Καλά νέα έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με τη μάχη για τον κορονοϊό. Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το αντιιικό χάπι της για τον covid-19. Το χάπι φαίνεται ότι είναι ιδαιίτερα αποτελεσματικό της τάξεως του 90%. Το ενθαρυντικό είναι ότι το χάπι φαίνεται να κρατάει την […]

Καλά νέα έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με τη μάχη για τον κορονοϊό. Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το αντιιικό χάπι της για τον covid-19.

Το χάπι φαίνεται ότι είναι ιδαιίτερα αποτελεσματικό της τάξεως του 90%. Το ενθαρυντικό είναι ότι το χάπι φαίνεται να κρατάει την αποτελεσματικότητα του σ΄αυτά τα επίπεδα ακόμη και απέναντι στη μετάλληξη Όμικρον.

Η FDA έδωσε τη σχετική εγκριση. Το χάπι θα λαμβάνεται από το στόμα, για άτομα υηλού κινδύνου και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών, εκτός νοσοκομείου. Η Pfizer τόνισε ότι είναι έτοιμη να παραδώσει χάπια στις ΗΠΑ και να αυξησει την παραγωγή της στα 120 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, από 80 εκατομμύρια, εντός του 2022.

Το χάπι, όμως, δεν θα είναι για όλους. Κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει 530 δολάρια, ενώ οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει ήδη 10 εκατομμύρια. Τα χάπια θα λαμβάνονται συνδυαστικά με το παλαιότερο αντιικό φάρμακο ριτοναβίρη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κορονοϊός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν