Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίναμε μάρτυρες εικόνων που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα εκτυλίσσονταν, μια και πραγματοποιήθηκε fashion show στις γυναικείες φυλακές με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες!

Η φυλακή είναι ένας άλλος διαφορετικός κόσμος με άλλους κανόνες, αλλά οι κρατούμενες παραμένουν γυναίκες. Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ από αυτά που εχουμε συνηθίσει από την «Espresso». Στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού με φόντο κρατουμένους και κελιά!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίναμε μάρτυρες εικόνων που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα εκτυλίσσονταν, μια και πραγματοποιήθηκε fashion show στις γυναικείες φυλακές με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες! To event είχε τίτλο «Η θηλυκότητα δεν φυλακίζεται», έπειτα από πρωτοβουλία της σχεδιάστριας μόδας και απόφοιτης Νομικής Γεωργίας Χιόνη, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Γυναικών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, που τόλμησε να σπάσει στερεότυπα ετών! «Αυτή η εκδήλωση είναι όντως πρωτοποριακή

κρατούμενες

Είναι στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει το υπουργείο μας – το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία»  και συνεχίζει: «Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις γυναίκες κρατούμενες και στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε γύρω στις 170 γυναίκες, αλλά 20 από τα κορίτσια μας έχουν επιλεγεί κατόπιν κλήρωσης για να είναι τα μοντέλα από δύο βραβευμένες σχεδιάστριες μόδας. Είναι μέρα τους σήμερα. Νιώθω πολύ συγκινημένη, γιατί βλέπω το χαμόγελό τους, την προσμονή τους και όλη αυτή την αγωνία τους να πάνε όλα καλά – είναι οι πρωταγωνίστριες της ημέρας. Εύχομαι να γίνονται πάντα τέτοιες δράσεις. Είμαστε υπέρ των δράσεων, της απασχόλησης των γυναικών με διάφορες δραστηριότητες που οδηγούν στη σωστή επανένταξή τους.

Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται. Δεν παύουν να είναι γυναίκες εδώ, να θέλουν να είναι περιποιημένες, όμορφες, να τις βλέπουν τα παιδιά τους στο επισκεπτήριο, οι συγγενείς τους!» Μάλιστα στο «Κορυδαλλός Next Top Model» συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας Μοντέλων Γιώργος Κουτούλιας έχοντας τον ρόλο του coach, διδάσκοντας στις κρατούμενες πώς να περπατήσουν σωστά στην πασαρέλα!

κρατούμενες

Για λίγες ώρες οι κρατούμενες «ξέχασαν» πως ζουν μέσα σε κελιά, άφησαν πίσω από τα κάγκελα τον κόσμο της φυλακής και έδειξαν ότι η ομορφιά είναι κάτι έμφυτο, περνώντας το μήνυμα ότι η γυναίκα είναι όμορφη εντός και εκτός των τειχών και πως η γυναικεία θηλυκότητα και η ομορφιά δεν φυλακίζονται! Εχοντας ως θεατές στο σόου από τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα και τον Κώστα Βενετσάνο μέχρι τη Σοφία Νικολάου, πρώην γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δικηγόρους και εργαζομένους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Γυναικών, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη λειτουργία των φυλακών, και έχοντας προηγηθεί χορευτικό σόου από τον Juri («Dancing with the stars») και την παρτενέρ του, άρχισε η επίδειξη.

Φορώντας ψηλοτάκουνα, βαμμένες και με σούπερ μαλλιά ανέδειξαν στην πασαρέλα φορέματα (από καθημερινά μέχρι και πιο επίσημα) και περπάτησαν με αέρα… Βίκυς Κουλιανού και Μαρίνας Τσιντικίδου στον ροζ διάδρομο όπου είχε στηθεί η πασαρέλα, στο προαύλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης. Υπόδικες και κατάδικες για ποινικά αδικήματα ήταν θεατές στο προαύλιο μαζί με τους επισήμους, ενώ από τα κελιά τους κρατούμενες παρακολουθούσαν την εκδήλωση επευφημώντας τις συγκρατούμενες μοντέλα. Από τα πιο ωραία στιγμιότυπα της εκδήλωσης ήταν αυτό που εκτυλίχθηκε στον δεύτερο όροφο, πίσω από τα κάγκελα θαλάμου όπου μια κρατούμενη μητέρα παρακολουθούσε μαζί με το ηλικίας τριών ετών κοριτσάκι της την εκδήλωση.

κρατούμενες

Πριν όμως οι κρατούμενες περπατήσουν στην πασαρέλα, περνώντας το μήνυμα «Η θηλυκότητα δεν φυλακίζεται», η «Espresso» συνομίλησε με τη διοργανώτρια του ντεφιλέ Γεωργία Χιόνη: «Λόγω της αθλητικής μου δραστηριότητας ως παίκτριας του μπιτς βόλεϊ, συμμετείχα σε κάποιες δράσεις που έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Κάποιες από αυτές τις δράσεις ήταν φιλικά παιχνίδια με έγκλειστες στον Κορυδαλλό. Έτσι γνώρισα τη διευθύντρια και συζήτησα μαζί της για περαιτέρω καλλιτεχνικές δράσεις. Με την ιδιότητά μου ως σχεδιάστριας μόδας, πρότεινα να διοργανώσουμε ένα σόου μόδας με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες! Η ιδέα μου έτυχε θερμής ανταπόκρισης και πήρε σάρκα και οστά με τη βοήθεια της σχεδιάστριας Αντωνίας Δημοπούλου».

Όσο για το πώς έγινε το… κάστινγκ για τις κρατούμενες μοντέλα; Η Γεωργία Χιόνη μάς εξήγησε ότι γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση εντός των φυλακών και έδωσαν το «παρών» 20 γυναίκες από όλες τις ηλικίες. Το δέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά, και ο στόχος των διοργανωτών να νιώσουν όμορφα καρποφόρησε, με τις έγκλειστες να μπαίνουν στον ρόλο τους και να συμπεριφέρονται καλύτερα και από επαγγελματίες μοντέλα!

Και ο Γιώργος Κουτούλιας, πριν ανάψουν τα… φώτα της πασαρέλας, μας μίλησε εντός των φυλακών για τον δικό του ρόλο στο event: «Μου ζητήθηκε να δώσω συμβουλές για την επίδειξη – πώς να περπατήσουν σωστά τα κορίτσια. Και εγώ είχα στο μυαλό μου ότι στόχος είναι να δώσουμε όλοι μας ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία στις φυλακισμένες! Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια καριέρας μου που κάνω κάτι αντίστοιχο. Καλεσμένες στο σόου ήταν το πρώην μοντέλο, φίλη και συνεργάτιδα Τζένυ Οικονόμου, αλλά και η Miss Παγκόσμιος Τουρισμός 2021 από τη Ρουμανία».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι