Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Καιρός (27/09) ΕΜΥ : Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα εώς τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις στην Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 23-24 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά του νομού ΄έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς.




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-09-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-09-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-09-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-10-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-10-2022

Γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.




ΚαιρόςΠρόβλεψη: Για πολύ κόσμο τα Μερομήνια αποτελούν το ευαγγέλιο του καιρού για ολόκληρη την χρονιά. Δεν έχουν και άδικο, αφού είναι αρκετά αξιόπιστα, και μας δίνουν τι θα ακολουθήσει για μια ολόκληρη χρονιά.

Ολοκληρώθηκαν οι προβλέψεις για τα μερομήνια για τον χειμώνα που έρχεται.

Με τις τιμές των καυσίμων να είναι στον “Θεό” λογικό είναι κανείς να μην θέλει βαρυχειμωνιά. Αλλά τι μας λένε οι προβλέψεις;

Τα Μερομήνια μίλησαν 

Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022 και τις αρχές του 2023 είναι εδώ.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το 2ο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες στα βόρεια και στα νότια της χώρας.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, κάτι που θα αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ γίνεται λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο.

Ο Φλεβάρης θα «μυρίσει» άνοιξη αλλά με πολλές βροχές.

Με λίγα λόγια προετοιμαζόμαστε για δύσκολο Δεκέμβριο!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Καιρός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ