Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές για την καθημερινότητα μας, μέσω του Gov.gr κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η εφαρμογή Gov.gr Wallet, που μας επιτρέπει να έχουμε πλέον στο κινητό μας τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές για την καθημερινότητα μας, μέσω του Gov.gr κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι επιλογή που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του Gov.gr Wallet.

«Είναι αυτονόητη η σημασία του να έχουμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε από την αρχή νέες διαδικασίες που έχουν ψηφιακό αποτύπωμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ταυτότητα και το δίπλωμα είναι πια διαθέσιμα στο κινητό! Όλοι οι πολίτες μπορούν πλέον να αποθηκεύουν ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τους μέσω του http://Gov.gr Wallet.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη για όσους το ΑΦΜ τελειώνει σε 1. «Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια και ταχύτητα»

«Είναι ένα νέο σημαντικό βήμα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους, σε σημεία που σχετίζονται με το έργο και της ΕΛΑΣ. Αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση τόσο για τους πολίτες όσο και για το έργο της αστυνομίας»

«Μακάρι στο μέλλον να μπορεί να κάνουμε ταξίδια με την εφαρμογή αυτή και εντός της ζώνης Σένγκεν»δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ένας από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης ήταν η μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή. Με τη νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet διασφαλίζεται η γνησιότητα των προσωπικών εγγράφων και η ταυτοποίηση», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ