Το τέλος εποχής για τα χρωματιστά τατουάζ σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται άμεσα. Πιο άμεσα δε γίνεται δηλαδή! Από αύριο, 4 Ιανουαρίου η ΕΕ αποφάσισε την απαγόρευση τη χρήση χρωματιστών μελανιών. Ο λόγος; Αν μη τι άλλο είναι πολύ σοβαρός! Καθώς, υπάρχει ο κίνδυνος για καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν προκαλέσουν […]

Το τέλος εποχής για τα χρωματιστά τατουάζ σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται άμεσα. Πιο άμεσα δε γίνεται δηλαδή! Από αύριο, 4 Ιανουαρίου η ΕΕ αποφάσισε την απαγόρευση τη χρήση χρωματιστών μελανιών.

Ο λόγος; Αν μη τι άλλο είναι πολύ σοβαρός! Καθώς, υπάρχει ο κίνδυνος για καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν προκαλέσουν οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα μελάνια.

Η REACH έχει θέσει εκτός νόμου περίπου 4.000 χημικές ουσίες που συνήθως βρίσκονται σε χρωματιστά μελάνια τατουάζ. Πιο συγκεκριμένα, αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο. Δόθηκε, ωστόσο, μεταβατική περίοδος 12 μηνών ώστε η βιομηχανία παραγωγής μελανιών να αλλάξει τις συνταγές. Για δύο συγκεκριμένες αποχρώσεις, το «Pigment Blue 15:3» και το «Pigment Green 7», επετράπη περίοδος χάριτος 24 μηνών, επειδή είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.

Εδώ, έρχεται και η αγωνία των καλλιτεχνών τατουάζ. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στην ΕΕ, διότι κινδυνεύει η δουλειά τους. Προφανώς και βάζουν την υγεία πα΄νω από όλα, αλλά οι επιχειρήσεις τους, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν