Η Formula 1 ήθελε να αυξήσει τους αγώνες σπριντ που γίνονται στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ωστόσο, έφαγε… πόρτα από τη FIA.

Η Formula 1 ήθελε να αυξήσει τους αγώνες σπριντ που γίνονται στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ωστόσο, έφαγε… πόρτα από τη FIA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έβαλε… φρένο στα πλάνα των ανθρώπων της F1, οι οποίοι ήθελαν από τρεις να γίνουν έξι από το 2023.

Τα πράγματα κάνει πιο ιντριγκαδόρικα όμως ο ρεπόρτερ του SkyΓκρεγκ Σλέιτερ, που ανέφερε τα σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά: «Η λέξη “απληστία” χρησιμοποιήθηκε για να μου περιγράψουν τι έγινε. Η FIA είχε αβάσιμες οικονομικές απαιτήσεις. Κάποιες ομάδες μου είπαν πως η FIA δεν ξοδεύει περισσότερα χρήματα με το να αντικαθιστά μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών με έναν Αγώνα Σπριντ. Οι ομάδες είναι σοκαρισμένες με τη στάση της FIA. Ορισμένοι επικεφαλής των ομάδων που ήταν στη συνάντηση μου είπαν επίσης πως από τη στάση και τη συμπεριφορά του προέδρου της FIA δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου. Οι ομάδες είδαν πως οι αγώνες αυτοί αύξησαν τα νούμερα τηλεθέασης και το σπορ είναι ιδιαίτερα ελκυστικό σε νεαρές ηλικίες. Ευελπιστούν να αποκτήσει περισσότερες χορηγίες και να γίνει αγωγός μεγαλύτερων εσόδων».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ