Cocktails & Bars: Για τους λάτρεις των κοκτείλ σίγουρα όλα θα τους είναι πολύ γνωστά. Αλλά και για όσους δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο των κοκτείλ. Η λίστα περιλαμβάνει τα κορυφαία κλασσικά κοκτέιλ Martini, Manhattan, Mint Julep και Mai Tai. Επίσης κοκτέιλ που είναι πολύ δημοφιλή […]

Cocktails & Bars: Για τους λάτρεις των κοκτείλ σίγουρα όλα θα τους είναι πολύ γνωστά. Αλλά και για όσους δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο των κοκτείλ.

Η λίστα περιλαμβάνει τα κορυφαία κλασσικά κοκτέιλ Martini, Manhattan, Mint Julep και Mai Tai. Επίσης κοκτέιλ που είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια όπως τα Bloody Mary, Ice Island Ice Tea, Tequila Sunrise, Cosmopolitan, Bahama Mama και το κοκτέιλ με το πολύ παράξενο όνομα – Zombie! Ας διαβάσουμε λίγα λόγια για το καθένα. (Από το bestlisted.gr)

Cocktails & Bars

1. Martini

Το Martini είναι ένα από τα παλαιότερα κλασικά κοκτέιλ. Είναι μείγμα τζιν και βερμούτ. Με τα χρόνια, το μαρτίνι έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά.O Mencken Martini είπε ότι ήταν “η μόνη αμερικανική εφεύρεση που είναι τόσο τέλεια σαν sonnet” και η EB White το ονόμασε “το ελιξίριο της ηρεμίας”. Το αγαπημένο ποτό του James Bond θα πρέπει να σερβιριστεί με μια φλούδα ελιάς ή λεμονιού, κατά προτίμηση.

2. Manhattan

Το Μανχάταν είναι ένα άλλο κοκτέιλ που θα βρείτε σε όλες τις λίστες. Ο ιστορικός και ειδικός για κοκτέιλ, David Wondrich, δήλωσε ότι το κοκτέιλ αυτό προέρχεται από τη λέσχη του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1870, όπου εφευρέθηκε από τον Δρ. Iain Marshall για ένα συμπόσιο που φιλοξένησε η Jennie Jerome. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ του καθενός λόγω της απλότητας, της δύναμης και της αστικής εικόνας που μεταφέρει. Το ροζ χρώμα και η ελκυστική εμφάνιση του είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι κυρίες επιλέγουν συχνά το Μανχάταν.

3. Mint Julep

Το Mint Julep είναι επίσης πολύ δημοφιλές μεταξύ των κλασικών κοκτέιλ. Υπάρχει για περισσότερο από έναν αιώνα και συνδέεται με το νότο των ΗΠΑ, ιδιαίτερα το Κεντάκι Ντέρμπι. Το κύριο συστατικό του είναι το ουίσκι – μπέρμπον και φρέσκια μέντα.
Τα υλικά που περιέχει το Mint Julep: Ουίσκι Bourbon, φρέσκα φύλλα μέντας, ζάχαρη σε σκόνη και νερό. Σερβίρεται παραδοσιακά σε ψηλά ασημένια ποτήρια και διακοσμημένα με φύλλα μέντας.

4. Bloody Mary

Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα κλασικό κοκτέιλ αλλά είναι πολύ δημοφιλές. Το βασικό συστατικό είναι η βότκα. Αυτό είναι το πιο περίπλοκο κοκτέιλ στον κόσμο. Η βότκα αναμιγνύεται με χυμό ντομάτας και πολλά διαφορετικά μπαχαρικά και γεύσεις. Ακριβέστερα σάλτσα Worcestershire και σάλτσα Tabasco, σέλινο, διάφορα είδη πιπεριάς, χυμό λεμονιού και αλάτι. Είναι ιδανική θεραπεία για το hangover!

Cocktails & Bars

5. Mai Tai

“Maita” στην Ταϊτή σημαίνει “καλό”. Ναι, το Mai Tai είναι πολύ γευστικό και ένα πολύ δημοφιλές κοκτέιλ για όλους τους λάτρεις του ρούμι. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται δύο είδη ρούμι. Χρονολογείται από το 1944.

6. Long Island Iced Tea

Το Long Island Iced Tea δεν περιέχει πραγματικά τσάι όπως γράφεται στο όνομά του. Αυτό το αναζωογονητικό καλοκαιρινό κοκτέιλ δημιουργείται από ίσα μέρη τεσσάρων τύπων αλκοολούχων ποτών: Βότκα, Τζιν, Τεκίλα και Ρούμι . Περιέχει επίσης, Triple Sec, Coca Cola, χυμό λεμονιού και πάγο. Η Coca Cola και ο χυμός λεμονιού δίνουν σε αυτό το κοκτέιλ δροσιστική γεύση παγωμένου τσαγιού.

7. Tequila Sunrise

Σήμερα, το Tequila Sunrise είναι αρκετά διαφορετικό από το αρχικό κοκτέιλ Tequila Sunrise. Το όνομα προέρχεται από το χρώμα που μοιάζει με το χρώμα ενός ηλιοβασιλέματος το καλοκαίρι που δημιουργείτε από το σιρόπι Grenadine και Creme de Cassis (σκούρο φυτικό λικέρ).

Τα πρωτότυπα κοκτέιλ φτιάχνονταν με Tequila, Creme de cassis και σιρόπι Grenadine. Η σημερινή πιο δημοφιλής έκδοση είναι φτιαγμένη από Tequila, χυμό πορτοκαλιού και σιρόπι Grenadine. Κοκτέιλ που χρονολογείται από το 1930 και ο συγγραφέας του Gene Sulit, το σερβίρε αρχικά στο Arizona Biltmore Hotel.

Η δημοφιλής έκδοση επινοήθηκε από τον Bobby Lazoff και τον Billy Rice στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του 1970 του περασμένου αιώνα.

8. Cosmopolitan

Το Cosmopolitan, χρονολογείται από το 1927 και ήταν το αγαπημένο ποτό της θρυλικής τραγουδίστριας Madonna, αλλά η δημοτικότητά της έχει αυξηθεί ιδιαίτερα με τη δημοτικότητα της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City όπου γίνεται το αγαπημένο ποτό της Carrie Bradshaw και των φίλων της. Έτσι, σήμερα το Cosmopolitan παίρνει την εικόνα ενός σύγχρονου, αστικού και θηλυκού κοκτέιλ.
Όμορφο χρώμα τριαντάφυλλου και σερβιρισμένο σε γυαλί μαρτίνι Cosmo δίνει στην γυναίκα, ότι χρειάζεται: δύναμη, θηλυκότητα και πρωταρχική κλασική ποιότητα.

9. Bahama Mama

Το Bahama Mama είναι ένα άλλο κοκτέιλ με γλυκιά, φρουτώδη γεύση για τους λάτρεις του ρούμι. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων κοκτέιλ για κοκτέιλ πάρτι. Το Bahama mama προετοιμάζεται από τρία είδη ρούμι, φως ρούμι, σκούρο ρούμι, ρούμι καρύδας, χυμό πορτοκαλιού και ανανά και σιρόπι κερασιού.

Cocktails & Bars

10. Zombie

Το Zombie είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του ρούμι. Η φρουτώδης γεύση του κρύβει μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοολούχα ποτά. Πολλά εστιατόρια και μπαρ περιορίζουν την κατανάλωση ζόμπι σε δύο ποτά λόγω του υψηλού ποσοστού αλκοόλ σε αυτό το κοκτέιλ.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι ανεπιθύμητα για τους μεθυσμένους επισκέπτες.

Στο παρελθόν το ζόμπι έχει σερβιριζόταν ζεστό, σήμερα αυτό το ποτό είναι γνωστό ως Hot Zombie. Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, το κοκτέιλ Zombie περιέχει τρία διαφορετικά είδη ρούμι, λευκό, χρυσό και σκούρο ρούμι, χυμό λάιμ, Falernum (γλυκό αμύγδαλο και σιρόπι πιπερόριζας), λικέρ Angostura, Pernod, Γρεναδίνες και “Don’s Mix” – ένας συνδυασμός σιροπιού κανέλας και χυμού γκρέιπφρουτ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Cocktails & Bars

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι