Ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό με ψυχρό πυρήνα που από τη Δευτέρα 06/06 θα προσεγγίσει την χώρα μας.

Καιρός (06/06) ΕΜΥ : Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, επέκταση των φαινομένων τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα βορειοανατολικά, ασθενείς και τοπικά μέτριους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, με μικρή πτώση στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια τμήματα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες θα πυκνώσουν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στη Μαγνησία. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 30 βαθμούς), 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς), 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 38 βαθμούς και στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς), 22 έως 35 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 22 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.




Εβδομάδα έντονης αστάθειας ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό με ψυχρό πυρήνα που από τη Δευτέρα 06/06 θα στροβιλίζεται επάνω από τη Δυτική Μαύρη Θάλασσα καθώς και μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα προσεγγίσει την χώρα μας από βορειοδυτικά από τα μέσα της εβδομάδας θα ενισχύσουν σημαντικά την αστάθεια έως την Παρασκευή 10/06. Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές, απογευματινές καθώς και πρώτες βραδινές ώρες, κατά κύριο λόγο στις ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση από την Τρίτη 07/06 και στα δυτικά τμήματα της χώρας από την Τετάρτη 08/06.

Τι μας ετοιμάζει το καλοκαίρι;

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Η παρατήρηση των τάσεων του καιρού το συγκεκριμένο διάστημα λειτουργούσε παλιότερα ως τρόπος «πρόγνωσης» των καιρικών φαινομένων για όλο το έτος.

Σε καμία περίπτωση τα μερομήνια δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο για πολλούς αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μερομήνια, όπως αναφέρονται στο helppost.gr, το καλοκαίρι αναμένεται να έχει «γερούς» καύσωνες.

Ο Ιούνιος ξεκινά με άστατο καιρό και δεν θα λείπουν οι γνωστές μπόρες. Ωστόσο από τα μέσα του μήνα και μετά θα επιστρέψει η ζέστη ενώ προς το τέλος θα μας επισκεφθούν και οι πρώτοι καύσωνες.

O Ιούλιος θα είναι ο μήνας που η χώρα θα γίνει «καμίνι» καθώς μετά το πρώτο δεκαήμερο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας αναγκάσουν να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά στο φουλ. 

καιρος

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Καιρός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!