Η…ιστορία της Όμικρον και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…  Ναι. Όπως και η ομώνυμη νουβέλα της Αν Ντεσκλό, του 1954, υπό το ψευδώνυμο Πολίν Ρεάζ, πρόκειται για μια σαδομαζοχιστική ιστορία κυριαρχίας και υποταγής. Το διήγημα της Ντεσκλό, που ήταν οι “50 Αποχρώσεις του Γκρι” μιας πολύ διαφορετικής, όμως, εποχής έγινε και cult ταινία το 1975. Η υποταγή […]

Η…ιστορία της Όμικρον και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…  Ναι. Όπως και η ομώνυμη νουβέλα της Αν Ντεσκλό, του 1954, υπό το ψευδώνυμο Πολίν Ρεάζ, πρόκειται για μια σαδομαζοχιστική ιστορία κυριαρχίας και υποταγής. Το διήγημα της Ντεσκλό, που ήταν οι “50 Αποχρώσεις του Γκρι” μιας πολύ διαφορετικής, όμως, εποχής έγινε και cult ταινία το 1975. Η υποταγή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη μετάλλαξη Όμικρον, όχι ακόμη, Αλλά παίζεται σχεδόν κάθε μέρα στην τηλεόραση…

Τα τελευταία στοιχεία για την Όμικρον δείχνουν ότι -όπως συμβαίνει συνήθως- μεταδίδεται πιο εύκολα, αλλά προκαλεί ηπιότερη νόσηση. Και, σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια δείχνουν να προφυλάσσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και απ’ αυτήν. Όμως, είτε αφορά μέρος του σχεδίου “θέλουμε το καλό σας, κάντε ό,τι -μα ό,τι- σας λέμε”, είτε απότοκο της πραγματικότητας “τα κάναμε ρόιδο με τα ΕΣΥ για να κονομάνε τρελά οι ασφαλιστικές και οι ιδιωτικές κλινικές (κι εμείς το κάτι τις μας, μαζί)”, ένα είναι βέβαιο.

Το βιολί του “άνοιξε-κλείσε” τα γήπεδα αποτελεί μεγάλο μέρος της όλης διαδικασίας “προστασίας της δημόσιας υγείας”, από τις, τόσο συμπονετικές με τους απλούς πολίτες τους ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Όπως π.χ. της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας. Και η Όμικρον αποτελεί πρόσφορο έδαφος…

Χωρίς θεατές (και) η πρόκριση της Ολλανδίας στο Κατάρ…

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που εδώ και τρεις βδομάδες, περίπου έχει κλείσει τα γήπεδα για το κοινό. Το “μίνι” λοκντάουν θα διαρκέσει ως τις 18 Δεκεμβρίου. Λένε. Αν δεν αυξηθούν τα οι μολύνσεις -τώρα είναι περί τις 20.000 την ημέρα. Πάντως, το 2-0 επί της Νορβηγίας, που επισφράγισε την παρουσία των Ολλανδών στο Κατάρ, έγινε χωρίς θεατές στο Ντε Κάιπ…

Αν το αλεπουδέλι κάνει εκατό, πόσα να κάνει η αλεπού;

Ε, και τώρα, σιγά μην κλείνει τα γήπεδα για θεατές η Ολλανδία και να τα αφήνει ανοιχτά η “μαμά” Γερμανία. Σιγά. Βέβαια, επειδή η Γερμανία είναι ομόσπονδο κράτος, κάθε κρατίδιο έχει διαφορετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, ανάλογα με τις μολύνσεις που διαπιστώνονται στα τεστ που γίνονται.

Έτσι, π.χ. το Λειψία-Λεβερκούζεν, στο κρατίδιο της Σαξονίας έγινε χωρίς θεατές και το ίδιο θα ισχύει μεθαύριο και για το ΜπάγερνΜπαρτσελόνα, για το Τσάμπιονς Λιγκ -κρατίδιο της Βαυαρίας. Η Βάτη-Νυρεμβέρη, πάλι, φαίνεται να ακολουθεί και θα επηρεάσει τη Στουτγκάρδη και τη Φράιμπουργκ.

Προς το παρόν, το κρατίδιο της Βεστφαλίας δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα, οπότε, εκτός απροόπτου το Ντόρτμουντ-Μπάγερν θα έχει (15.000 αραιά αραιά) θεατές το Σάββατο. Βέβαια, αν ο νέος “Μέρκε딨, Όλαφ Σολτς επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό μπορεί να έχει θεατές, αλλά όχι… παίκτες. (Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Μπουντεσλίγκα είναι ανεμβολίαστοι…)

Μέτρα, αλλά όχι για τους θεατές στην Πορτογαλία

Μιλώντας για ματς χωρίς παίκτες, όλοι θυμόμαστε τι έγινε πρόσφατα στο Μπελενένσες-Μπενφίκα. Το ματς διεκόπη στην αρχή της επανάληψης, αφού οι Λουζιτανοί το έπαιζαν μάγκες απέναντι σε μια ομάδα που κατέβηκε με 9 παίκτες (ο ένας γκολκίπερ) και κέρδιζαν ήδη 0-7 ως τότε.

Ο Νοτιοαφρικανός Τίμπανγκ Φέτε ήταν η “μόλυνση μηδέν” για τη Μπελενένσες και οι 16 συμπαίκτες του που κόλλησε επιστρέφοντας από τη χώρα του, οι πρώτες εξακριβωμένες μολύνσεις από την Όμικρον στην Πορτογαλία.

Η ομοσπονδία ή το κράτος δεν έχουν πάρει ακόμη μέτρα κλεισίματος των γηπέδων, αλλά μελετούν ένα πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μη χαθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο και έχουν ήδη έχουν αναβάλλει, λόγω πολλών μολύνσεων παικτών της Τοντέλα το ματς με τη Μορεϊρένσε.

Γαλλία: μάσκες και έλεγχοι στις ομάδες…

Ούτε οι Γάλλοι έχουν κλείσει τα γήπεδα για τους θεατές. Προς το παρόν αρκούνται σε εκτεταμένους ελέγχους και επαναφορά της μάσκας και στις κερκίδες. Το εκτός έδρας ματς της πρωταθλήτριας Λιλ με τη Ρεν, έγινε κανονικά (1-2), παρά το γεγονός ότι 20 υπάλληλοι και μέλη του υποστηρικτικού προσωπικού της ομάδας είχαν μολυνθεί. Οι έλεγχοι, ωστόσο, έδειξαν ότι κανείς από τους παίκτες ή το προπονητικό τιμ δεν ήταν θετικοί.

Από τους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλες τις ομάδες, μεταξύ των μολύνσεων περιλαμβάνεται και ο Όσκαρ Γκαρθία πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και τώρα της Ρεμς, του Τάσου Δώνη.

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας επαναφέρεται και στα ανοιχτά και στα κλειστά γήπεδα. Στα ποδοσφαιρικά, αφορά όλα τα άτομα από 11 ετών και και πάνω. Είπαμε: αυτή η (νέα) Ιστορία της Όμικρον  έχει κι αυτή σαδομαζοχιστικά στοιχεία. Και τι στο καλό S&M φάση θα ήταν χωρίς μάσκες; 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κορονοϊός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι