Ο Μπεν Αρφά είναι από τους πολύ λίγους ποδοσφαιριστές που είναι ειλικρινής στις συνεντεύξεις. Παραδέχεται ότι είναι πολύ εύθραυστος, και κυρίως επαναλαμβάνει, όπως έκανε μικρός, ότι αυτό που ψάχνει στο γήπεδο είναι να δώσει χαρά στην κερκίδα.

Μας έχει χαρίσει ατελείωτες μαγικές στιγμές ο Μπεν Αρφά, αλλά τελικά δεν είχε την διαδρομή που όλοι περιμέναμε.

Στην πολυετή πορεία του πήρε πέντε πρωταθλήματα (τέσσερα με τη Λιόν, ένα με τη Μαρσέιγ), τρία κύπελλα (Ρεν, Παρί, Λιόν), τρία λιγκ καπ (δύο με Παρί, ένα με Μαρσέιγ), έξι σούπερ καπ (τέσσερα με τη Λιόν, ένα με Παρί και ένα με Μαρσέιγ). Με τη Γαλλία U17 κατέκτησε Euro, ενώ με την ανδρική ομάδα σε 15 συμμετοχές σημείωσε δύο γκολ.

Ο Μπεν Αρφά είναι από τους πολύ λίγους ποδοσφαιριστές που είναι ειλικρινής στις συνεντεύξεις. Παραδέχεται ότι είναι πολύ εύθραυστος, και κυρίως επαναλαμβάνει, όπως έκανε μικρός, ότι αυτό που ψάχνει στο γήπεδο είναι να δώσει χαρά στην κερκίδα. Όπως ακριβώς και τα είδωλά του –γιατί έχει εκλεκτό γούστο: Κρόιφ, Μαραντόνα, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο και, δείγμα της βαθιάς του κουλτούρας, Ομάρ Σίβορι, η Χρυσή Μπάλα του 1961, ο «Μαραντόνα πριν τον Μαραντόνα».

Τι πήγε τελικά στραβά;

O ατζέντης του Χατέμ Μπεν Αρφά, Frederic Guerra έδωσε την δική του εξήγηση:

«Είναι ένα ψυχολογικό πράγμα από την παιδική του ηλικία. Ήταν βασιλιάς, βασιλιάς, βασιλιάς. Πάντα του έλεγαν αυτό που του αξίζει αλλά ποτέ δεν του είπαν να δουλέψει. Ήμουν πεπεισμένος ότι είχα έναν παίκτη που, αν δούλευε στο μυαλό του, θα κέρδιζε τη Χρυσή Μπάλα. Ήταν τόσο ταλαντούχος. Ήταν τεράστια σπατάλη – ίσως η μεγαλύτερη σπατάλη στο ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα.

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που τους είπαν από νωρίς ότι θα είναι μαργαριτάρια και τα κατάφεραν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε τεράστιος εργάτης από νωρίς, ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή. Θέλει δουλειά, δεν φτάνει το ταλέντο. Αλλά ο μέντοράς του, Michel Ouazine (σύμβουλος και εκπρόσωπος) του είπε ότι το ταλέντο ήταν αρκετό».

«Θυμάμαι μια φορά στη Μαρσέιγ, ο Ντιντιέ Ντεσάν τον είχε αφήσει στον πάγκο. Ο Μισέλ μου είπε: «Τον έβαλε στον πάγκο γιατί δεν αμύνεται. Αλλά δεν πρέπει να ζητάμε από έναν μελλοντικό νικητή της Χρυσής Μπάλας να αμυνθεί!». Το είπε μπροστά στον Μπεν Αρφά… Αυτό δεν βοηθάει το αγόρι να μεγαλώσει. Ο Χατέμ είναι 35 τώρα, αλλά θα είναι 17 ετών σε όλη του τη ζωή. Είναι παιδί. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ψυχίατροι θα έστυβαν τα μυαλά τους σε έναν χαρακτήρα τόσο δύσκολο όσο του Χατέμ».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι