Το μεταγραφικό παζάρι έχει εφέτος αρκετές ιδιαιτερότητες. Στην Ελλάδα λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Και αρκετές άλλες χώρες έχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια. Όχι όμως και οι ομάδες των Big5 πρωταθλημάτων, αλλά και της Πορτογαλίας. Γι' αυτές το καμπανάκι χτυπάει...

Μεταγραφές: Ποια είναι η “ώρα μηδέν” στην Ευρώπη; Με τα ονόματα υποψήφιων στόχων να κυκλοφορούν σε ρυθμό… πολυβόλου στα media όλου του κόσμου, το πότε ακριβώς θα σημάνει το καμπανάκι που δίνει τέλος στο “πάρε-δώσε”, έχει το δικό του ενδιαφέρον. Για την Ελλάδα -αλλά και για αρκετές ακόμη χώρες- το “μεταγραφές, τέλος”, έχει ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει, δηλαδή, ακόμη αρκετός χρόνος. Αλλά στα Big 5 πρωταθλήματα, το περιθώριο είναι ακόμη λίγες ώρες.

“Αύριο κληρώνει, αύριο, αύριο…”

Με απόφαση της FIFA, κατ’ εξαίρεση εφέτος, για Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1, οι μεταγραφές θα λάβουν τέλος αύριο, 1η Σεπτεμβρίου. Φυσικά, σε διαφορετικές ώρες για κάθε πρωτάθλημα. Στην Αγγλία και τη Γαλλία, το παζάρι κλείνει στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Σε Γερμανία και Ιταλία, στις 18:00 (πάντα ώρα Ελλάδος) και στην Ισπανία, τα μεσάνυχτα. Με ομάδες-κολοσσούς, όπως οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι, Γιουβέντους κ.α. να αναζητούν ακόμη κομμάτια του παζλ, οι επόμενες, χοντρικά, 36 ώρες, θα είναι “φωτιά”.


Μετά το… σφύριγμα της λήξης, μεταγραφές μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ ομάδων που παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα. Ο τρόπος είναι η κατάθεση προσυμφώνου που κερδίζει στους συλλόγους λίγες ώρες μέχρι να γίνει και επίσημη η μετακίνηση. Χρονικά αυτό σημαίνει τις 23:00 τοπική ώρα -και όχι πιο νωρίς. Όλα τα πιο πάνω, έχουν να κάνουν με απόκτηση παικτών και όχι για παραχωρήσεις, που μπορούν να γίνουν και μετά από το deadline που έχουν οι μεταγραφές.

Κι άλλες χώρες στο παράδειγμα της Ελλάδας…

Εφέτος, αρκετά πρωταθλήματα έχουν παρατείνει τη μεταγραφική περίοδο, όπως η Ελλάδα. Το “παράθυρο” μένει ανοιχτό και μετά την 1η Σεπτεμβρίου (τελική ημερομηνία για τα Big 5, αλλά και για Πορτογαλία, Σκοτία, Πολωνία και Κουβέιτ) σε:

Μεξικό: 5/9
Βέλγιο: 6/9
Βουλγαρία: 6/9
Σλοβακία: 6/9
Τουρκία: 8/9
Αυστραλία: 13/9
Σερβία: 15/9
Κατάρ: 15/9
Σαουδική Αραβία: 17/9
Ισραήλ: 28/9

Οι… ωραίοι ελεύθεροι και οι άτυχοι τραυματίες…

Χρονικός περιορισμός δεν υπάρχει, ασφαλώς, για μεταγραφές ελεύθερων παικτών. Αυτοί μπορούν να ενταχθούν σε ομάδες όποτε το αποφασίσουν. Και, ειδικά εφέτος, αυτός ο… πάγκος στο παζάρι παραμένει ανοιχτός με προϊόντα ΑΑΑ επάνω. Η λίστα έχει από Φλόριαν Γκρίλιτς, Τζέισον Ντεναγιέρ, Ρος Μπάρκλεϊ και Αντνάν Γιανουζάι, έως Σερζ Οριέ, Νταν Αξέλ Ζαγκαντού, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ,  Γούιλιαμ, Ντιέγκο Κόστα, Μαρσέλο και πολλούς άλλους…

Όπως και σε κάθε σεζόν, μεταγραφές μπορούν να κάνουν οι ομάδες και εκτός χρονικών ορίων όταν υπάρξουν έκτακτες ανάγκες. Στην πράξη αυτό σημαίνει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, κυρίως στη θέση του γκολκίπερ -αλλά όχι μόνο. Ως πρόσφατο παράδειγμα, μετά τους τραυματισμούς του Ουσμάν Ντεμπελέ και του Λουίς Σουάρες στα τέλη του 2019, η Μπαρτσελόνα πήρε, τότε, ειδική άδεια και πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ στις 20 Φεβρουαρίου του 2020.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ