Πόσα χρήματα θα δίνατε για να φάτε ένα burger? Ένας σεφ έφτιαξε το πιο ακριβό burger στον κόσμο. Πρακτικά, για να το απολαύσεις θα πρέπει να δώσεις το ποσό που θα έδινες για ένα καινούργιο Rolex. Για αυτό το κατά τα άλλα casual, καθημερινό και προσιτό (όχι) burger είναι υπεύθυνος ο Robbert Han de Veen […]

Πόσα χρήματα θα δίνατε για να φάτε ένα burger? Ένας σεφ έφτιαξε το πιο ακριβό burger στον κόσμο. Πρακτικά, για να το απολαύσεις θα πρέπει να δώσεις το ποσό που θα έδινες για ένα καινούργιο Rolex. Για αυτό το κατά τα άλλα casual, καθημερινό και προσιτό (όχι) burger είναι υπεύθυνος ο Robbert Han de Veen του De Daltons diner στο Voorthuizen της Ολλανδίας.

Στο κυνήγι ενός τίτλου Guinness, ο Veen είδε πως το πιο πρόσφατο ακριβότερο burger φτιάχτηκε σε ένα εστιατόριο στο Όρεγκον και έθεσε ως στόχο να κληρονομήσει τώρα ο ίδιος τη δόξα. “Εκείνο το burger είχε ταμπελάκι με τιμή [κάπου στα 5.000 δολάρια] και ζύγιζε 317 κιλά”, ανέφερε στο National. “Αυτό σίγουρα δεν είναι για ένα άτομο, οπότε σκέφτηκα πως μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο”.

Κάπως έτσι, αποφάσισε πως δεν θα βασιστεί στο εντυπωσιακό μέγεθος και βάρος, αλλά θα δημιουργήσει ένα burger με πολυτελή υλικά, όπως φύλλο χρυσού, bun ποτισμένο με Dom Perignon και βόειο κρέας Wagya. Μετά λογικά σκέφτηκε πως και το χαβιάρι Beluga και η Macallan scotch bbq σως είναι καλές ιδέες ώστε να φτάσει το burger του να στοιχίζει 5.964 δολάρια.

Σύμφωνα με το Urban Daddy, η λίστα με τα υλικά του “Golden Boy” burger είναι τα εξής:

Bun με σαμπάνια Dom Perignon και χρυσό φύλλο

Ιαπωνικό μείγμα Α5 wagyu και μείγμα βόειου κρέατος

Μαγιονέζα με αυγό πάπιας

Λευκές τρούφες

Ντομάτες και αγγούρια ιαπωνικό τουρσί σε τσάι μάτσα

Little gem μαρούλι

Αγγλικό τυρί τσένταρ

Μπάρμπεκιου σως φτιαγμένη από The Macallan scotch και καφέ Kopi Luwak

Ζαμπόν Paleta Iberico Bellota

Onion Ring με Dom Perignon

King Crab μαγειρεμένο μέσα σε κρασί Puligny-Montrachet

Χαβιάρι Beluga

Μάλιστα δεν πρόκειται απλώς για ένα ματαιόδοξο, στα όρια του γελοίου, εγχείρημα. Μια Ολλανδική ΜΚΟ που βοηθά τράπεζες τροφίμων έλαβε όλα τα κέρδη από την πώληση του Golden Boy από το business group Remia International.

“Τα εστιατόρια ήταν κλειστά και δεν υπήρχαν διαγωνισμοί εξαιτίας της πανδημίας. Παρόλο που το takeaway μας λειτουργούσε, ήμουν σε κατάθλιψη. Ένιωθα άσχημα βλέποντας το πόσο ταλαιπωρούνται οι μάζες και την κακή κατάσταση της βιομηχανίας των εστιατορίων”, ανέφερε ο Veen. “Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω το πιο ακριβό burger στον κόσμο και να δωρίσω τα χρήματα σε φιλανθρωπικό οργανισμό για να κάνω καλό στην κοινωνία”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Συνταγές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ