Από το 1996 ανήκει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1, ενώ αναμένεται να μεταμορφωθεί πλήρως η ιστορική πίστα του Albert Park. Σίγουρα αναμένεται να δούμε περισσότερες προσπεράσεις και αρκετή αγωνιστική δράση στην ιστορική πίστα της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να εξελιχθεί η πίστα, ώστε να υπάρχει περισσότερο θέαμα. Θα γίνουν κάποιες […]

Από το 1996 ανήκει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1, ενώ αναμένεται να μεταμορφωθεί πλήρως η ιστορική πίστα του Albert Park.

Σίγουρα αναμένεται να δούμε περισσότερες προσπεράσεις και αρκετή αγωνιστική δράση στην ιστορική πίστα της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να εξελιχθεί η πίστα, ώστε να υπάρχει περισσότερο θέαμα.

Θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε επτά στροφές της πίστας, ενώ θα αφαιρεθούν δύο, εντελώς! Άλλωστε, είναι και προγραμματισμένο το φετινό Γκραν Πρι για τις 19-21 Νοεμβρίου.

Όμως, αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τους χρόνους των πιλότων αρκετά ταχύτερους, κατά πέντε δευτερόλεπτα. Η μέση ταχύτητα θα αυξηθεί περίπου κατά 15 χλμ/ώρα.

Η σημαντική και η πιο… φανερή αλλαγή της πίστας!

Η πιο «τρανταχτή» αλλαγή θα είναι η αφαίρεση του σικέιν στις στροφές 9 και 10. Αυτό θα έχει σκοπό ώστε να δημιουργηθεί μια καμπή δεξιά, όπου θα δύναται στους οδηγούς η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το DRS.

Στο μεταξύ, θα αυξηθεί το πλάτος της πίστας στις στροφές 1,3,6,13,15. Επιπλέον, θα αλλάξει και η κλίση στις στροφές 13-15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς της Formula 1, να παίρνουν περισσότερες αγωνιστικές γραμμές.

Η αύξηση του πλάτους της πίστας στη στροφή 6, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ταχυτήτων στα μονοθέσια. Τώρα, η ελάχιστη είναι στα 149 χλμ/ώρα, ενώ αναμένεται να φτάσει στα 219 χλμ/ώρα.

Όπως καταλαβαίνεται, αναμένεται να πέσουν κι άλλο οι χρόνοι στα δοκιμαστικά, καθώς από το 1:21:0 θα πάει στο 1:15:8.

Τέλος, θα στρωθεί ξανά η άσφαλτος του Άλμπερτ Παρκ, για πρώτη φορά στα 25 χρόνια παρουσίας της στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ιδιαίτερο βάρος δίνουν και στην προσέλκυση φιλάθλων, αφού θα βάλουν νέες εταιρικές σουίτες, όπως και κερκίδες και ζώνες για γενική είσοδο. Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν αρκετά οφέλη και στην ευρύτερη περιοχή του Άλμπερτ Παρκ, καθώς θα δημιουργηθούν επιπλέον υποδομές.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ