Η κρυοθεραπεία (Cryosauna): μια εκπληκτική τεχνική ανάκαμψης. Χρησιμοποιείται από τους Neymar, Mbappé και ακόμη από παίκτες στην ομάδα U21 της Γαλλίας, αυτό το μηχάνημα που φαίνεται να βγήκε κατευθείαν από μια ταινία sci-fi, ονομάζεται Cryosauna και είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές ανάκαμψης στο ποδόσφαιρο. Το Cryosauna είναι επίσης μια τεχνική κρυοθεραπείας, όπως τα […]

Η κρυοθεραπεία (Cryosauna): μια εκπληκτική τεχνική ανάκαμψης. Χρησιμοποιείται από τους Neymar, Mbappé και ακόμη από παίκτες στην ομάδα U21 της Γαλλίας, αυτό το μηχάνημα που φαίνεται να βγήκε κατευθείαν από μια ταινία sci-fi, ονομάζεται Cryosauna και είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές ανάκαμψης στο ποδόσφαιρο.

Το Cryosauna είναι επίσης μια τεχνική κρυοθεραπείας, όπως τα παραδοσιακά λουτρά πάγου που χρησιμοποιούνται μετά από έντονη άσκηση. Αλλά για να το χρησιμοποιήσετε δεν χρειάζεται να ξαπλώσετε στο μπάνιο! Πρέπει να μπείτε σε αυτό το τεράστιο μηχάνημα για να υποβληθείτε σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -202 και -274 ° F!

Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική και όχι επικίνδυνη η κρυοθεραπεία, ο αθλητής μπορεί να μείνει εκεί μόνο για 90 έως 180 δευτερόλεπτα. Μέρος του λόγου που το Cryosauna λειτουργεί τόσο καλά είναι επειδή είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική! Μετά από μια συνεδρία έντονης άσκησης ή ενός μεγάλου αγώνα, μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να αποφύγει όλους τους τραυματισμούς και να μην έχει καθόλου μυϊκή κόπωση.

Και φυσικά, το άτομο που ξεκίνησε αυτήν την τάση ήταν ο CR7, ο οποίος αγόρασε ένα Cryosauna το 2013 για ένα μικρό ποσό … 65.000 $! Ίσως μια εξήγηση για την απίστευτη φυσική του κατάσταση ηλικίας 35 ετών;

Κρυοθεραπεία 

Κατά καιρούς όλοι έχουμε δει αθλητές να είναι μέσα σε βαρέλια ή μπανιέρες με πάγο και έχουμε δει κάποιους άλλους  να κάνουν βουτιές σε παγωμένες λίμνες. Αλλά υπάρχει ένας λόγος και μάλιστα αρκετά σοβαρός. Και έχει ενδιαφέρον για όλους μας.

Προφανώς, όχι για την προσωπική τους διασκέδαση. Η κρυοθεραπεία υπάρχει από αρχαιοτάτους χρόνους. Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου νερού ήταν γνωστές στους αρχαίους πολεμιστές Σαμουράι γι’ αυτό και κάθε πρωί έριχναν πάνω τους έναν κουβά με κρύο νερό προκειμένου να καθαρίσουν σώμα και πνεύμα. Επίσης, και οι αρχαίοι Έλληνες.

«Βάλσαμο» για πολλούς αθλητές, που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αποδεικνύεται συχνά η κρυοθεραπεία, η οποία εφαρμόζεται την αμέσως επόμενη στιγμή της κάκωσης. Αν και οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει με το ψυκτικό, που βλέπουμε να βάζουν οι ποδοσφαιριστές σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, εντούτοις αυτό δεν είναι αληθές. Το ψυκτικό δεν αποτελεί μέθοδο κρυοθεραπείας, καθώς είναι τοπικό αναισθητικό και έχει σκοπό να απενεργοποιεί τους υποδοχείς του πόνου.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΣΤΗΝ ΟΣΤΕΡΟΠΟΡΩΣΗ, ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Γιατί όμως, είναι ανάγκη για τους επαγγελματίες αθλητές αυτή η θεραπεία; Για αρχή δες πού μπορεί να φανεί χρήσιμη.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Μείωση μυικών πόνων Αντιμετώπιση τραυματισμών σε σπονδυλική στήλη, ισχίο και αυχένα Μείωση κυτταρίτιδας
Μείωση αίσθησης καταπόνησης Αντιμετώπιση σε ψωρίαση, δερματίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα Έλεγχος βάρους
Αύξηση μυικής δύναμης και αντοχής Αντιμετώπιση σε ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
Μείωση χρόνου αποκατάστασης από τραυματισμό Αντιμετώπιση κατάθλιψης και άλλων διαταραχών διάθεσης Βελτίωση κατάστασης δέρματος
Βελτίωση λειτουργίας αρθρώσεων Αντιμετώπιση διαταραχών ύπνου Σύσφιξη σώματος
Αντιμετώπιση μυοσκελετικών τραυματισμών (θλάση, διάστρεμμα κλπ) Αντιμετώπιση συνδρόμων χρόνιου πόνου Απώλεια 500-1500 θερμίδων/συνεδρία
Ταχύτερη επιστροφή στην προπόνηση Αντιμετώπιση συμπτωμάτων σκλήρυνσης κατά πλάκας Καθυστέρηση διαδικασίας γήρανσης
Ταχύτερη αναγέννηση κυττάρων Αντιμετώπιση οστεοπόρωσης και ινομυαλγίας Επιτάχυνση μεταβολισμού
Αναστολή φλεγμονών Αντιμετώπιση εκφυλιστικής νόσου περιφερειακών αρθρώσεων Ενδυνάμωση μαλλιών
Αύξηση επιπέδων ενέργειας Αντιμετώπιση παθήσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα Μείωση αποχρωματισμών δέρματος
Αύξηση λεμφικής κυκλοφορίας Αντιμετώπιση αρθρίτιδας, σχετιζόμενης με φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη Ενδυνάμωση νυχιών
Αύξηση κυκλοφορίας αίματος για απομάκρυνση τοξινών Βελτίωση κυκλοφορίας του αίματος Επιταχύνει την αναγέννηση κυττάρων
Δυνατότητα εντονότερης προπόνησης Ταχύτερη μετά-χειρουργική αποκατάσταση Ενεργοποίηση φυσικής βιολογικής αναγέννησης
Μείωση ευαισθησίας στον πόνο Αύξηση επιπέδων αιμοσφαιρίνης
Αύξηση σεξουαλικής επιθυμίας και αντοχής
Ενεργοποίηση ανοσοποιητικού συστήματος
Θεραπεία νευρικών βλαβών

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ σε εγκυμονούσες, σε άτομα με οξεία υπέρταση, οξύ ή πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ασταθή στηθάγχη, αρρυθμίες, συμπτωματική καρδιαγγειακή πάθηση, βηματοδότη, περιφερική στεφανιαία αρτηριοπάθεια, φλεβική θρόμβωση, οξύ ή πρόσφατο αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο, σύνδρομο Raynaud, αν έχεις πυρετό, όγκος, συμπτωματικές πνευμονικές διαταραχές, διαταραχές πήξης αίματος, οξεία αναιμία, αλλεργία στο ψύχος, οξείες νεφρολογικές παθήσεις ή νόσο των ουροφόρων οδών.

Η βουτιά στην παγωμένη λίμνη ή στο βαρέλι με παγάκια είναι πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό, για την αποκατάσταση τραυματισμών. “Μόνο που με την κρυοθεραπεία γλιτώνεις την υγρασία του νερού που εισχωρεί στο μυικό ιστό, τον παγώνει και τον κάνει ανενεργό. Στην ουσία, το παγωμένο νερό σταματά τις φλεγμονές, αλλά δεν δημιουργεί τις συνθήκες αναγέννησης και αυτοΐασης που δημιουργεί η Cryosauna”

Ας δούμε για ποιους λόγους στον χώρο του αθλητισμού με τα μεγάλα κλαμπ αλλά και τους γνωστούς αστέρες του αθλητισμού να χρησιμοποιούν την παγοθεραπεία (ICE BATH)

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα