Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι ρόλοι των φύλων επιβάλλονται σταθερά.

Απολαύσεις μεν αλλά κρυφές δε, για τους άνδρες. Δεν είναι και τόσο εύκολο να περάσεις εντελώς απαρατήρητος αν είναι του γούστου σου μερικές από τις παρακάτω απολαύσεις, που τις βλέπουμε πολύ στις γυναίκες, αλλά δεν είναι απαγορευμένες στους άνδρες.

Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι ρόλοι των φύλων επιβάλλονται σταθερά. Στην περίπτωση των ανδρών, το στερεότυπο του φύλου είναι ότι δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κάτι που θεωρείται πολύ «θηλυκό», γιατί η απόκλιση από οτιδήποτε δεν θεωρείται αρσενικό είναι λάθος και ένδειξη αδυναμίας.

Το φύλο, ως κοινωνική «κατασκευή» πολιτισμικά προσδιορισμένη, μπορεί να επηρεάσει τη συγκρότηση του πλαισίου αναφοράς, την ταυτότητα, τις επιλογές και την εξελικτική πορεία των γυναικών και των ανδρών. Είναι η διαχρονική βάση του σεξισμού.

Αυτό βγαίνει από τις εξομολογήσεις ανδρών, χαρακτηριστικό είναι το ερώτημα που τέθηκε στην κοινότητά του AskReddit. Η ερώτηση είχε χιλιάδες απαντήσεις. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα σχόλια που είναι σοκαριστικές μαρτυρίες/εξομολογήσεις.

Το πλέξιμο

«Παλιά έκανα βελονάκι και έπλεκα, αλλά μετά η τότε κοπέλα μου το κορόιδευε. Με έκανε να σταματήσω σιγά σιγά, παρόλο που μου έλειπε πολύ. Έχω προσπαθήσει να το ξεκινήσω ξανά κατά καιρούς, αλλά η επιθυμία καταστρέφεται αμέσως γιατί θυμάμαι ότι με γελοιοποιούσε και τον τρόπο της με έκανε να νιώθω άβολα».

Η κοριτσίστικη ποπ μουσική

«Shake It Off!, μου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ, χορεύω με τα τραγούδια της».

Τα γυναικεία αρώματα

«Χρησιμοποιώ γυναικεία αποσμητικά και αγοράζω αρώματα unisex. Το κάνω κυρίως επειδή οι μυρωδιές είναι συνήθως πιο ήπιες και μυρίζουν αληθινά πράγματα. Δεν μπορώ να μυρίζω τα ανδρικά αρώματα».

Τα λουλούδια

«Αγόραζα λουλούδια για το διαμέρισμά μου, και δεν με κορόιδευαν απαραίτητα, αλλά οι φίλοι μου ρωτούσαν για ποιον ήταν. Είναι για μένα».

Τα σταυρωμένα πόδια

«Καθιστός με σταυρωμένα πόδια. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι κακό να κάθομαι έτσι άνετα».

Μιούζικαλ

“Λατρεύω τα μιούζικαλ. Το έκρυβα όταν ήμουν νεότερος, αλλά ξέρω όλους τους στίχους του Hairspray και θα τραγουδήσω οπωσδήποτε όταν το ακούσω”.

Το mani-pedi

«Πέρυσι έκανα ένα mani-pedi με τη γυναίκα μου αφού έχασα ένα στοίχημα. Ήταν πολύ χαλαρωτικό! Ήθελα να πω σε όλους τους φίλους μου να το δοκιμάσουν, αλλά ξέρω ότι θα με δουλεύουν».

Τα ψώνια σε mall

“Μου αρέσει να πηγαίνω στο εμπορικό κέντρο. Μου αρέσει να περπατάω σε πολυκαταστήματα και να κοιτάζω όλα τα είδη σπιτιού. Μου αρέσει το κατάστημα με κεριά, το βιβλιοπωλείο. Αγοράζω όλα μου τα ρούχα εκεί. Μου αρέσει ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα με την πολυκοσμία”.

Το κλάμα

«Κλαίω σαν παιδί στις ταινίες της Disney. Είναι φανταστικό».

Πηγή: Provocateur.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι