Η Ferrari που την φετινή χρονιά έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα που έκλεισε τις 1.000 συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1 και αποφάσισε να το γιορτάσει  βγάζοντας το επετειακό μονοθέσιο βγαίνει σε δημοπρασία. Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, η Ferrari πέτυχε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη Formula 1 αφού κατάφερε να γραφτεί […]

Η Ferrari που την φετινή χρονιά έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα που έκλεισε τις 1.000 συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1 και αποφάσισε να το γιορτάσει  βγάζοντας το επετειακό μονοθέσιο βγαίνει σε δημοπρασία.

Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, η Ferrari πέτυχε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη Formula 1 αφού κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα που έχει τρέξει σε 1.000 Γκραν Πρι. Φυσικά η F1 δεν μπορούσε να αφήσει έτσι αυτό το ορόσημο και γιόρτασε μαζί με τη Ferrari, αφιερώνοντάς της έναν αγώνα. Πήγαν λοιπόν στην πίστα του Μουτζέλο, που ανήκει στην ιταλική ομάδα και διοργανώθηκε για πρώτη φορά Γκραν Πρι εκεί! 

Η Ferrari για να ξεχωρίσει από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς έφτιαξε νέα μονοθέσια τα οποία διαφέρουν στην εξωτερική τους εμφάνιση. Είναι βαμμένα σε ένα πιο κλειστό κόκκινο χρώμα, θυμίζοντας τα πρώτα μονοθέσια της ομάδας στη Formula 1. Μετά τη λήξη της φετινής σεζόν λοιπόν ανακοινώνεται ότι μια πιστή ρέπλικα κατασκευασμένη από την ίδια τη Ferrari φυσικά θα βγει σε δημοπρασία από το διάσημο οίκο RM Sotheby’s. Μια δεύτερη ρέπλικα, ακριβώς ίδια, θα τοποθετηθεί στο μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο! Η διαδικασία της δημοπρασίας πραγματοποιείται και λήγει online στις 14 Δκέμβρη του 2020. 

Δίνεται με μεγάλη… προίκα

Το μονοθέσιο φέρει υπογραφές από τον Σαρλ Λεκλέρ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, τους δύο οδηγούς της ομάδας στην επέτειο των 1.000 Γκραν Πρι και μαζί ο αγοραστής θα πάρει γνήσιες αγωνιστικές στολές, γάντια και αρκετό ακόμη εξοπλισμό που επίσης θα φέρει τις υπογραφές των δύο πιλότων. Επίσης θα πάρει και την αγωνιστική στολή που φόρεσε ο Μικ Σουμάχερ, όταν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου οδήγησε στο Μουτζέλο το μονοθέσιο με το οποίο ο πατέρας του πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2004, δηλαδή την F2004.

Πηγή: gazzetta

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι