Αν ο παίκτης θελήσει να περιμένει το Μουντιάλ για να ανεβάσει το "κασέ" του, ο Ολυμπιακός δε θα τεθεί σε τέτοιου είδους... αναμονή. Υπάρχει ωστόσο τρόπος να αποκτήσει τον Κροάτη από τώρα. Με ποσό που δεν είναι αμελητέο, αλλά δεν κινείται και στη... στρατόσφαιρα...

Επιστροφή Λιβάγια, αλλά στο… λιμάνι; Κι όμως! Ο Ολυμπιακός έβλεπε πάντοτε με την… άκρη του ματιού του (ή και κατάματα) την περίπτωση του Μάρκο ως καλή. Αλλά όταν έφυγε, όπως έφυγε, από την ΑΕΚ, η ρήτρα του συμβολαίου του για μεταπήδηση σε άλλη ελληνική ομάδα ήταν, για να το πούμε απλά… “ου μπλέξεις”.

Αγωνιστικά, ωστόσο, ήταν για να… μπλέξεις και να παραμπλέξεις μαζί του. Σε 140 ματς με την “Ένωση”, ο Λιβάγια είχε συμμετοχή σε 68 γκολ: 40 έβαλε ο ίδιος και 28 μοίρασε σε συμπαίκτες του. Αν και πολλές φορές έπαιξε όχι στη θέση που περισσότερο του αρέσει, στον άξονα, ως 2ος επιθετικός, ήταν αποτελεσματικός, ουσιαστικός και με πολύ θετική παρουσία γενικώς.

Στο Σπλιτ και τη Χάιντουκ, ο Μάρκο περνάει μια χαρά από το Φεβρουάριο του 2021. Η κερκίδα τον λατρεύει, είναι σπίτι του και στο γήπεδο… σαρώνει. Εφέτος, η Χάιντουκ τερμάτισε 2η, 7 βαθμούς πίσω από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με 64-31 γκολ. Κι απ’ αυτά τα 64, ο Λιβάγια είχε συμμετοχή στα 35 (28 γκολ, 7 ασίστ σε 34 ματς). Έβαλε κι άλλα 4 γκολ στο Κύπελλο.

Σε μεγάλη φόρμα και… εις αναμονήν του Μουντιάλ

Γενικά είναι σε εξαιρετική φόρμα και, φυσικά, θα είναι και στην αποστολή της Κροατίας στο Κατάρ -και με όχι διακοσμητικό ρόλο. Κι αυτό είναι το πρώτο θεματάκι για τον πιθανό ερχομό του στον Ολυμπιακό. Σε όμιλο με Βέλγιο, Μαρόκο και Καναδά, η Κροατία -και μαζί της ο Μάρκο-ελπίζουν σε καλή πορεία. Άρα και ανεβασμένες μετοχές το Γενάρη.

Αν ο Λιβάγια, που στις 26 Αυγούστου κλείνει τα 29 του, έχει αυτή τη σκέψη στο μυαλό του, ο Ολυμπιακός δε θα περιμένει. Υπάρχει, ωστόσο και τρόπος να τον αποκτήσει από τώρα. Κατ’ αρχάς και ο ίδιος και η οικογένειά του λατρεύουν την Ελλάδα. Είναι ένας προορισμός που τον εξιτάρει.  Δεύτερον, τρόπος να ανεβάσεις τις μετοχές σου και πριν από το Μουντιάλ είναι και ο πρωταθλητισμός, αλλά και η πιθανή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ή και το Γιουρόπα.

Οι απαιτήσεις του παίκτη και η ρήτρα της Χάιντουκ

Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, ο παίκτης μπορεί να πει από τώρα το “ναι”, αρκεί να ικανοποιηθεί και οικονομικά. Πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι ένα ποσό γύρω στα 2.000.000 ευρώ είναι μια πρόταση που ο Λιβάγια δε θα αρνηθεί. Αλλά και το 1.500.000 με μπόνους κατάκτησης στόχων (πρωτάθλημα, Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ, πορεία στο Γιουρόπα κ.λπ.) ίσως είναι, επίσης αρκετό.

Το καλό για τον Ολυμπιακό; Αυτή τη φορά η ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Χάιντουκ εφόσον θελήσει να το “σπάσει” (κανονικά λήγει το 2024) δεν είναι… κουλουβάχατα. Κάτι τέτοιο ήταν απαίτηση του ίδιου, άλλωστε, όταν γύρισε στα πάτρια εδάφη. Το ποσό είναι γύρω στα ένα, ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Όχι αμελητέο, αλλά όχι και απαγορευτικό. Στο λιμάνι το σκέφτονται σοβαρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι