Σπουδαία πράξη ανθρωπιάς από τον Κιάνου Ριβς. Ο γνωστός ηθοποιός απέδειξε πόσο ευαισθητοποιημένος είναι με τη ενέργεια που έκανε. Με την ταινία The Matrix, κέρδισε πολλά εκατομμύρια. Δεν τα κράτησε όμως για τον εαυτό του. Ο 57χρονος έδωσε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του στην έρευνα για τον καρκίνο. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Δεδομένου […]

Σπουδαία πράξη ανθρωπιάς από τον Κιάνου Ριβς. Ο γνωστός ηθοποιός απέδειξε πόσο ευαισθητοποιημένος είναι με τη ενέργεια που έκανε. Με την ταινία The Matrix, κέρδισε πολλά εκατομμύρια. Δεν τα κράτησε όμως για τον εαυτό του. Ο 57χρονος έδωσε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του στην έρευνα για τον καρκίνο. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Δεδομένου ότι το 1999 είχε λάβει ως προκαταβολή για την ταινία 10 εκατομμύρια δολάρια. Συν άλλα 35 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έγινε επιτυχία στο box office. Σύμφωνα με το Lad Bible, ο ηθοποιός δώρισε το 70% των χρημάτων . Τι σημαίνει αυτό ; 31,5 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για τη λευχαιμία. Αξιέπαινη πράξη, αδιαμφισβήτητα!

Ο Κιάνου Ριβς, ξέρει πως είναι να παλεύεις με τον καρκίνο. Η αδερφή του, Κιμ, διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 1991. Για δέκα ολόκληρα χρόνια  μπαινοέβγαινε σε θεραπευτικά σχήματα. Τελικά η ασθένεια μπήκε σε ύφεση, το 2001. Ο ηθοποιός συνέχισε να δίνει χρήματα στην έρευνα τα χρόνια μετά τη θεραπεία της Κιμ. Δημιούργησε, μάλιστα, ακόμη και το δικό του ταμείο για τον καρκίνο.

Δεν έμεινε μόνο εκεί. Ίδρυσε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, χωρίς να το δημοσιοποιήσει πουθενά. Έγινε αντιληπτό, αρκετά χρονιά μετά από την ίδρυσή του.

<<Έχω ένα ιδιωτικό ίδρυμα που λειτουργεί εδώ και πέντε ή έξι χρόνια και βοηθάει μερικά νοσοκομεία για παιδιά και την έρευνα για τον καρκίνο», φέρεται να είπε ο Ριβς στο Ladies Home Journal το 2009. «Δεν μου αρέσει να βάλω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Showbiz

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τρόλαρε τον Λουτσέσκου για το γούρικο σκουφί του (pic)
Ποδόσφαιρο

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τρόλαρε τον Λουτσέσκου για το γούρικο σκουφί του (pic)

Γερεμέγεφ: Πρώτος σκόρερ στον… κόσμο
Ποδόσφαιρο

Γερεμέγεφ: Πρώτος σκόρερ στον… κόσμο