Έχει γυριστεί μια εκπληκτική σειρά, ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται να δικαιώσει άπαντες. Σίγουρα πάντως κόστισε… ακριβά! Πλέον, στις μέρες μας η μυθοπλασία κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως επίσης και μια παραγωγή μυθοπλασίας πρέπει πλέον να υπολογίζει και ζητήματα που δε σχετίζονται με γυρίσματα, σενάριο, καστ κλπ. Στη σειρά Lord Of The Rings, το prequel θα […]

Έχει γυριστεί μια εκπληκτική σειρά, ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται να δικαιώσει άπαντες. Σίγουρα πάντως κόστισε… ακριβά!

Πλέον, στις μέρες μας η μυθοπλασία κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως επίσης και μια παραγωγή μυθοπλασίας πρέπει πλέον να υπολογίζει και ζητήματα που δε σχετίζονται με γυρίσματα, σενάριο, καστ κλπ.

Στη σειρά Lord Of The Rings, το prequel θα μας πάει στις απαρχές της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, περίπου 2000 χρόνια πίσω, σε σχέση με τον χρόνο που συνέβησαν τα γεγονότα του Hobbit και του Lord Of The Rings.

Οι παράμετροι που μπαίνουν στην εξίσωση είναι το κοινό, το οποίο γνωρίζει καλά τα βιβλία, και βέβαια, το παρελθόν, με τις δύο τριλογίες.

Η τριλογία είναι τοποθετημένη στο πιο υψηλό επίπεδο, του παγκόσμιου σινεμά. Κάθε λεπτομέρεια έχει παρατηρηθεί!

Φτάσαμε αισίως στην τέταρτη χρονιά από την εποχή που το Amazon αγόρασε τα δικαιώματα των βιβλίων του Τόλκιν, για τη μεταφορά τους σε τηλεοπτικό πεδίο. Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν του prequel δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το σενάριο να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, έχει απειροελάχιστες πιθανότητες.

Μιλάμε για… ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! 

Όμως, τα έξοδα του πρώτου κύκλου είναι αρκετά! Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, κ. Στούαρτ Νας, δήλωσε στο Hollywood Reporter τα εξής. Πως το συνολικό κόστος της σεζόν φτάνει τα 465 εκατ. δολάρια.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, στις 8 σεζόν του Game of Thrones είχαν δαπανηθεί περίπου 750 εκατομμύρια.

Αν σκεφτεί κανείς πως δεν είναι γνωστός ο αριθμός των επεισοδίων στο prequel, αν πάρουμε πως θα αποτελείται από 13-14 επεισόδια, μιλάμε για 30-40 εκατ. το επεισόδιο! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ!

Αν βάλουμε και τα 500 εκατ. που ξόδεψε η Amazon για να πάρει τα δικαιώματα, με στόχο να παράξει τουλάχιστον τρεις σειρές, έχουμε την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης παγκοσμίως. Και με την προοπτική αυτό το κόστος να αυξηθεί για τη δεύτερη σεζόν, αλλά και να αυξήσει ραγδαία τους συνδρομητές του Amazon Prime.

Βέβαια αυτά τα νούμερα έχουν φέρει και αναστάτωση στην κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας, καθώς η χώρα έχει έναν νόμο επιστροφής φόρου. Με αυτά τα δεδομένα, η παραγωγή θα λάβει πίσω περίπου τα 114 εκατ. δολάρια! Όμως, σε μια εποχή πανδημίας και αρκετών αστάθμητων παραγόντων, μια… ατυχία να συμβεί, εκτίθεται η οικονομική σταθερότητα μιας χώρας.

Το καστ, ως επί το πλείστον είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, όμως θα ταυτιστεί ο κόσμος με χαρακτήρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα αποτυπώσουν οι δημιουργοί της σειράς, τοπία που δεν είδαμε στις δύο τριλογίες. Όπως για παράδειγμα το νησί του Νούμενορ κι άλλες περιοχές πιο δυτικά από τη Μέση Γη.

Το πλάνο που έχει η Amazon λέει πως το φθινόπωρο η σειρά θα πρέπει να κυκλοφορήσει. Όμως, όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν. Έως τις αρχές Ιουνίου σίγουρα θα έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό τα γυρίσματα, και να ετοιμαστεί το trailer με poster.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!