Μεγάλο εκκολαπτήριο ταλέντων, το γαλλικό πρωτάθλημα έχει και εφέτος να επιδείξει κάποιες περιπτώσεις με μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όλοι είναι κάτω των 20 κι ένας απ' αυτούς δεν είναι καν 18,5 ακόμη...

Το πανάκριβο… “νηπιαγωγείο” της Ligue 1! Το γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκεται μάλλον λόγω χρηματιστηριακής αξίας και… ειδικού βάρους (σε χρυσό) της Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ των Big5. Η διαφορά των πρωτευουσιάνων με τους υπόλοιπους, βλέπετε, είναι πολύ μεγάλη. Και η διοργάνωση θεαματική μεν, αλλά όχι και ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στην πράξη, η Ligue 1 είναι ένα πολύ σημαντικό “εκκολαπτήριο” νεαρών ποδοσφαιριστών που γεμίζει με παίκτες και το ίδιο το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά, κυρίως, μεγάλες ομάδες εκτός χώρας.

Αρκετοί γαλλικοί σύλλογοι, άλλωστε, ποντάρουν πολλά στις Ακαδημίες τους. Και η πολυπολιτισμικότητα της χώρας -μεγάλης πρώην αποικιοκρατικής δύναμης, άλλωστε- κάνει βέβαιο ότι το πηγαίο ταλέντο περισσεύει. Και με την πολιτογράφησή του ως γαλλικού (άρα και με κοινοτικό διαβατήριο), η αξία του, όπως είνια λογικό αυξάνει δραματικά. Τέσσερις συν μία τέτοιες περιπτώσεις έχουν ξεχωρίσει και εφέτος στη Ligue 1.

Παπέ Σαρ -δανεικός στο… σπίτι του: 20.000.000 ευρώ

Η… “συν μία” περίπτωση είναι αυτή του Παπέ Σαρ. Ο Σαρ δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο (εκπροσωπεί τη Σενεγάλη) και, παρότι προϊόν των Ακαδημιών της Μετς, για 17.000.000 ευρώ ανήκει από πέρυσι το καλοκαίρι στην Τότεναμ. Στην ομάδα που τον ανέδειξε έμεινε εφέτος για να “ψηθεί”. Θα κλείσει τα 20 του στις 14 Σεπτεμβρίου και η χρηματιστηριακή του αξία ήδη έχει φτάσει τα 20.000.000 ευρώ.

Ουγκό Εκιτικέ: Η Νιουκάστλ περιμένει! 20.000.000 ευρώ

Αυτή, 20.000.000 ευρώ είναι πλέον και η αξία του Ουγκό Εκιτικέ, της Ρεμς, για τον οποίο έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει η Νιουκάστλ. Με καταγωγή από το Καμερούν, είναι προϊόν των Ακαδημιών της και θα κλείσει τα 20 του στις 20 Ιουνίου. Στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο πρωτάθλημα και μετά από έναν -χρήσιμο- δανεισμό του στη Βέιλε της Δανίας, ο Εκιτικέ… “τα σπάει” εφέτος με τη “γενέτειρα” ομάδα του. Μετράει 10 γκολ, αλλά και 4 ασίστ σε 24 συμμετοχές μαζί της σε όλες τις διοργανώσεις… Κι αυτό παρότι έχει χάσει ήδη 9 ματς της Ligue 1, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο δικέφαλο…

Μοαμέντ-Αλί Τσο. Δεν… άρεσε στην Παρί! 15.000.000 ευρώ

Στα 15.000.000 ευρώ έχει φτάσει, πια, η αξία του Μοααμέντ-Αλί Τσο. Προϊόν της Παρί, πήγε στην Έβερτον, γύρισε, όμως, στη Γαλλία για την Ανζέ. Το Γενάρη (στις 19) έκλεισε τα 18 του, αλλά έχει ήδη 50 εμφανίσεις με την Ανζέ στη μεγάλη κατηγορία. Ο απολογισμός του (3 γκολ) δεν… πτοεί τους πιθανούς μνηστήρες. Διότι με μπόι 1μ90 και σ’ αυτή την ηλικία, το μέλλον του ανήκει…

Λούκας Γκουρνά Ντουά. Αμυντικό πολυεργαλείο και… 10.000.000 ευρώ

Προϊόν των Ακαδημιών της Σεντ Ετιέν, το αμυντικό “πολυεργαλείο” της στο κέντρο (αλλά και πιο πίσω, εν ανάγκη), Λούκας Γκουρνά Ντουά βλέπει την αξία του στα 10.000.000 ευρώ, ήδη. Στις 5 Αυγούστου θα κλείσει τα 19 του, έχει, όμως, “γράψει” ως τώρα 58 ματς στη Ligue 1 και για την ηλικία του μοιάζει ήδη έμπειρος και “έτοιμος” για το άλμα.

Ελιέ Γουαχί: 8.000.000 ευρώ (και… λίγα είναι!)

Τέλος, στα 8.000.000 ευρώ έχει φτάσει η αξία του Ελιέ Γουαχί, που αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μονπελιέ. Στις 20 Ιανουαρίου έσβησε 19 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του και είναι διεθνής με την Κ21. Παίζει και φορ, αλλά και στα άκρα και, σε 50 συμμετοχές του στη μεγάλη κατηγορία ήδη, μετράει 12 γκολ και 3 ασίστ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι