Μια πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας -ίσως και ως "λαγός"...- ταράζει τα νερά στην πάμπλουτη γαλλική ομάδα. Μιλάει για πώλησή της, μετα το Μουντιάλ του Κατάρ. Αλλά σε... ποιον; Και πώς;

Παρί: Αφού δεν αλλάζει… μυαλό, αλλάζει χέρια; Συμβαίνει πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο, όταν κάποιος με πολύ παχύ πορτοφόλι αποφασίζει να ασχοληθεί μαζί του. Η σκέψη του, όσο δεν ξέρει -και… δεν ρωτάει- είναι ότι με το χρήμα που θα ρίξει, θα καταφέρει τα πάντα. Σχεδόν ποτέ, όμως, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη.

Οι Άραβες της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξοδέψει ως τώρα εκατοντάδες επί εκατοντάδων εκατομμύρια. To Transfermarkt υπολογίζει τη σημερινή αξία της σε πάνω από 900.000.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, σχεδόν όσο… τρεις ελληνικές Σούπερ Λίγκες ή, αν θέλετε, ολόκληρο το Ολλανδικό πρωτάθλημα (ναι: με Άγιαξ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν κ.λπ., μέσα!)

Και, στη Γαλλία, όντως, αυτά τα 10, 11 τελευταία χρόνια, έχει όντως κυριαρχήσει, σχεδόν απόλυτα. Εφτά πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα, έξι Λιγκ Καπ. Αλλά στην Ευρώπη… τζίφος. Μια παρουσία σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, το 2019-20 κι αυτό είναι όλο. Φυσικά, το πρόβλημα της Παρί ως προς αυτό -πολλές φορές το έχουμε πει- είναι ότι το χρήμα που ξοδεύει, δεν το ξοδεύει με ποδοσφαιρική λογική, αλλά με λογική… πασαρέλας.

Οι ποδοσφαιρικοί… Harlem Globetrotters

Είναι περισσότερο σαν ομάδα επίδειξης, οι ποδοσφαιρικοί Harlem Globetrotters. Όπως κι εκείνοι ήταν (και είναι) χάρμα ιδέσθαι, αλλά τίτλο στο NBA δε θα έπαιρναν ποτέ, έτσι και η Παρί είναι λογικό ότι τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε σύνολα δομημένα με επίσης πανάκριβους παίκτες, αλλά και ποδοσφαιρική λογική, μέταλλο και ομαδικό πνεύμα.



Αυτό δε δείχνει να το αντιλαμβάνεται ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Και το πληρώνει ακριβά (κυριολεκτικά) στην Ευρώπη. Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του μετά τον αποκλεισμό -και- από τη Ρεάλ ήταν έντονες. Και στην ουσία αντανακλούν στο ίδιο το κράτος του Κατάρ. Κι αυτό, λέει τώρα ο δημοσιογράφος Εντού Αγκίρε οδηγεί στην απόφαση του Κελαϊφί να αποχωρήσει από την ομάδα μετά το Μουντιάλ.

Μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα (Σιμεόνε)!

Το δημοσίευμα θέλει τους Καταριανούς ιδιοκτήτες της ομάδας να αναζητούν αγοραστή από το νέο έτος, αλλά μάλλον δεν έχει στέρεες βάσεις. Είναι, πιθανότατα, περισσότερο μια “προειδοποίηση” του Κελαϊφί για να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να σκεφτούν τι θα συμβεί σε περίπτωση που -και- τα πετροδολάρια λείψουν από το σύλλογο.

Δεν είναι απίθανο να έχει περάσει ως σκέψη από το μυαλό τους. Αλλά είναι, στην πράξη, πολύ δύσκολο και ομολογία μεγάλης αποτυχίας. Αντί να τα… μαζέψουν και να φύγουν, πιο καλό θα είναι να βρουν ένα τρόπο να πιάσουν… τόπο τα τσουβάλια με τα λεφτά. Ούτε δράματα χρειάζονται, ούτε αποχωρήσεις. Ένας… Ντιέγκο Σιμεόνε με τα κλειδιά της ομάδας στην τσέπη του, χρειάζεται και σε μια-δύο σεζόν… τα ξαναλέμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ