Κανείς ανταγωνιστής δεν είναι χαρούμενος με την ποινή της Red Bull για παραβίαση των οικονομικών όρων το 2021.

Κανείς ανταγωνιστής δεν είναι χαρούμενος με την ποινή της Red Bull για παραβίαση των οικονομικών όρων το 2021.

Επικεφαλής των ομάδων τάσσονται κατά της απόφασης με την Ferrari να μπαίνει στο… χορό των δηλώσεων. Θυμίζουμε πως η Red Bull τιμωρήθηκε με 7 εκατ. πρόστιμο και περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, Λοράν Μεκίς, δήλωσε στο Sky Italia: «Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα για το τι μπορεί να κάνει μία ομάδα με μισό, ένα ή δύο εκατομμύρια επιπλέον. Δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω είναι ένα τεράστιο ποσό και έχουμε πει αρκετές φορές την άποψή μας επί του θέματος. Πιστεύουμε στη Ferrari πως αυτό το ποσό μπορεί να προσφέρει γύρω στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου στο γύρο, οπότε είναι εύκολο να κατανοήσουμε πως αυτά τα νούμερα μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε αποτέλεσμα αγώνων ή και του πρωταθλήματος».

Επιπλέον ο Μεκίς εξήγησε τους λόγους που η Ferrari δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με την ποινή που πήρε η Red Bull Racing: «Όσο για την ποινή της Red Bull, δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως στη Ferrari δεν πιστεύουμε πως η μείωση κατά 10% του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD αντιστοιχεί στο κέρδος απόδοσης εντός πίστας που ανέφερα νωρίτερα. Επιπλέον υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που στην ποινή δεν προβλέπεται μείωση του ορίου δαπανών, αυτό ωθεί την ομάδα να επενδύσει αλλού τα χρήματα. Έχει την απόλυτη ελευθερία να ξοδέψει τα χρήματα που θα χρησιμοποιούσε για τη χρήση της σήραγγας και του CFD στη μείωση του βάρους του μονοθεσίου ή οπουδήποτε αλλού. Η ανησυχία μας είναι πως λόγω των δύο αυτών παραγόντων, το πραγματικό αντίκτυπο της ποινής είναι πολύ μικρό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα