Η Formula 1 ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία με διευρυμένο καλεντάρι και περισσότερα sprint race.

Η Formula 1 ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία με διευρυμένο καλεντάρι και περισσότερα sprint race.

Η κοινότητα του σπορ προσπαθεί να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και να αποφασίσει αν τελικά υπάρχουν οφέλη από μια τόσο μακρά σεζόν. Το 2023 η Formula 1 θα έχει για πρώτη φορά 24 grand prix και 6 sprint race.

Οι φίλοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρόκειται να απολαύσουν συνεχόμενο θέαμα και νέες πίστες, όπως το Λας Βέγκας ενώ επιστρέφουν και τα grand prix των Κατάρ και Κίνα (μετά από χρόνια).

Ένας από τους καταλληλότερους για να δώσει απαντήσεις είναι ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, που κατέθεσε την άποψή του για τα νέα δεδομένα στο σπορ!

«Οι 23 ή 24 αγώνες είναι ένας πολύ καλός αριθμός, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για περισσότερους. Οι πίστες έχουν επιλεχθεί γύρω από αυτόν τον αριθμό. Στους 24 αγώνες, έχουμε φτάσει το ανώτατο όριο. Η αγορά απαιτεί αυτό τον αριθμό αγώνων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουμε λάβει υπόψη, αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι 24 αγώνες είναι το μέγιστο δυνατό. Παλιά είχαμε 15 αγώνες, όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίζουμε αυτό να αυξηθεί μελλοντικά»

Επιπλέον ο Ντομενικάλι εξήγησε την τωρινή δομή του προγράμματος της Formula 1: «Το ένα τρίτο του πρωταθλήματος θα πραγματοποιείται στην Ευρώπη, το άλλο στην Αμερική και το τελευταίο στην Ασία. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες προσφορές απ’ ότι θέσεις. Ο οικονομικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη το πόσο ωραία είναι η πίστα, η επένδυση του διοργανωτή, τις δραστηριότητες για τους οπαδούς και το αν προσελκύει τις ομάδες».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα