Ίσως το πιο αγαπημένο ζώο και ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου. Δεν είναι όμως όλοι οι σκύλοι το ίδιο. “Πιστός σαν σκύλος” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός εδώ και πολλά χρόνια κι αυτό γιατί ο σκύλος είναι όντως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Παίζει μαζί σας σαν παιδί, για να σας ανακουφίσει […]

Ίσως το πιο αγαπημένο ζώο και ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου. Δεν είναι όμως όλοι οι σκύλοι το ίδιο.

“Πιστός σαν σκύλος” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός εδώ και πολλά χρόνια κι αυτό γιατί ο σκύλος είναι όντως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Παίζει μαζί σας σαν παιδί, για να σας ανακουφίσει όταν νιώθετε λύπη. Σας κρατάει συντροφιά όταν είστε μόνοι ή σας προστατεύει όταν κάποιος θέλει να σας βλάψει. Ο σκύλος μπορεί να κάνει τα πάντα χωρίς να παραπονεθεί.

Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι έχουν σκύλο περηφανεύονται ότι ο δικός τους σκύλος είναι ο καλύτερος. Οι σκύλοι είναι απέραντα γλυκά και έξυπνα πλάσματα, όσον αφορά όμως την εξυπνάδα, κάποιοι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι από τους σκύλους.

1. Γερμανικός Ποιμενικός

σκύλοι

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων. Είναι γενναίοι και πολύ έξυπνοι σκύλοι. Δεν τους πειράζει να δουλεύουν σκληρά και είναι επίσης πολύ δυνατοί.
Διαθέτουν έμφυτη περιέργεια και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί συχνά εκπαιδεύονται για να κάνουν διάφορες εργασίες και ο χρόνος που επενδύεται για την εκπαίδευσή τους αξίζει, γιατί ανταποκρίνονται τέλεια σε όλα όσα έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν. Αυτά τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, βοηθούν στις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, ενώ βοηθούν ακόμη και τους αστυνομικούς στην ανίχνευση ναρκωτικών, στο στρατό και σε διάφορες επιχειρήσεις τους.

Είναι ενδιαφέρον το πόσο υπέροχη σχέση έχουν με τα μικρά παιδιά, αναπτύσσοντας συχνά έναν ισχυρό δεσμό που τους κάνει πολύ προστατευτικούς.

2. Κανίς (πουντλ)

σκύλοι

Τα κανίς έχουν προέλευση από τη Γερμανία. Είναι ακόμα μια πολύ δημοφιλής ράτσα και υπάρχουν τρεις ποικιλίες μεγέθους: στάνταρ, μινιατούρα και τοϊ (toy) και όταν πρόκειται για οικογένειες, το στάνταρ μέγεθος είναι αυτό που προτιμάται. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι έξυπνα και πολύ ευγενικά σκυλιά, ακόμη και με τα παιδιά. Είναι ιδανικά για άτομα που έχουν αλλεργίες επειδή δεν μαδάνε τόσο πολύ, σε σύγκριση με άλλες ράτσες σκύλων.

Όσον αφορά τη δουλειά, είναι πολύ αποτελεσματικά σκυλιά και προτιμούνται σε ασχολίες όπως το κυνήγι. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν εξελιγμένα ένστικτα, επίσης είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν. Η εκπαίδευσή τους πρέπει να είναι πολύ συνεπής και είναι ένας σκύλος που χρειάζεται τακτική άσκηση για να παραμείνει με καλή συμπεριφορά.

Έχουν αδιάβροχο τρίχωμα και όσον αφορά την κίνηση και την εμφάνιση, είναι πολύ χαριτωμένα. Δεν τους αρέσουν οι δυνατοί ήχοι ή να μένουν έξω και συχνά υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού όταν μένουν μόνα τους.

3. Παγκ (pug)

σκύλοι

Αυτά τα σκυλιά με το πλακουτσωτό μουτράκι και τις χαριτωμένες ρυτίδες μπαίνουν στη λίστα με τα εξυπνότερα σκυλιά. Έχουν μια παράξενη ικανότητα να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, όπως οι ιδιοκτήτες τους και διαθέτουν προσαρμοστική νοημοσύνη, η οποία σημαίνει ότι συνηθίζουν πολύ εύκολα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

Είναι εξαιρετικά με τα παιδιά, καθώς τους αρέσουν πολύ τα παιχνίδια και η προσωπικότητά τους είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ανθρώπους.

Είναι τόσο έξυπνα σκυλιά που οι επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες γίνονται βαρετές για αυτά και αποσπάται εύκολα η προσοχή τους, καθιστώντας τη διαδικασία εκπαίδευσής τους σχετικά δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Όταν εκπαιδεύονται σωστά, μπορούν να εμπιστευθούν άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γατών, και να απολαύσουν τη συντροφιά άλλων σκύλων όταν είναι κοινωνικοποιημένα.

4. Ροτβάιλερ

σκύλοι

Τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι γνωστά ως πραγματικά σκυλιά εργασίας και χάρη στην μεγάλη τους εξυπνάδα, είναι εξαιρετικά στην υπακοή εντολών από τους εκπαιδευτές τους. Όταν διατηρούνται καλά περιποιημένα και ασκούνται, αυτά τα σκυλιά μπορούν να δώσουν μεγάλη προσοχή στους ιδιοκτήτες τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι πολύ πιστά και θαρραλέα σκυλιά και επιδεικνύουν αφοσίωση σε καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Για αυτές τις μοναδικές τους ικανότητες, χρησιμοποιούνται ως σκύλοι φύλαξης και εργάζονται ακόμα και σε αστυνομικές μονάδες. Μπορούν επίσης να αντέξουν τον πόνο χωρίς να το δείχνουν.

5. Παπιγιόν

σκύλοι

Αυτά τα σκυλιά, που προέρχονται από τη Γαλλία, είναι μια ράτσα toy σπανιέλ. Είναι πολύ όμορφα και όταν περιποιηθούν καλά, μοιάζουν με τα φτερά μιας πεταλούδας. Εκτός από το να είναι πολύ όμορφα, είναι έξυπνα και προσαρμόζονται πολύ εύκολα στο περιβάλλον, στο οποίο βρίσκονται, και η εργασιακή τους ηθική είναι επίσης καλή. Συχνά είναι σε εγρήγορση και εξαιρετικά προσεκτικά, καθιστώντας τα εξαιρετικούς φύλακες.

Τα παπιγιόν είναι επίσης πολύ καλά με τα παιδιά, ειδικά όταν ξεκινάτε την εκπαίδευση και κοινωνικοποίησή τους όταν είναι ακόμη κουτάβια.

Ακολουθούν

6. Γενειοφόρο Κόλεϊ (Bearded Collie)

7. Κόκερ Σπάνιελ

8. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

9. Γκόλντεν Ριτρίβερ

10. Γιορκσάιρ Τεριέ

Πηγή: genius-story.com

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик