Ο Αλεξάντερ Πέιν, που έχει ελληνικές ρίζες, ορκίστηκε κι επίσημα Έλληνας πολίτης.

Έλληνας πολίτης έγινε ο βραβευμένος με Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν. Ο 54χρονος σκηνοθέτης πριν από έξι χρόνια είχε γίνει μάλιστα και επίτιμος δημότης Αιγίου. Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα, Μαρία Κοντό, την οποία και γνώρισε στο Αίγιο.

Η Μαρία Κοντό ήταν μόλις 27 χρονών όταν έγινε η γνωριμία με τον Αλεξάντερ Πέιν. Όπως αναφέρουν και τα ξένα ΜΜΕ, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και οι δυο τους έγιναν… ένα.

Ο γνωστός σκηνοθέτης πλέον λογίζεται και Έλληνας πολίτης. Ο Πέιν ορκίστηκε και επίσημα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Σ΄αυτήν αναφέρει: «Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αίτησης για την ελληνική υπηκοότητα του Αλεξάντερ Πέιν Καλώς ήρθατε στην ελληνική μας οικογένεια!».

Ο Αλεξάντερ Πέιν είναι γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος άφησε το στίγμα του με τις ταινίες: Citizen Ruth (1996), Election (1999), About Schmidt (2002), Sideways (2004), The Descendants (2011), Nebraska (2013) και Downsizing (2017). Ο 54χρονος έχει ελληνική καταγωγή, καθώς η μητέρα του είναι είναι από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από Σύρο, Λιβαδειά και Αίγιο.

Σε συνέντευξη του ο Πέιν είχε μιλήσει για τις ελληνικές ρίζες του και ανέφερε: «Είμαι Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου έφτασε στην Ομάχα γύρω στο 1912 με το όνομα Νίκος Παπαδόπουλος. Υπήρχε μια ανθελληνική εξέγερση, οπότε μέχρι το 1915, θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει το όνομά του και όχι απλώς να το συντομεύσει σε «Παππάς» όπως κάνουν πολλοί Έλληνες, αλλά να το αμερικανοποιήσει εντελώς. Οι Έλληνες προσκολλώνται στην ταυτότητά τους… Μεγαλώνοντας στην Ομάχα είχα την αίσθηση ότι είμαι μέρος μιας υποκουλτούρας».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ