Το Τελ Αβίβ του Ισραήλ είναι πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζει κάποιος το 2021, σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Economist Intelligence Unit. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Τελ Αβίβ βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ανεβαίνοντας από τη 5η θέση που είχε καταλάβει το 2020. Σύμφωνα με την έκθεση […]

Το Τελ Αβίβ του Ισραήλ είναι πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζει κάποιος το 2021, σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Economist Intelligence Unit. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Τελ Αβίβ βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ανεβαίνοντας από τη 5η θέση που είχε καταλάβει το 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση του EIU, η ισραηλινή πόλη βρέθηκε στην πρώτη θέση λόγω της μεγάλης αύξησης που κατάγραψε το νόμισμα της χώρας, το σεκέλ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, που οδήγησε σε αύξηση περίπου το 10% των αγαθών για τους πολίτες στο Τελ Αβίβ.

Η έρευνα του EIU εξέτασε τις τιμές σε πάνω από 200 προϊόντα και υπηρεσίες που παρείχαν 173 πόλεις ανά την υφήλιο.

Πέρα όμως από την πόλη του Ισραήλ, το Παρίσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση της φετινής λίστας, χάνοντας την περσινή πρωτιά μαζί με τη Σιγκαπούρη. Η Ρώμη κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην πρώτη δεκάδα της λίστας, λόγω της μείωσης στον κόστος τροφίμων και ιματισμού που καταγράφηκε στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά, το top 10 των πιο ακριβών πόλεων για να ζει κάποιος το 2021, σύμφωνα με τη λίστα του EIU:

10. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

9. Παρίσι, Γαλλία

8. Σιγκαπούρη

7. Ζυρίχη, Ελβετία

6. Χονγκ Κονγκ, Κίνα

5. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

4. Γενεύη, Ελβετία

3. Κοπεγχάγη, Δανία

2. Λος Άντζελες, ΗΠΑ

1. Οζάκα, Ιαπωνία

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ