Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος μάγειρας για τις δικές σου προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες.
Θες νόστιμη μπριζόλα, αλλά οι προσπάθειες σου σε ξενέρωσαν εντελώς. Μην το βάζεις κάτω.
Είσαι από αυτούς που το παλεύεις, αλλά δεν βλέπεις προκοπή; Ή μήπως σκέφτεσαι να δεις το κεφάλαιο μαγειρική λίγο πιο ζεστά στην ζωή σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις καλό θα είναι να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.
Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος μάγειρας για τις δικές σου προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες.
Θες νόστιμη μπριζόλα;
Κάντο όπως ο Σεφ Λάμπρος Βακιάρος.
Μοσχαρίσια Μπριζόλα με Πατάτες Τηγανητές και Σάλτσα Μελιού
- 1 μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 600-700γρ
- ελαιόλαδο,
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Προαιρετικά αφαιρούμε την μπριζόλα εκτός ψυγείου για περίπου 20-30 λεπτά, έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (αυτό θα μας βοηθήσει στο να έχουμε ένα καλύτερο και πιο ομοιόμορφο ψήσιμο στο κέντρο)
Λαδώνουμε αρκετά την μπριζόλα και αλατίζουμε πάρα πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε σε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία ένα τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο ή μαντεμένιο τηγάνι.
Θωρακίζουμε πάρα πολύ καλά από την κάθε πλευρά (περίπου 1’-2’) έως ότου να έχουμε ένα καφέ σκούρο χρώμα.
Τελειώνουμε στον φούρνο ανάλογα με το ψήσιμο που επιθυμούμε. Για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα την ψήνουμε μέτρια.
Σάλτσα με Βαλσάμικο, Ξύδι και Μέλι
80 γρ. βαλσάμικο ξύδι
40 γρ. κέτσαπ
25 γρ. μέλι
5 γρ. πιπέρι
5 γρ. βούτυρο
1 γρ. γαρύφαλλο
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και δίνουμε μια βράση.
- Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να γυαλίσει.
Τραγανές Πατάτες Τηγανητές
1 κιλό πατάτες για τηγάνισμα
700 γρ ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε χοντρά στικς και τις ξεπλένουμε πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει το άσπρο χρώμα στο νερό (άμυλο).
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες , το αλάτι και την μαγειρική σόδα, γεμίζουμε με κρύο νερό και βράζουμε έως ότου να είναι έτοιμες, λίγο πριν αρχίσουν να σπάνε.Στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει αρκετό ηλιέλαιο ΧΩΡΙΣ να έχουμε ανάψει το μάτι.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο κρύο λάδι και ανάβουμε το μάτι στην μέγιστη ισχύ.
Τηγανίζουμε μέχρι οι πατάτες να είναι τραγανές και με ωραίο χρυσαφί χρώμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι πατάτες είναι πολλές σε ποσότητα σε σχέση με το λάδι η διαδικασία θα καθυστερήσει αρκετά, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ΕΠΙΚΟ!
Κατηγορίες Ειδήσεων
Ακολουθήστε στο
Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.
Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube
Share | Tweet |