Κορονοϊός: Ο  Κορονοϊός είναι στο φόρτε του και ξαναμπήκαμε σε περιπέτειες φίλοι μου. Να το πούμε καλύτερα οι περιπέτειες μας συνεχίζονται. Μένουμε όλοι κάγκελο, με όσα ακούμε και τα περίεργα σενάρια που παίζονται. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η μεγάλη ευκολία που κολλάει έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες.  Τι αλλάζει  Πληροφορίες από μέλη της επιτροπής των […]

Κορονοϊός: Ο  Κορονοϊός είναι στο φόρτε του και ξαναμπήκαμε σε περιπέτειες φίλοι μου. Να το πούμε καλύτερα οι περιπέτειες μας συνεχίζονται.

Μένουμε όλοι κάγκελο, με όσα ακούμε και τα περίεργα σενάρια που παίζονται. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η μεγάλη ευκολία που κολλάει έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες. 

Τι αλλάζει 

Πληροφορίες από μέλη της επιτροπής των ειδικών αλλά και πηγές του Υπουργείου Υγείας, αναφέρουν ότι οι συζητήσεις και οι προτάσεις των επιτροπών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με πιθανότερη ημέρα ανακοινώσεων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Στόχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι να πιεστούν οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, ειδικά των πιο βαριών περιπτώσεων, φτάνοντας το σύστημα υγείας στα όρια αντοχής του.

Σχετικά με τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως αυτά θα αφορούν ανεμβολίαστους.

«Η κυβέρνηση συζητά αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους. Αυτά θα συζητηθούν και στην επιτροπή των ειδικών που θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως «παρακολουθούμε τα κρούσματα που θα έρθουν. Παρά την αύξηση, υπάρχουν κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς φαίνεται πως τα κρούσματα εμφανίζουν μία σταθεροποίηση. Ωστόσο χρειάζεται παρακολούθηση», τόνισε ο υπουργός.

Τα πέντε μέτρα που συζητιούνται από τις επιτροπές ξεκινούν από τη χρήση διπλής μάσκας μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με την παράλληλη υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα δεύτερο μέτρο, το οποίο συναντά εμπόδια από το Υπουργεί Εργασίας, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ένα συμπληρωματικό μέτρο, με περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί, είναι το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο.

Με τα σούπερ μάρκετ να κάνουν την αρχή με την εφαρμογή του μέτρου για τον περιορισμό του αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, οι επιτροπές εξετάζουν την πρόταση να ισχύσει το ίδιο σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας με την επαναφορά των μέτρων απόστασης σε κλειστούς χώρους.

Το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν επιπλέον τα μέτρα προς τους μη εμβολιασμένους άφησε ανοικτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Για τα μέτρα που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται στη χώρα κατά του κορονοϊού σε σχέση με όσα ισχύουν ήδη σε Γερμανία και Αυστρία, μίλησε στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως υπάρχει η πιθανότητα οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στα σουπερ μαρκετ με rapid test.

«Σε όλα τα Κράτη υπάρχει έξαρση στα κρούσματα και στους θανάτους. Παράλληλα πάνε τα μέτρα. Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Lockdown έχουμε πει πως δεν θα κάνουμε. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να “εκτεθεί” κατά κάποιον τρόπο» ανέφερε η κ. Γκάγκα.

«Οι προτάσεις συζητιούνται συνεχώς από την Επιτροπή. Υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση καθημερινά. Αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα, θα ληφθούν. Πρέπει να μας πει η Επιτροπή την πρόταση για να έρθει να συζητηθεί για να γίνει μέτρο», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ίσως συζητηθεί το μέτρο επίδειξης αρνητικού rapid test στα σούπερ μαρκετ
Το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν επιπλέον τα μέτρα προς τους μη εμβολιασμένους άφησε ανοικτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Αναφορικά με την πιθανότητα να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid τεστ, η κ. Γκάγκα είπε πως «με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι, μπορεί να συζητηθεί τέτοιο μέτρο. Όμως, δεν έχουμε παρατηρήσει αυξημένο πρόβλημα από τα σούπερ μάρκετ, διότι τηρείται η χρήση της μάσκας. Επίσης, δεν υπάρχει σύσταση από την Επιτροπή για άλλα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κορονοϊός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υγεία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι