Οι κινήσεις του Πορτογάλου ως τώρα κινούνται στη σφαίρα της ποδοσφαιρικής λογικής, με βάση το 3-5-2 που θέλει ο Κριστόφ Γκαλτιέ να εφαρμόσει στην ομάδα. Στόχος, το "μέταλλο" που θα φέρει την πολυπόθητη μεγάλη κούπα στο Παρίσι...

Η Παρί το “παίρνει αλλιώς”, μπας και… πάρει τίποτε! Δεν ξέρουμε αν η γαλλική αβροφροσύνη επιτρέπει τη δική μας, λαϊκή προτροπή “ώπααα, πάρτο αλλιώς, αδερφέεε”. Ο Λουίς Κάμπος, όμως, δεν είναι Γάλλος, έτσι κι αλλιώς. Πορτογάλος είναι. Και βαθύς γνώστης της δουλειάς του. Ο προκάτοχός του τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Λεονάρντο, μάλλον είχε εθιστεί στη “γκλαμουριά” των επαφών με τις μεγαλύτερες ομάδες και τους πιο φιρμάτους παίκτες του κόσμου. Ειδικά από τη στιγμή που το τεράστιο πορτοφόλι της ομάδας επέτρεπε και “τρελές” συμφωνίες στο πι και φι.

Όμως αυτό δεν είναι λογική ομάδας. Είναι λογική… σαλονιού αυτοκινήτου με super cars στο λόμπι… οκτάστερου ξενοδοχείου στην Ελβετία. Αλλά μόνο με Φεράρι, Μπουγκάτι, Λαμποργκίνι, Ρολς Ρόις κ.λπ., δε γίνεται δουλειά. Διότι το γήπεδο είναι ένα εργοτάξιο με διάφορα παράλληλα πρότζεκτ σε εξέλιξη. Έχει ανάγκη κι από ευέλικτα “σμαρτάκια”. Κι από “κλαρκ”. Κι από κάνα σκληροτράχηλο 4Χ4 για τις ανηφοριές. Μην πούμε, ακόμη και από κάνα… τρακτέρ και μια μπουλντοζίτσα, δια παν ενδεχόμενο.

Στην ουσία, μόνον ο Χακίμι “βγήκε” στο χορτάρι…

Με τον Κάμπος η Παρί δείχνει να αποχαιρετά τη λογική θα πάρω Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Ασράφ Χακίμι, Νούνο Μέντεζ, Ζορζίνιο Βαϊναλντουμ,  Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και θα τα σαρώσω όλα. Ο Μέσι έκανε μετριότατη σεζόν με το μυαλό στη Βαρκελώνη ακόμη. Ο Ράμος έπεσε μάλλον θύμα της… υπερπροπόνησης δύναμης που διαφημίζει σε όλα τα σόσιαλ μίντια. Ο Βαϊνάλντουμ πήρε το “χρυσό βατόμουρο” της Ligue 1. Ο Ντοναρούμα έπαιξε μόλις σε 23 ματς. Και ο Χακίμι ήταν πολύ καλός, με 41 συμμετοχές, 4 γκολ και 6 ασίστ. Αλλά δεν ήταν αρκετό…

Ο Κάμπος -ΟΚ. Και όλοι οι υπόλοιποι, για να λέμε την αλήθεια- είδε ότι το πρόβλημα της Παρί είναι η “σοφτ” και με κακές αλληλοκαλύψεις μεσαία γραμμή, αλλά και το κέντρο της άμυνας. Για το κέντρο έκλεισε ήδη τον Βιτίνια, της Πόρτο για 41.500.000. Μια ανάσα είναι και από τον Ρενάτο Σάντσες, της Λιλ. Και για την άμυνα, τρέχει ζεστά και με επιμονή την υπόθεση Μίλαν Σκρίνιαρ της Ίντερ. Κινήσεις ουσίας που φέρνουν στην ομάδα τεχνική, δύναμη, τρεξίματα, καλή ανασταλτική λειτουργία και, πάνω απ’ όλα, δίψα για διάκριση.

Η νέα λογική εδράζεται και στο σύστημα που, όπως όλα δείχνουν θα παίξει εφέτος η Παρί με τον Κριστόφ Γκαλτιέ στον πάγκο της. Ένα ευέλικτο 3-5-2. Ένα σχήμα “με φορτωμένο”, πολυλειτουργικό κέντρο, που -τακτικά και αγωνιστικά- εξηγεί και το “πωλητήριο” στον Νεϊμάρ. Ένα πωλητήριο, ωστόσο, που ίσως πιο πολύ απ’ όλα δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα. “Πασαρέλα”, τέρμα. Ώρα για “μέταλλο” και την πολυπόθητη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ