Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής. Λόγω του στυλ, του στησίματος του, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν “Πρίγκιπα”.  Βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες. […]

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής.

Λόγω του στυλ, του στησίματος του, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν “Πρίγκιπα”.  Βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες.

Ο άρχοντας

Δεν ήταν άρχοντας μόνο του ελληνικού τραγουδιού! Υπήρξε άρχοντας γενικότερα! Και κιμπάρης! Και δεν μιλάμε για την γενναιοδωρία του στα υλικά αλλά στα συναισθήματα. (Από το δημοσίευμα του Gossip-tv)

Ο Τόλης αγάπησε βαθιά όποια γυναίκα και αν πέρασε από το πλευρό του. Από την πρώτη σύζυγό του Στέλλα Στρατηγού μέχρι την τελευταία γυναίκα της ζωής του, την Άντζελα Γκερέκου με την οποία έζησαν σχεδόν 25 υπέροχα χρόνια μαζί.

τολης βοσκοπουλος sports365.gr

Ο πρώτος γάμος

Το 1960 και ενώ προσπαθούσε να καθιερωθεί στον καλλιτεχνικό χώρο γνώρισε και ερωτεύτηκε την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού. Παντρεύτηκαν σχεδόν αμέσως όμως ο γάμος τους δεν κράτησε παρά μόνο πέντε χρόνια. Και αυτό γιατί η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνους.  Κυρίως για τον Τόλη ο οποίος ήταν μόλις 20 ετών όταν ντύθηκε για πρώτη φορά γαμπρός.

Η Ζωή Λάσκαρη τον σημάδεψε

Ο Τόλης και η Ζωή δεν παραδέχονταν τον έρωτά τους δημοσίως. Ωστόσο, ο τραγουδιστής σε συνέντευξη  κατά την διάρκεια της κρυφής τους σχέσης είχε πει «φυσικά θα παντρευόμουν μια γυναίκα σαν τη Ζωή».

Βέβαια, υπήρχε λόγος που δεν έκαναν γνωστή τη σχέση τους.  Η Ζωή Λάσκαρη δεν είχε πάρει ακόμα διαζύγιο από τον Πέτρο Κουτουμάνο, ενώ ο Τόλης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού.

Βέβαια, όλα άλλαξαν λίγο πριν την μεταφερθεί το Μαριχουάνα Στοπ στους κινηματογράφους. Τότε η Ζωή Λάσκαρη μάζεψε τα πράγματά της από το σπίτι που έμενε και πήγε να μείνει με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Δείτε στο βίντεο το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ταινία όπου η Ζωή Λάσκαρη χορεύει το “Φεγγάρι Πάνωθέ μου” και εκείνος τραγουδάει:

Η σχέση τους ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τους δυο τους να τη ζουν στο έπακρο.

Το καλοκαίρι του 1973 η σχέση αυτή έφτασε στο τέλος της. Τότε πηγαίνει στην Αμερική για συναυλίες.  Παρά το γεγονός ότι η Ζωή πηγαίνει μαζί του, μετά από λίγο επιστρέφει στην Ελλάδα για τα γυρίσματα στον «Αστερισμό της Παρθένου».

Εκείνος, γνωρίζει εκεί την απόλυτη αποθέωση και έδειχνε να έχει τα πάντα. Ωστόσο, η Ματούλα που τους είχε ζήσει από κοντά είπε στο Down Town: «Εγώ ήμουν ακόμα στη Ρώμη και έμενα στο σπίτι της Ειρήνης Παππά, όσο ο Τόλης ήταν στην Αμερική.

Το τέλος με την Λάσκαρη

Εκεί μου τηλεφωνεί μια μέρα η Ζωή και μου λέει ‘’μάζεψε τα πράγματά σου και έλα επειγόντως στην Αθήνα». Της λέω ‘’τι συμβαίνει’’. ‘’Αποφάσισα να τελειώσω την ιστορία με τον Τόλη’’ απαντάει. Της λέω ‘’είσαι τρελή; Τι θα κάνουμε που αυτός είναι στην Αμερική;’’ Και μου λέει ‘’ μη ρωτάς. Πρέπει να έρθεις και να πας στο αεροδρόμιο να τον παραλάβεις’’.

Επιστρέφω στην Αθήνα και κάνω ότι μου λέει η Ζωή. Τον περιμένω στο αεροδρόμιο και τον βλέπω να έρχεται στην αίθουσα σχεδόν συντετριμμένος.

Το τι είχε μεσολαβήσει το γνωρίζουν ελάχιστοι, αλλά το σίγουρο ήταν πως η Ζωή Λάσκαρη είχε αποφασίσει να γυρίσει σελίδα στην προσωπική της ζωή.

Μετά από αυτό, πήγαινε κάτω από το σπίτι της κάθε βράδυ με το αυτοκίνητό του, καθόταν μια ώρα και έφευγε. Έκλαιγε σαν μωρό παιδί, εξήγησε η Ματούλα και έγραψε ένα τραγούδι για την μεγάλη του αγάπη.  Αλλά από τον μεγάλο του πόνο δεν το κυκλοφόρησε ποτέ. Ένας χωρισμός που όπως είχε πει τότε στην Κική Σεγδίτσα του στοίχισε όλη του τη ζωή.

Η Μαρινέλλα και η Τζούλια

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην προσωπική ζωή του υπήρξε η Μαρινέλλα.  Έμεινε παντρεμένος από το 1973 έως το 1981 όμως ούτε αυτός ο γάμος “στέριωσε”.

Και ύστερα ήρθε στη ζωή του η Τζούλια Παπαδημητρίου με την οποία έζησε μία θυελλώδη σχέση.  Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και έμελλε να λάβει τέλος με πολλές δικαστικές διαμάχες.

τολης βοσκοπουλος sports365.gr

Η γαλανομάτα μάγισσα

Πού κρυβόσουν τόσα χρόνια
σε ποια μαγικά σεντόνια,
σε ποια σύννεφα,
κι ήμουν μόνος μες στην μπόρα
μα η ζωή μου αρχίζει τώρα
από σήμερα.Γαλανομάτα μάγισσα
να σ’ ανταμώσω άργησα
μα οι γραμμές στο χέρι μου
λένε θα γίνεις ταίρι μου.Πού κρυβόσουν τόσα χρόνια
κι ήρθες σαν τα χελιδόνια
χελιδόνι μου,
κι ήρθες για να μ’ αναστήσεις
λουλουδάκι μου ν’ ανθίσεις
στο μπαλκόνι μου.Γαλανομάτα μάγισσα
να σ’ ανταμώσω άργησα
μα οι γραμμές στο χέρι μου
λένε θα γίνεις ταίρι μου.

Κάθε στίχος του ομώνυμου τραγουδιού, κάθε λέξη του αναφέρονταν σε ένα και μοναδικό πρόσωπο και δεν ήταν άλλο από την Άντζελα Γκερέκου. Η γυναίκα που έμελλε να τον σημαδέψει όσο καμία άλλη και να του χαρίσει βέβαια και το πολυτιμότερο δώρο της ζωής του,  Την κόρη του Μαρία που γεννήθηκε ανήμερα τον 15αύγουστο του 2001.

Η τελευταία 

Με την Άντζελα Γκερέκου παντρεύτηκαν το 1996 και από τότε ο Τόλης απέκτησε την οικογένεια που πάντα ονειρευόταν. Έχοντας στο πλευρό του σε κάθε βήμα του τις δύο σπουδαιότερες γυναίκες της ζωής του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ψυχαγωγία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν