Ανησυχία επικρατούσε στους πολίτες όσον αφορά τα μέτρα που θα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Δεδομένου ότι πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά η αγωνία για την επιβολή ή όχι νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεγάλωνε. Τα νέα μέτρα έμειναν στο συρτάρι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για την εστίαση, την καθμερινότητα, τα […]

Ανησυχία επικρατούσε στους πολίτες όσον αφορά τα μέτρα που θα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Δεδομένου ότι πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά η αγωνία για την επιβολή ή όχι νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεγάλωνε.

Τα νέα μέτρα έμειναν στο συρτάρι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για την εστίαση, την καθμερινότητα, τα σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους. Όλα μένουν όπως είχαν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το μόνο που προστέθηκε είναι η μετάλλαξη Ομικρον που ήρθε στην Ελλάδα.

Χωρίς νέα μέτρα, μόνο με self test

Αναφερόμενος στο δωρεάν self test που θα χορηγηθεί από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, απηύθηνε σύσταση σε όλους να το κάνουν την επόμενη εβδομάδα, «ώστε να ελέγξουμε την πανδημία».Επίσης, για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ.

Επίσης, για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR τεστ.

Η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης. Επίσης, όπως είπε έχει ζητηθεί η συντόμευση του χρόνου προς την 3η δόση.

Σχετικά ελεύθερα θα κινηθούν οι πολίτες τα Χριστούγεννα και τη Πρώτοχρονιά, όπως φαίνεται.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υγεία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ