Έλληνες chefs – Τίποτα δεν συγκρίνεται με μία χωριάτικη σαλάτα μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, με τα πόδια σου να έχουν ακόμα άμμο, στις διακοπές.(Από το δημοσίευμα του News247) Μπορεί η ιερή τριάδα -ντομάτα, ελιές, φέτα – να είναι χαραγμένη στο DNA του ελληνικού καλοκαιριού, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα πιάτα που σε περιμένουν να […]

Έλληνες chefs – Τίποτα δεν συγκρίνεται με μία χωριάτικη σαλάτα μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, με τα πόδια σου να έχουν ακόμα άμμο, στις διακοπές.(Από το δημοσίευμα του News247)

Μπορεί η ιερή τριάδα -ντομάτα, ελιές, φέτα – να είναι χαραγμένη στο DNA του ελληνικού καλοκαιριού, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα πιάτα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Αυτοί είναι οι chefs που κάνουν το καλοκαίρι μας νοστιμότερο

Καταξιωμένοι Έλληνες chefs έχουν ρίξει από καιρό άγκυρα στα νησιά, και ο καθένας αναδεικνύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την εκάστοτε τοπική κουζίνα, κάνοντας έτσι το καλοκαίρι μας αρκετά πιο νόστιμο.

Έλληνες chefs sports365.gr

Ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ ΣΤΟ SELENE

“Νομίζω ότι η επανάσταση ήδη άρχισε. Τα επόμενα χρόνια θα ανθίσει η νέα ελληνική γαστρονομία όπως δεν έχει γίνει ποτέ και θα βιώσουμε πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε”. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Έκτορας Μποτρίνι φαίνεται σίγουρος για το μέλλον του ελληνικού fine dining και το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να σταθεί ως άξιος γαστρονομικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γεγονός ότι ο chef ανέλαβε φέτος τα ηνία στην κουζίνα του εμβληματικού Selene στη Σαντορίνη αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα highlights του καλοκαιρινού γαστρονομικού χάρτη.

Με μία ιστορία 36 χρόνων, το εστιατόριο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επανεφεύρεση της σύγχρονης ελληνικής και κυκλαδίτικης κουζίνας. Επηρεασμένος από την επιβλητική αισθητική του παλιού Μοναστηριού στο οποίο βρίσκεται σήμερα το εστιατόριο, τα χρώματα του νησιού, την αφθονία του Αιγαίου Πελάγους και την επιμονή των σπάνιων τοπικών συστατικών που ανθίζουν άφοβα ανάμεσα σε ηφαιστειακά βράχια, ο Executive Chef παρουσιάζει τη μαγειρική του φιλοσοφία τιμώντας παράλληλα την κληρονομιά του Selene.

Έλληνες chefs sports365.gr

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Έκτορας Μποτρίνι

“Τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ έντονα λόγω της ιδιαίτερης σχέσης μου με τον κύριο Χατζηγιαννάκη και λόγω του βάρους του ονόματος. Με λίγα λόγια είναι τόσο κοντά η φιλοσοφία του Etrusco και του Selene που κάθε φορά που βρίσκομαι στη Σαντορίνη είναι σαν να γυρίζω σπίτι μου» λέει ο chef, χαρακτηρίζοντας και τις δύο κουζίνες «συναισθηματικές”.

Η wine list, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης, περιλαμβάνει μερικές από τις πιο περιζήτητες ετικέτες του κόσμου με ιδιαίτερη αγάπη για τα κρασιά της Σαντορίνης. Στόχος είναι να βιώσουν οι επισκέπτες μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει απρόσκοπτα την παράδοση και τη δημιουργικότητα, την απλότητα και την εφευρετικότητα. «Η φιλοσοφία είναι ένα ταξίδι και ένας συνδυασμός της δικής μας, του κυρίου Χατζηγιαννάκη και της Σαντορίνης» καταλήγει ο chef.

Έλληνες chefs sports365.gr

ΤΟ VEZENE ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΔΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

“Επιστρέφω από όπου ξεκίνησα την καριέρα μου, το εστιατόριο Santorini στο Greektown του Σικάγο πριν από 25 χρόνια” λέει γελώντας ο Άρης Βεζενές. Ύστερα από 10 χρόνια επιδραστικής παρουσίας, η εμπειρία του εστιατορίου Vezené μεταφέρθηκε για πρώτη φορά εκτός Αθήνας, στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo.

Αυτό το καλοκαιρινό βήμα γεννήθηκε σε μια ανέμελη χειμωνιάτικη συζήτηση με μερικά Niκκά ουίσκι στο Birdman, ανάμεσα στον Άρη Βεζενέ και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Νίκο Λιάκο, όπου και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια έντονη γευστική εμπειρία που θα αποθέωνε τη δύναμη και την επιρροή της ‘Aνοιχτής Φωτιάς’.

Έλληνες chefs sports365.gr

Σαντορίνη

Πρόκειται για μία κατασκευή που βρισκόταν για χρόνια στα σχέδια του Άρη Βεζενέ και που φέτος για πρώτη φορά υλοποιείται στη Σαντορίνη όπου συνδυάζεται με το γευστικό βάθος των φυσικών υλικών του νησιού. “

Είναι μεγάλη μου τιμή η συνεργασία με ένα τόσο σημαντικό όνομα της ελληνικής φιλοξενίας που εμπιστεύονται κορυφαία γαστρονομικά brands, όπως το Ζuma στη Μύκονο, και είναι τόσο δημοφιλές σε ένα παγκόσμιο εκλεκτικό κοινό” υπογραμμίζει ο Άρης Βεζενές.

Έλληνες chefs sports365.gr

Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟ

Στο Summer Senses Luxury Resort, το πολυτελές 5* ξενοδοχείο στη Μάρπησσα της Πάρου, η Galazia Hytra υποδέχεται τους επισκέπτες της για μία ακόμα χρονιά. Παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου Hytra και πιστή στη φιλοσοφία για κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, η Galazia Hytra προσφέρει γεύσεις που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα.

Η αέναη αναζήτηση της τελειότητας, η αναγνώριση και η αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης, καθώς και η σύγχρονη απόδοση παραδοσιακών συνταγών αποτελούν την ουσία του μενού που έχει συνθέσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάσος Μαντής.

Έλληνες chefs sports365.gr

Summer Senses Luxury Resort

“Έμπνευση για μένα πάντα αποτελεί η ελληνική κουζίνα και αυτή είναι και η βάση του μενού που ετοιμάσαμε και φέτος. Ελληνική κουζίνα με πινελιές από την παριανή γη, που μας φιλοξενεί, και γεύσεις που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, αλλά παρουσιάζονται με σύγχρονο τρόπο, στα πρότυπα της φιλοσοφίας που έχουμε υιοθετήσει στο εστιατόριο Hytra.

Κάθε χρονιά είναι διαφορετική αλλά και ίδια, διαφορετική γιατί δεδομένων των συνθηκών κάθε μέρα έχουμε κάτι νέο να αντιμετωπίσουμε, αλλά έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό της πρώτης μέρας για μια εμπειρία γεύσης που θα αγαπήσει ο επισκέπτης.

Έλληνες chefs sports365.gr

Galazia Hytra

Η φιλοσοφία του εστιατορίου Galazia Hytra ταίριαξε μοναδικά με εκείνη του Summer Senses Luxury Resort, που στηρίζεται στην ικανοποίηση των πέντε αισθήσεων μέσα από μια απόλυτα ελληνική και παριανή εμπειρία – δικός μας στόχος είναι η απόλυτη ικανοποίηση της γεύσης μέσα από την ελληνική κουζίνα” λέει ο Τάσος Μαντής, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε γαστρονομικό προορισμό.

“Φιλοξενία και γαστρονομία πάνε χέρι χέρι, και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό. Η εστιατορική σκηνή της χώρας ανθεί, με τις διεθνείς διακρίσεις να πληθαίνουν και να επισφραγίζουν την προσπάθεια όλων μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα αθηναϊκά εστιατόρια, που έχουν τη χαρά να υποδέχονται ανθρώπους από κάθε μέρος του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και σε μικρότερες πόλεις κι φυσικά στα νησιά μας.

Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αποτελεί -και πολύ σωστά- προτεραιότητα, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας κάθε μέρους”.

Στη νότια πλευρά της Πάρου, μόλις δέκα λεπτά από το αεροδρόμιο, στο γραφικό ψαροχώρι της Αλυκής, όπου καθημερινά τα καΐκια γεμίζουν το λιμανάκι με κασέλες γεμάτες φρέσκες ψαριές, βρίσκεται το εστιατόριο-μπαρ Σaline.

Δίπλα στη θάλασσα και απέναντι από τα νησάκια Γλαροπούλα, Τηγάνι και Παντερονήσι, με γήινη διακόσμηση, είναι ο ιδανικός χώρος για ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Έλληνες chefs sports365.gr

Εδώ, ο ταλαντούχος chef Δημοσθένης Μπαλόπουλος προτείνει ένα δημιουργικό μενού κυρίως μεσογειακών επιλογών που αξιοποιεί τα κυκλαδίτικα προϊόντα και αναδεικνύει τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Τηγανητά αυγά με τριμμένο αρσενικό Νάξου και κουλούρι Θεσσαλονίκης, ρολ γαρίδας σε μπριός με ψιλοκομμένα εποχικά λαχανικά αλλά και power bowls, φρουτοσαλάτα με το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι της οικογένειας Κοπανέζου από την Κάλυμνο και πιάτα με αβγά ξεχωρίζουν στο brunch.

Το μεσημέρι ενδείκνυται για ωμές ψαροφαγικές προτάσεις, συνοδεία ενός κρασιού από την προσεγμένη λίστα με ελληνικές ετικέτες, ενώ το βράδυ προτείνονται εξαιρετικές και ποιοτικές κοπές κρεάτων.

Έλληνες chefs sports365.gr

Η «ΑΓΙΑ» ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Έχοντας ως κοινό στόχο το νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος και Περικλής Κοσκινάς έκαναν απόβαση στην Αντίπαρο. Μία γνωριμία χρόνων και αμοιβαία εκτίμηση, το δίδυμο του Funky Gourmet δέχτηκε με χαρά την πρόταση συνεργασίας του Ιάσονα Τσάκωνα, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του Beach House Antiparos.

“Ο Ιάσονας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος με όραμα και ποιότητα σε ό,τι κάνει. Έτσι λοιπόν όταν μας πρότεινε να συνεργαστούμε φέτος μαζί με τον Περικλή Κοσκινά, ως οι τρεις αγαπημένοι του chefs, και να αναλάβουμε την κουζίνα και το εστιατόριο του Beach House Antiparos, δεχτήκαμε αμέσως με μεγάλη χαρά. O Περικλής πέρα από καλός μας φίλος είναι και ένας από τους Έλληνες chef που θαυμάζουμε πολύ.

Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που μοιραζόμαστε την ίδια μαγειρική φιλοσοφία. Έτσι συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε ένα άκρως καλοκαιρινό και απολαυστικό μενού, γεμάτο αρώματα και γεύσεις που μοιάζει να έχει φτιαχτεί από έναν μόνο μάγειρα και όχι τρεις” τονίζει η βραβευμένη με αστέρι Michelin, chef.

Έλληνες chefs sports365.gr

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος και Περικλής Κοσκινάς

Το μενού του εστιατορίου είναι βασισμένο στο concept ᾽Raw & Fire᾽, δηλαδή σε πιάτα ωμά όπως ceviche από γαριδάκι συμιακό ή nigiri από φρέσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και σε πιάτα μαγειρεμένα στα κάρβουνα με πολλά specials ανάλογα με την ψαριά της ημέρας.

Πιάτα που συνθέτουν ένα καλοκαιρινό μενού με δροσερά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα του τόπου για το μεσημέρι, μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων με μικρά tapas πιάτα για να συνοδεύσει κανείς το απογευματινό του κρασί και φυσικά ολόκληρα φρέσκα ψάρια και premium κοπές κρεάτων.

“Στο μενού έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά τοπικά τυριά, λαχανικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με μερικά highlights να είναι τα χειροποίητα σαμπλέ μπισκότα με κοπανιστή Πάρου και μαρμελάδα σύκου, το τζατζίκι με ξυλάγγουρο Αντιπάρου, η φάβα Σχοινούσας με καψαλισμένα κοκκάρια και κάπαρη, το tataki φρέσκου τόνου με αρώματα χωριάτικης σαλάτας και σουβλάκι φρέσκου καλαμαριού με πέστο βασιλικού και salsa pico de gallo. Comfort γεύσεις που όλοι αγαπάμε και μυρίζουν καλοκαίρι” καταλήγει η συνδημιουργός του αθηναϊκού Funky Gourmet.

Έλληνες chefs sports365.gr

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το White House, ένα από τα πιο φημισμένα σπίτια της Κέρκυρας που αποτέλεσε τον αγαπημένο τόπο κατοικίας της οικογένειας Durrell, αποτελεί το πεδίο δράσης του Λευτέρη Λαζάρου. Ο chef υπογράφει το μενού με τα signature πιάτα του όπως το καλαμάρι με pesto βασιλικού και το risotto με σουπιά και το μελάνι της αλλά και τις νέες του προτάσεις εμπνευσμένες από την μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας.

Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπραιζέ και κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και πουρέ πατάτας είναι μερικά από τα πιάτα που σε καλωσορίζουν στην τοπική κουζίνα. Θα την απολαύσεις, κρατώντας ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί αγναντεύοντας τα ήρεμα νερά του κόλπου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Συνταγές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ