Μια πρωτοχρονιά διαφορετική από τις άλλες θα ζήσουμε, και το ζητούμενο είναι έστω και μέσα στο σπίτι, και χωρίς πολλά από τα αγαπημένα πρόσωπα κοντά μας να κάνουμε την φετινή ρεβεγιον όσο καλύτερη μπορούμε. Να μην είναι μια ακόμα ήμερα του lockdown….αλλά κάτι πιο όμορφο, πιο μοναδικό. Για να μπορέσεις να κάνεις το καλύτερο ρεβεγιόν […]

Μια πρωτοχρονιά διαφορετική από τις άλλες θα ζήσουμε, και το ζητούμενο είναι έστω και μέσα στο σπίτι, και χωρίς πολλά από τα αγαπημένα πρόσωπα κοντά μας να κάνουμε την φετινή ρεβεγιον όσο καλύτερη μπορούμε. Να μην είναι μια ακόμα ήμερα του lockdown….αλλά κάτι πιο όμορφο, πιο μοναδικό.

Για να μπορέσεις να κάνεις το καλύτερο ρεβεγιόν σπίτι μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, κάναμε μια λίστα με τα έξι καλύτερα εστιατόρια, από τα οποία μπορείς να παραγγείλεις την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Zurbaran

Αν πριν από την καραντίνα έβγαινες στην περιοχή του Κολωνακίου, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις το Zurbaran και τη φανταστική μεσογειακή του κουζίνα. Το μενού του πλέον μπαίνει σε πακέτο και φτάνει σπίτι μας, ενώ ειδικά για την ημέρα του ρεβεγιόν υπάρχουν δύο εξαιρετικές fine-dining επιλογές. Μία από αυτές είναι το μπούτι πάπιας, το οποίο μαγειρεύεται confit για 16 ώρες και σερβίρεται με σάλτσα a l’ orange, καθώς και το φιλέτο chateaubriand, το οποίο ψήνεται στον ξυλόφουρνο και σερβίρεται με δύο διαφορετικές σάλτσες (pepper sauce και bearnaise). Ό,τι καλύτερο για την πιο γιορτινή ημέρα.

Δες το μενού του εδώ.

Izakaya

Αν αυτό που επιζητάς από το μενού του ρεβεγιόν σου είναι ένα γευστικό ταξίδι, τότε το Izakaya και η ιαπωνική fusion κουζίνα του έχουν τον τρόπο. Τα πιάτα που έχει επιμεληθεί ο head-chef του εστιατορίου, Χρόνης Δαμαλάς, είναι εμπνευσμένα από την παράδοση της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου δοσμένα με ένα σύγχρονο twist. Στα κυρίως πιάτα του θα βρεις ένα αρχοντικό Udon (με μοσχάρι, μανιτάρια, σπανάκι, σπαράγγια και green chili), αλλά και ένα πεντανίσιμο yakisoba (με κοτόπουλο, λαχανικά και ξηρούς καρπούς).

Δες το μενού του εδώ.

48 Urban Garden

Το γνωστό food truck, το οποίο γνωρίσαμε στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα στο κέντρο της Αθήνας, κατέβασε χειρόφρενο και κάνει βόλτες σερβίροντάς μας (delivered by efood) τα απίθανα πιάτα του. Εδώ θα βρεις πιο comfort επιλογές για το ρεβεγιόν σου, όπως hook up burger (με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 100%, cheddar, smoked pickled mayo, καραμελωμένο μπέικον, relish κρεμμύδι, iceberg και πατάτες τηγανητές για συνοδεία) ή το εξαιρετικό pollo asado με φιλέτο κοτόπουλο στήθος, ρύζι με μυρωδικά, μαύρα φασόλια, avocado και aioli με πιπεριά poblano.

Δες το μενού του εδώ.

By the glass

Το φινετσάτο wine bistro της Στοάς Μαβίλη, φέτος θα ετοιμάσει το γιορτινό του μενού και θα μας το σερβίρει στη ζεστασιά του σπιτιού μας. Το φιλέτο μόσχου με ψητά καρότα, κρέμα από shallots και σάλτσα porto, που θα βρεις στον κατάλογό του μοιάζει ιδανικό για την περίσταση της ημέρας, ενώ αν δεν τρως κρέας, υπάρχει και η εξαιρετική χορτοφαγική επιλογή με τα στριφτάρια Καστοριάς με σάλτσα από ψητά τοματίνια, κάπαρη Σαντορίνης, ελιές, βασιλικό και γαλομυζήθρα Κρήτης. Μην ξεχάσεις φυσικά να προσθέσεις στην παραγγελία σου και ένα μπουκάλι από τη συναρπαστική λίστα κρασιών του μαγαζιού. Είναι κάτι, άλλωστε, για το οποίο φημίζεται.

Δες το μενού του εδώ.

Blue Pine

Για να προσθέσεις στο βράδυ της φετινής παραμονής Πρωτοχρονιάς μια αριστοκρατορική πινελιά, τότε το Blue Pine είναι το μαγαζί που πρέπει να εμπιστευτείς. Το γνωστό γαλλικό εστιατόριο της Κηφισιάς ξέρει πολύ καλά να ετοιμάζει και να σερβίρει το καλύτερο μενού για τη συγκεκριμένη ημέρα. Το κάνει άλλωστε με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. Στον υπέροχο κατάλογό του θα βρεις αρκετές επιλογές ιδανικές για το ρεβεγιόν σου, από μοσχαρίσιο φιλέτο μινιόν, μέχρι πάπια με πορτοκάλι.

Δες το μενού του εδώ.

Ombra

Η ιταλική πρόταση για να περάσεις τις φετινές γιορτές στο σπίτι, κάνοντας ένα γευστικό ταξίδι στη Λομβαρδία. Μπορεί “Ombra” ουσιαστικά να σημαίνει σκιά, ωστόσο τα πιάτα του διάσημου εστιατορίου του Ψυχικού είναι λαμπερά, νόστιμα και ιδανικά για την περίσταση. Στα δημοφιλέστερα βρίσκονται το carpaccio di manzo con grana (καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου ελαφρά καπνισμένου σε μαύρο τσάι με grana ωρίμανσης 19 εώς 22 μηνών & λάδι λευκής τρούφας), καθώς και το risotto ai funghi porcini (ριζότο με επιλεγμένα μανιτάρια πορτσίνι & λάδι λευκής τρούφας).

Δες το μενού του εδώ.

ONEMAN

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ