Ο Γάλλος μπακ-χαφ της Μονπελιέ είναι ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που η περιπέτειά του με την Covid-19 είχε συγκινήσει τη χώρα...

Σαμπιά: Ένα παραλίγο θύμα του κορωνοϊού στο Θρύλο; Το… πολυεργαλείο του Ολιβιέ Νταλ Όλιο στην άμυνα της εφετινής Μονπελιέ έχει το όνομα Ζουνιόρ Σαμπιά. Είχε εφέτος 33 συμμετοχές με την ομάδα σε Ligue 1 και Κύπελλο Γαλλίας. Και, λόγω φυσικά, Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντεστό είναι ένας από τους υποψήφιους δεξιούς μπακ για τον πρωταθλητή την ερχόμενη σεζόν.

Η σχετική αναζήτηση έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό. Και το όνομα του Σαμπιά έρχεται να προστεθεί σ’ αυτό του Τζορτζ Μπάλντοκ -που, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για τη θέση. Ο Γάλλος, είναι, ωστόσο, μια περίπτωση με μέλλον -αλλά και… παρελθόν. Έχει καταγωγή από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, αλλά είδε το φως της ζωής στη Λιόν, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1996.

Έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στη Νιόρτ (ήταν ο νεώτερος επαγγελματίας στην ιστορία της, σε ηλικία 18 ετών και 5 ημερών). Αλλά από τα 21 του παίζει στη Μονπελιέ. Αρχικά ως δανεικός και, από το 2018 με μεταγραφή που κόστισε στη γαλλική ομάδα 2.000.000 ευρώ. Με τη Μονπελιέ ο Σαμπιά έχει γράψει ως τώρα 162 συμμετοχές, με 6 γκολ και 15 ασίστ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και οι Γάλλοι γράφουν ότι δε θα μείνει στη γραφική πόλη, παρότι η ομάδα τον θέλει.

Η περιπέτεια με την Covid-19 για τον μπακ-χαφ της Μονπελιέ

Με μπόι 1μ85, ο Σαμπιά έχει το έξτρα προσόν ότι μπορεί να παίξει άνετα και δεξιό χαφ, ενώ, στην ανάγκη, έχει αγωνιστεί ακόμη και ως αμυντικός μέσος. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά κι αυτό είναι κάτι που θέλει και ο Ολυμπιακός. Ο Ζουνιόρ ωστόσο, είναι πολύ αγαπητός στη Μονπελιέ και για ένα ακόμη λόγο.

Aπρίλιο του 2020 η πανδημία εξαπλώνεται. Και παρότι εξ αρχής έδειξε ότι προσβάλει σοβαρά κυρίως ηλικιωμένους με συννοσηρότητες και εξασθενημένους οργανισμούς, ο Σαμπιά ανήκει στις εξαιρέσεις. Αυτό που στην αρχή νομίζει ότι είναι μια απλή γαστρεντερίτιδα, είναι τελικά Covid-19. Και την περνάει βαριά. Πάει στο νοσοκομείο με δύσπνοια και μέχρι να τελειώσουν οι εξετάσεις οι γιατροί αποφασίζουν τη διασωλήνωσή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θέλει να δοκιμάσει σε πιο υψηλό επίπεδο

Η περιπέτειά του συγκινεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο στη Γαλλία, αλλά ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά. Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, στις 26 Απριλίου ο Σαμπιά θα συνέλθει πλήρως. Και θα επιστρέψει σπίτι του και στις προπονήσεις. Μετά από 4 χρόνια στη Μονπελιέ η ατυχία εκείνη ανήκει πια στο παρελθόν. Και ο Σαμπιά θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε πιο υψηλό επίπεδο.

Με καλά σωματικά προσόντα και αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, ο Γάλλος έχει χρηματιστηριακή αξία 5.500.000 ευρώ, όπως εκτιμά το Trasnfermarkt. Εφόσον όμως μένει ελεύθερος η τυχόν συμφωνία έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του. Είναι, πάντως, ένας ποδοσφαιριστής στο πάνω μέρος της λίστας του Ολυμπιακού, ο οποίος, φυσικά, εξετάζει και άλλες περιπτώσεις όπως είπαμε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα