Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και εθνικός ήρωας Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των εξεγερμένων δυνάμεων στην Αιθιοπία. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός είπε ότι πάει να διευθύνει τον πόλεμο από την πρώτη γραμμή. Ο 48χρονος συνταξιούχος πρωταθλητής, ο οποίος σημείωσε 27 ρεκόρ τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων, είπε στο Reuters ότι ένιωθε υποχρεωμένος να […]

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και εθνικός ήρωας Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των εξεγερμένων δυνάμεων στην Αιθιοπία. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός είπε ότι πάει να διευθύνει τον πόλεμο από την πρώτη γραμμή.

Ο 48χρονος συνταξιούχος πρωταθλητής, ο οποίος σημείωσε 27 ρεκόρ τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων, είπε στο Reuters ότι ένιωθε υποχρεωμένος να συμμετάσχει επειδή η ύπαρξη της Αιθιοπίας απειλείται.

Ο Γκεμπρεσελασιέ είπε ότι πίστευε ότι ο αθλητισμός είχε να κάνει με “ειρήνη και αγάπη”. Ωστόσο, υπερασπίστηκε την απόφασή του να συμμετάσχει στον αγώνα ενάντια στις εξεγερμένες δυνάμεις στο Τιγκράι και τους συμμάχους τους, οι οποίοι τον περασμένο μήνα απείλησαν να προελάσουν προς την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

“Τι θα έκανες όταν διακυβεύεται η ύπαρξη μιας χώρας; Απλώς παρατάς τα πάντα. Αλίμονο, τίποτα δεν θα σε δεσμεύσει. Λυπάμαι!”

Η σύγκρουση που μαίνεται εδώ και έναν χρόνο έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει αναγκάσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άφησε 400.000 ανθρώπους στο Τιγκράι να παλεύουν με την πείνα.

Ο Γκεμπρεσελασιέ χαρακτήρισε τη σύγκρουση ως μια μάχη στην οποία η απειλή για την Αιθιοπία ήταν απειλή για όλη την Αφρική: “Η Αιθιοπία είναι μια χώρα που συνέβαλε πολύ στην Αφρική, σε ολόκληρη την ήπειρο”, είπε. “Ναι, είναι μια υποδειγματική χώρα. Το να γονατίζεις την Αιθιοπία γονατίζεις έμμεσα τους υπόλοιπους. Αυτό είναι αδύνατο”.

“Περιμένετε να πω μέχρι θανάτου; Ναι, αυτό είναι το απόλυτο τίμημα σε έναν πόλεμο”, είπε. “Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω εδώ από φόβο γιατί θα έρθει στην πόρτα μου. Θα έρθει στο σπίτι μου. Δεν θα ξέραμε πότε θα έρθει. Δεν θα ξέραμε ποιος να κάνει τι”. είπε το ίνδαλμα της Αιθιοπίας και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υπόλοιπα Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ