Η στιγμή-σταθμός στην καριέρα της ήλθε όταν ήλθε η πρόταση για συνεργασία με το TRT World.

“Σαμ” Τζόνσον: Η ρεπόρτερ της ισότητας των φύλων!  Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ είχε, όπως ήταν λογικό, ένα τεράστιο τηλεοπτικό κοινό, εκατοντάδων εκατομμυρίων θεατών. Και η αλήθεια είναι ότι η Σαμάνθα “Σαμ” Τζόνσον, που τη συμπαρουσίασε μαζί με τους Κάρλι Λόιντ και Ζερμέν Τζένας, έτσι έγινε ευρύτατατα γνωστή. Δεν έπεσε όμως από τον… ουρανό σε μια τέτοια λαμπερή και κορυφαία για την καριέρα μιας δημοσιογράφου στιγμή. Έχει πίσω της μια σημαντική πορεία. Και μια εμψυχωτική ιστορία.

Η Τζόνσον είχε το μεράκι της αθλητικής δημοσιογραφίας από τα 16 της. Κόρη διεθνούς βολεϊμπολίστριας και ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή πατέρα, η “Σαμ” δοκίμασε διάφορα σπορ ως παιδί, στο Μπέρμιγχαμ, όπου ήλθε στη ζωή. Δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά σε κανένα, όπως έχει εξομολογηθεί. Η τριβή με τα αθλήματα όμως, της έβαλε το σαράκι της δημοσιογραφικής ενασχόλησης μαζί τους.


Σχετικές ήταν και οι σπουδές της. Κι όσο για την πρώτη της σημαντική συνέντευξη, που ακόμη θυμάται, ήταν μια στον Ζερμέν Ντεφόε, τον ποδοσφαιριστή που συγκίνησε όλον τον πλανήτη για την ιδιαίτερη σχέση του με τον αδικοχαμένο Μπράντλεϊ Λόουρι. Κατάφερε και πήγε στο Sky Sports για πρακτική εξάσκηση. Και ήταν αρκετά καλή για να της προτείνουν να παραμείνει στο σταθμό ως ελεύθερη συνεργάτης. Και μ’ αυτή την ιδιότητα τα πήγε πολύ καλά, έχοντας συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι της Τσέλσι, αλλά και με διάφορες στοιχηματικές εταιρείες.

To TRT World και ο Ρανιέρι…

Η στιγμή-σταθμός στην καριέρα της ήλθε όταν ήλθε η πρόταση για συνεργασία με το TRT World. Στο αγγλόφωνο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι από τον Νοέμβριο του 2015, η Τζόνσον έφτιαξε σπουδαίο όνομα. Κυρίως μέσα από συνεντεύξεις με πρόσωπα του αθλητισμού. Ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει η συνέντευξή της με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, μετά το “μαγικό” πρωτάθλημα της Λέστερ, στην Πρέμιερ. Έγινε viral στο διαδίκτυο και έπαιξε ως θέμα στα μεγαλύτερα κανάλια και Μέσα του κόσμου (CNN, Fox Sports, Guardian, MailOnline, κ.λπ)

Στο δημοσιογραφικό πεδίο, η Τζόνσον έχει πλέον στο ενεργητικό της  την κλήρωση των πλέι οφ αρκετών Ευρωπαϊκών και Διηπειρωτικών Διοργανώσεων, την κλήρωση του παγκοσμίου κυπέλλου futsall, αλλά και αυτή του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Κεντρική παρουσιάστρια του Living Football Show της FIFA, η “Σαμ” παραμένει στο TRT, συνεργάζεται όμως και με άλλα κανάλια. Μεταξύ τους, το Eurosport, και το Sky Sports. Έχει καλύψει, μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019, αλλά και το Ευρωπαϊκό του 2020, καθώς επίσης και το Γκραν Πρι της Τουρκίας επίσης το 2020.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha Johnson (@miss_samjohnson)

Δραστήρια υπέρμαχος της ισότητας των φύλων

Όμως, η Τζόνσον δεν είναι φωτεινό παράδειγμα μόνο για τη δημοσιογραφική της δράση. Είναι μια ένθερμη και εξαιρετικά ενεργή μαχήτρια για την ισότητα των φύλων και την αλλαγή νοοτροπίας στους χώρους εργασίας. Έχει στενή συνεργασία με τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών (UN Women). Μεταξύ άλλων ήταν εκείνη που παρουσίασε την πρωτοβουλία  «#Awake Not Sleeping» Το 2016 μπήκε στη «Football Black List» (που αναγνωρίζει προσωπικότητες με επιρροή στο ποδόσφαιρο). Έχει μπει, επίσης, στο Top 20 των Βρετανίδων με τη μεγαλύτερη επιρροή κάτω των 40 ετών».

Στα 31 της, πια, η Τζόνσον έχει να θυμάται από την πρακτική της, στο SkySports, μια φορά που της έκαναν την ερώτηση “ποιος είναι ο μπαμπάς σου;”, (με άλλα λόγια “τι μέσο έχεις και είσαι εδώ). Και πολλές φορές , λέει, έχει δώσει την απάντηση: “Εκεί είναι ο βραστήρας, φτιάξε μόνος σου”, στην υποτιμητική κουβέντα “θα μου κάνεις ένα τσάι”…  Στόχος της είναι τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές να εκλείψουν (και) από τον ανδροκρατούμενο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Και μέχρι τώρα τα καταφέρνει εξίσου καλά με τα λόγια, αλλά -κυρίως- με τις πράξεις της…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha Johnson (@miss_samjohnson)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Media

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик