρωτάθλημα να μπαίνει σε νέα εποχή!

Το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται από το 2026 στην Formula 1 με το πρωτάθλημα να μπαίνει σε νέα εποχή!

Η Ford αποτελεί νέο μέλος στην οικογένεια της Red Bull και ήδη γίνονται πολλές συζητήσεις για την αύξηση του ανταγωνισμού με αφετηρία το 2026 και την αλλαγή των κανονισμών και των κινητήρων.

Οι 6 μονομάχοι
Alpine Racing
Audi
Ferrari S.p.A.
Honda Racing Corporation
Mercedes-AMG High Performance Powertrains Ltd.
Red Bull Ford

Οι στόχοι των νέων κανονισμών
Το γράμμα του νόμου για τις υβριδικές μηχανές που θα δίνουν ώθηση στα μονοθέσια την περίοδο 2026-2030 πήραν τον περασμένο Αύγουστο το πράσινο φως από την Κομισιόν της F1 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Αυτοί αφορούν τρεις βασικούς πυλώνες…

Το θέαμα – οι μονάδες ισχύος του 2026 θα έχουν παρόμοιες επιδόσεις με τις παρούσες, χρησιμοποιώντας V6 κινητήρες εσωτερικής καύσης, υψηλής ισχύος και υψηλών στροφών. Στοχεύουν στην αποφυγή της μεγάλης διαφοροποίησης σε απόδοση ανάμεσα στους κατασκευαστές, εξασφαλίζοντας ανταγωνισμό.

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα – οι μονάδες ισχύος του 2026 θα έχουν αύξηση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στο 50% και θα χρησιμοποιούν 100% βιώσιμο καύσιμο.

Οικονομική βιωσιμότητα – Οι οικονομικοί κανονισμοί σχετικά με τις μονάδες ισχύος θα μειώσουν το συνολικό κόστος για τους ανταγωνιστές, διατηρώντας κορυφαία τεχνολογία, στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα της Formula 1.

TAGS:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ