Άραγε θα τα έλεγε αυτά αν είχε χάσει τον τίτλο;

O πρώην Διευθυντής αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Χόρνερ βγήκε μπροστά για να τον υπερασπιστεί.

Πέρασε καιρός από την μυθική μάχη ανάμεσα σε Φερστάπεν και Χάμιλτον, που έκρινε τον τίτλο. Οι πληγές της Mercedes είναι ακόμη ανοιχτές.

Με τον ισχυρό άνδρα της Red Bull να βγαίνει και να ριχνει αλάτι, θυμίζοντας τα γεγονότα, αλλά και υπερασπιζόμενος τον τέως διευθυντή Μάσι, ο οποίος αδικήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ναι, έχουμε συνομιλήσει μερικές φορές από τότε. Πιστεύω πως δεν του φέρθηκαν δίκαια.

Πιστεύω πως έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε, ακολουθώντας τις αξίες του.

Το μόνο λάθος που έκανε ήταν πως δεν άφησε τα δύο τελευταία μονοθέσια να πάρουν το γύρο τους πίσω. Αλλά όλα τα υπόλοιπα που έκανε ήταν ξεκάθαρα μέσα στους κανονισμούς και ακολούθησε τις αρχές του να ολοκληρωθεί ο αγώνας υπό αγωνιστικές συνθήκες.

Όπως είδαμε πρόσφατα στη Μόντσα, κανένας δεν θέλει να ολοκληρώνεται ο αγώνας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έκανε τα πάντα ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Θα ήταν το πολύ κακό να τελειώσει η σεζόν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Θυμάμαι τις αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα, υπήρξαν πολλές λεκτικέ επιθέσεις προς εκείνον, υπήρξαν απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του. Κανείς δεν αξίζει να περνά κάτι τέτοιο.

Πιστεύω πως ο Μάικλ σε δύσκολες συγκυρίες έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε.

Πρέπει να θυμόμαστε πως είχε πολύ μικρή στήριξη στη Διεύθυνση Αγώνα, ήταν πάνω-κάτω μόνος του και όταν ακολουθείς τη διαδικασία για το πώς κοιτούν ποια μονοθέσια είναι γύρο πίσω, γίνεται σε κομμάτια χαρτιού.

Δεν είχε όλα τα δεδομένα που έχουμε εμείς οι ομάδες. Υπήρχαν στιγμές που μας είχαν φέρει απογοήτευση εκείνη τη σεζόν, ακόμα και στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Για παράδειγμα τις σκληρές αποφάσεις στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε επιείκεια. Αλλά αυτό είναι πάντα υποκειμενικό για κάθε άτομο, πάντα θα νιώθεις αδικημένος από τον διαιτητή».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ