Κορονοϊός: Ο  κορονοιός είναι στο φόρτε του και ξαναμπήκαμε σε περιπέτειες φίλοι μου. Να το πούμε καλύτερα οι περιπέτειες μας συνεχίζονται. Μένουμε όλοι κάγκελο, με όσα ακούμε και τα περίεργα σενάρια που παίζονται. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η μεγάλη ευκολία που κολλάει ο νέος κορονοιός έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες.  Ήταν που δεν θα […]

Κορονοϊός: Ο  κορονοιός είναι στο φόρτε του και ξαναμπήκαμε σε περιπέτειες φίλοι μου. Να το πούμε καλύτερα οι περιπέτειες μας συνεχίζονται.

Μένουμε όλοι κάγκελο, με όσα ακούμε και τα περίεργα σενάρια που παίζονται. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η μεγάλη ευκολία που κολλάει ο νέος κορονοιός έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες. 

Ήταν που δεν θα γινόταν…

Πριν δύο εβδομάδες η Pfizer από μόνη της έκανε ανακοίνωση ότι θα χρειαστεί και 3η δόση εμβολίου.

Αλλά βγήκαν όλοι και έλεγαν, μην ακούτε τίποτα, δεν είναι κάτι επίσημο και άλλα τέτοια κουλά. Αυτοί οι φωστήρες έρχονται τώρα και λένε το ίδιο…

Η τρίτη δόση ξεκινάει και στην χώρα μας.

Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση είχαν αναφέρει πως ο Αύγουστος είναι κρίσιμος μήνας.  Μιας και οι περισσότεροι πάνε διακοπές, και μάλιστα θα είναι καταλυτικός για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία το φθινόπωρο.

«Όσοι γυρνούν από διακοπές μπορούν να φέρουν κρούσματα. Αυτός είναι ο φόβος μας» είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα. Σημείωσε ότι καθημερινά μπορεί να υπάρχουν έως και 100 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Και οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Έτσι, με την πίεση στα νοσοκομεία να αυξάνεται και μόνο το τελευταίο 10ήμερο η αύξηση στις ΜΕΘ να φτάνει το 30%, η κυβέρνηση.

Οι ειδικοί εξετάζουν νέα μέτρα.

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

«την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ενόψει του φθινοπώρου».

Αναμένεται να ανακοινωθεί ένα σχέδιο που θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους.  Θα τεθεί σε εφαρμογή μάλλον από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στη δέσμη προτάσεων που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο ενόψει του χειμώνα περιλαμβάνονται:

Απαγόρευση εισόδου για μη εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας,

Είσοδος στις σχολικές και ακαδημαϊκές μονάδες του προσωπικού.

Kαθηγητές ΑΕΙ, καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.  Ή με δύο αρνητικά εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα,

Υποβολή σε εργαστηριακά τεστ για εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Η είσοδος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους ανεμβολίαστους. 

Με δεδομένο το «παράδειγμα Μακρόν», στη Γαλλία η χρήση του σιδηρόδρομου, και η είσοδος στα μεγάλα εμπορικά κέντρα γίνεται με Green Pass.  Δηλαδή το υγειονομικό πάσο- αποδεικτικό του εμβολιασμού των πολιτών.

Προς παράταση τα μέτρα στην εστίαση

Ωστόσο, σε παράταση επ’ αόριστον οδεύουν τα μέτρα στην εστίαση, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, τα οποία ισχύουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Διακρίνοντας τους ανοιχτούς χώρους σε αμιγείς και μη, ως προς τους εμβολιασμένους και μη θαμώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η κυβέρνηση εκτιμά πως το τέταρτο κύμα εξελίσσεται ως «πανδημία ανεμβολίαστων».  Εστιάζοντας στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα την πίεση, σε περίπτωση που το ΕΣΥ δεχθεί τις επόμενες ημέρες μεγάλο όγκο ασθενών, αλλά και διασωληνώσεων.  Δεν αποκλείεται τα επικείμενα μέτρα να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υγεία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα