Με μια εκπληκτική κίνηση στον τελευταίο γύρο του 14ου Grand Prix (από τα 16 που είχε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά), ο Βαλεντίνο Ρόσι με την Honda NSR500, πέρασε τον Max Biaggi και την Yamaha YZR500, για να γράψει ιστορία κατακτώντας και μαθηματικά τον 1ο του (από τους 7) Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν Κυριακή […]

Με μια εκπληκτική κίνηση στον τελευταίο γύρο του 14ου Grand Prix (από τα 16 που είχε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά), ο Βαλεντίνο Ρόσι με την Honda NSR500, πέρασε τον Max Biaggi και την Yamaha YZR500, για να γράψει ιστορία κατακτώντας και μαθηματικά τον 1ο του (από τους 7) Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

Ήταν Κυριακή 17 Οκτωβρίου του 2001, ήταν η δεύτερη χρονιά του “Γιατρού” στα δίχρονα 500 και ήδη είχε κυριαρχήσει στη διάρκεια της χρονιάς με 8 νίκες στους 13 πρώτους Αγώνες.

Η 9η νίκη της χρονιάς του έδωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μπροστά από τον Biaggi που είχε πάρει 3 νίκες στους πρώτους 13 Αγώνες. Και έμεινε με αυτές. Καθώς ο Rossi κέρδισε και τους δύο τελευταίους Αγώνες ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 11 νίκες σε 16 Αγώνες.

Ο Alex Barros με Honda και ο Sete Gibernau με Suzuki πήραν από μια νίκη επίσης το 2001.

Ο Rossi κέρδισε με διαφορά 0.013 του δευτερολέπτου και μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Biaggi τερμάτισαν οι Capirossi & Barros που ήταν στη μάχη της νίκης. Μέχρι την τελευταία στιγμή των 42′ λεπτών. Που είχε διάρκεια ο Αγώνας.

Σίγουρα μια σημαντική ημέρα για τον Valentino Rossi, που πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στο Misano. Για να αγωνιστεί για τελευταία φορά μπροστά στο Ιταλικό κοινό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για MotoGP

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ