“Το supercar των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ δοκιμάστηκε και άφησε την Ferrari κάτι χιλιόμετρα πίσω του. Σαν να μην έφτανε που η Bugatti Chiron ήταν το πρώτο supercar που έσπασε το φράγμα των 490χλμ/ώρα, πλέον είναι και το αυτοκίνητο με την πιο γρήγορη επιτάχυνση, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε πάνω του το Car and Driver, […]

“Το supercar των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ δοκιμάστηκε και άφησε την Ferrari κάτι χιλιόμετρα πίσω του.

Σαν να μην έφτανε που η Bugatti Chiron ήταν το πρώτο supercar που έσπασε το φράγμα των 490χλμ/ώρα, πλέον είναι και το αυτοκίνητο με την πιο γρήγορη επιτάχυνση, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε πάνω του το Car and Driver, σύμφωνα με τα όσα μας λέει το δημοσίευμα του ONEMAN.

Η πιο γρήγορη στον δικό μας πλανήτη σίγουρα. Σε άλλους θα μάθουμε…

Η Chiron βρίσκεται πλέον στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας που καταρτίζει εδώ και σχεδόν 60 χρόνια το περιοδικό, δοκιμάζοντας τα αυτοκίνητα σε μία ειδικά διαμορφωμένη κλειστή πίστα. Χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο Racelogic VBOX GPS για να καταγράφει τα δεδομένα, ο οδηγός Tony Quiroga έκανε το 0-100 σε 2,4 δευτερόλεπτα, αποδεικνύοντας ποιο αυτοκίνητο είναι πλέον το πραγματικό αφεντικό.

Ακόμη μερικά βασικά στατιστικά για την ταχύτητα που προέκυψαν από το συγκεκριμένο session και βοηθούν στο να θεωρείται το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι ότι φτάνει από 160 σε 257 χλμ/ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και από 160 σε 322 χλμ/ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα.

bugatti chiron

Ο οδηγός που έκανε τις μετρήσεις εκτός δρόμου, ο Quiroga, είπε επίσης ότι εκεί όπου τα 1.779 άλογα και ο κολοσσιαίος κινητήρας W16 των 8.0 λίτρων είναι πιο ισχυρός είναι πάνω στον δρόμο. Έχοντας δοκιμάσει το McLaren Senna και το Ferrari LaFerrari, προσέθεσε ότι αυτά τα δύο αυτοκίνητα «δεν παίζουν καν στο ίδιο πρωτάθλημα» με το Chiron.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία δεν ήρθε απ’ το τεστ πάνω στον δρόμο, αλλά πάνω στο skidpad, με τον οδηγό να λέει ότι η Bugatti δημιούργησε ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για τρελά drifts, καθώς με τα ελαστικά της είναι πολύ εύκολο να ξυπνήσεις τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα της και να περιστρέφεσαι μέχρι αύριο.”

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν