Μόλις πρόσφατα έγινε καπνιστής πούρων σε καθημερινή βάση. Τα έχω απολαύσει στο παρελθόν, αλλά με όλο τον επιπλέον χρόνο στα χέρια μου κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, είχα επιτέλους την ευκαιρία να τα «καταλάβω». Αυτό σήμαινε πολλές έρευνες για το τι κάνει ένα πούρο καλό, τα διάφορα φύλλα καπνού και τους τύπους […]

Μόλις πρόσφατα έγινε καπνιστής πούρων σε καθημερινή βάση. Τα έχω απολαύσει στο παρελθόν, αλλά με όλο τον επιπλέον χρόνο στα χέρια μου κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, είχα επιτέλους την ευκαιρία να τα «καταλάβω». Αυτό σήμαινε πολλές έρευνες για το τι κάνει ένα πούρο καλό, τα διάφορα φύλλα καπνού και τους τύπους περιτυλίγματος, τις χώρες προέλευσης, το μέγεθος και το σχήμα, τις επώνυμες μάρκες, ακολουθούμενο φυσικά από δειγματοληψία μιας ευρείας ποικιλίας για να καταλάβω τις προτιμήσεις μου. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα αξεσουάρ πούρων που χρειάζεστε για την πλήρη εμπειρία: κόπτης, αναπτήρας, τασάκι και υγραντήρας. Όπως συμβαίνει με κάθε χόμπι, έτσι και με το κάπνισμα, οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να το πάνε μερικά βήματα παρακάτω. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βρείτε πολλές προσαρμοσμένες παραλλαγές σε υγραντήρες, αναπτήρες και παρόμοια.

Δεν το σκέφτηκα πολύ όταν είδα μια διαδικτυακή φωτογραφία ενός σετ υγραντήρα και τασάκι ζωγραφισμένο με την εικόνα του Marlon Brando ως Vito Corleone στο The Godfather. Εκτός από το ότι ίσως ήταν ο ιδανικός υγραντήρας για μένα, αγαπώ και το Νονό (πρωτότυπο, το ξέρω). Δεν το σκέφτηκα ξανά αργότερα όταν συνάντησα ένα έργο ενός ερασιτέχνη που απεικονίζει τον Vito με το εμβληματικό σμόκιν του, κρατώντας ένα αναμμένο πούρο στο χέρι του καθώς ο καπνός υψώνεται προς τα πάνω. Όλα είχαν νόημα. Θα μπορούσα να δω τη σκηνή από την αρχή της ταινίας, με τον Vito να κρατά τη συνέλευση στο γραφείο του, καθώς παραχωρεί εύνοιες σετρίτους την ημέρα του γάμου της κόρης του. Ήσυχος, στοχαστικός, αλλά ακόμα πιο επιβλητικός και απειλητικός. Μόνο όταν κάπνισα ένα πούρο λίγες μέρες αργότερα, συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: ο Vito δεν καπνίζει ποτέ.

Τουλάχιστον όχι στο πρώτο μέρος της ταινίας. Τον νεαρό Vito, που έπαιξε ο Robert De Niro στο The Godfather ΙΙ, μπορεί να τον δει κάποιος με ένα μικρό πούρο μερικές φορές, αλλά μεγαλώνοντας μόνο με το κρασί. Η τέχνη των θαυμαστών δεν είναι ίδιο ακριβώς με το όραμα του Brando, είναι απλά έργο της φαντασίας. Έχω δει τις ταινίες δεκάδες φορές, αλλά τίποτα δεν με εντυπωσίασε με αυτές τις εικόνες που δημιουργήθηκαν από θαυμαστές. Φαινόταν φυσικό. Οι γκάνγκστερ καπνίζουν πάντα πούρα στην τηλεόραση και στην ταινία: Tony Soprano στο The Sopranos, σχεδόν όλοι στο Goodfellas, και οι εκδόσεις Scarface του 1932 και 1983 κ.ο.κ. Πράγματι, όταν ο Francis Ford Coppola δοκίμασε τον Brando σε μια δοκιμαστική σκηνή για τον ρόλο του Godfather, ανάμεσα σε αυτά που έφερε μαζί του, ήταν και μερικά πούρα. Οι γκάνγκστερ και τα πούρα συμβαδίζουν.

Δεν χρειάζεται ειδικά μαθήματα για να καταλάβει κανείς το γιατί. Το κάπνισμα συνδέεται εδώ και χρόνια με την αρρενωπότητα που ενσωματώνεται και χτίζει σταδιακά το αρχέτυπο του γκάνγκστερ. Ένα πούρο στο χέρι, ή στο στόμα ανάμεσα στα δόντια, γίνεται λιγότερο για την απόλαυση του καπνού και περισσότερο για μια δήλωση σχετικά με το πόσο άντρας είσαι. Οι καπνιστές πούρων είναι αφεντικά, τιτάνες της βιομηχανίας, ισχυροί.

Δεν μπορώ να πω πόσο με επηρέασαν αυτές οι εικόνες, αλλά σίγουρα κάτι έκαναν. Ξέρω, επίσης, ότι ήταν ένας από τους λόγους που έκανα το κάπνισμα χόμπι. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν σχεδόν μια δεκαετία πριν, μετά από μια τυχαία συνάντηση σε ένα πεζοδρόμιο του Brooklyn με τον ιδρυτή ενός ιστότοπου για τον οποίο εργαζόμουν. Με πήγε σε ένα cigar lounge. Ακόμη και με τη βοήθειά του, μου πήρε λίγο χρόνο για να το ανάψω σωστά. Τότε, θυμάμαι, έκανα το λάθος του πρωτάρη. Έδιωχνα τη στάχτη από το πούρο σαν να ήταν τσιγάρο (μην χτυπάτε το πούρο στο τασάκι. Ένα σημάδι ενός καλοφτιαγμένου πούρου είναι ότι θα κρατήσει την τέφρα καθώς το καπνίζετε προς τα κάτω και χρησιμεύει επίσης για να κρατήσει το πούρο πολύ καυτό).

Όταν κρατώ το πούρο στο χέρι μου, δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου ισχυρό. Ξέρω ότι δεν είμαι.

Παρά τα λάθη, μου άρεσε. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γινόμουν καπνιστής, καθώς ο παππούς μου που πέθαινε από καρκίνο του πνεύμονα. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ήταν μια από τις πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες της νέας, αγχωτικής ζωής μου ως άφραγκου ελεύθερου επαγγελματία. Μισούσα όμως τα lounge. Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ευχάριστη – χαμηλός φωτισμός και άνετα περίπτερα – αλλά η πελατεία με ενοχλούσε. Θα ήταν το ίδιο σε όλα τα σαλόνια πούρων που θα έβλεπα τα επόμενα χρόνια: καπνιστές σε αίθουσες όπου οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ έπαιζαν σε λούπα, γεμάτες με άνδρες που φαντάζονταν τον εαυτό τους ως νόμιμους κληρονόμους του πλούτου και της εξουσίας. Άνδρες με χακί παντελόνι και σακάκια που κέρδιζαν χρήματα από τη δυστυχία των άλλων και που μπορούσαν να κοιμηθούν τη νύχτα. Οι επισκέψεις μου στα cigar lounges έγιναν σπάνιες επειδή μια φορά έπεσα σε με έναν τέτοιο τύπο και κατέστρεψα ένα υπέροχο πούρο.

Μπορεί να φαίνεται σαν να είμαι σκληρός κριτής και ομολογώ ότι είμαι. Για πολύ καιρό, νόμιζα ότι τα cigar lounge ήταν το μόνο μέρος που μπορούσα να πάω για ένα πούρο, οπότε πήγαινα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ή όταν είχα πραγματικά ανάγκη να χαλαρώσω.

Μόλις πρόσφατα κατάλαβα ότι θα μπορούσα απλώς να αγοράσω ένα πούρο, να μάθω να το κόβω και να το ανάβω και να απολαμβάνω το κάπνισμα μόνος μου. Και αυτό κάνω πλέον. Στο διαμέρισμά μου στη Νέα Υόρκη, χαμένος στον μπλε καπνό που σχηματίζει καμπύλες από την άκρη του πούρου. Έχω αναπτύξει μια συμπάθεια για οτιδήποτε προέρχεται από Padrón, Oliva ή Liga Privada, ειδικά όταν έχουν ένα περιτύλιγμα maduro, το οποίο έχει νότες σοκολάτας, καφέ και κέδρου. Μπορεί επίσης να είναι λίγο πικάντικο, ειδικά όταν (όπως όλα τα Padróns) είναι από 100% καπνό Νικαράγουας. Όταν αυτές οι γεύσεις εξισορροπούνται, είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Όταν κρατώ το πούρο στο χέρι μου, δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου ισχυρό. Ξέρω ότι δεν είμαι. Αλλά χρειάζομαι χρόνο για να καθαρίσει το μυαλό μου, να βρει ειρήνη μέσα στο χάος, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας. Είναι διαλογισμός. Μου δίνει το χώρο να σκεφτώ τι είδος άντρα θέλω να είμαι όσο ακόμα βρίσκομαι στη ζωή.

Πηγή: Playboy

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик