«Άρωμα», «κοπέλα», «αφρός» ήταν οι κωδικές ονομασίες για την κοκαΐνη που διακινούσε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο κύκλωμα, στο οποίο ενέχεται γνωστός αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων σε βίλες πολλών επωνύμων στο «νησί των ανέμων». Πρόκειται για γόνο μυκονιάτικης οικογένειας, γνωστής σε όλο το νησί, ενώ συνονόματος μακρινός ξάδερφός του κατέχει θέση-κλειδί στην κρατική μηχανή. Ο διακομιστής […]

«Άρωμα», «κοπέλα», «αφρός» ήταν οι κωδικές ονομασίες για την κοκαΐνη που διακινούσε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο κύκλωμα, στο οποίο ενέχεται γνωστός αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων σε βίλες πολλών επωνύμων στο «νησί των ανέμων».

Πρόκειται για γόνο μυκονιάτικης οικογένειας, γνωστής σε όλο το νησί, ενώ συνονόματος μακρινός ξάδερφός του κατέχει θέση-κλειδί στην κρατική μηχανή.

Ο διακομιστής που “άσπριζε” τους celebrities της Μυκόνου!

Η δράση του κυκλώματος χρονολογείται από το 2015. Όμως, μόλις πριν από μία εβδομάδα εκδόθηκαν εντάλματα και συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πασίγνωστος «διακοσμητής των celebrities» Κ.Κ., που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από τη 2η ανακρίτρια Ναρκωτικών Αθηνών για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Είχε “ασπρίσει όλο το νησί

Στην απολογία του υποστήριξε πως είναι χρήστης κοκαΐνης και ότι δεν έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

«Τις ναρκωτικές ουσίες τις προμηθευόμουν από διάφορους προμηθευτές, είτε στη Μύκονο είτε στην Αθήνα, όπου διέμενα ορισμένους μήνες τον χειμώνα. Οι επιμέρους πράξεις αγοράς ναρκωτικών που αναφέρονται στη δικογραφία δεν αποσκοπούν στο κέρδος, αλλά επρόκειτο για εξυπηρετήσεις μεταξύ φίλων χρηστών. Ποτέ δεν αποκόμισα κέρδος από αυτές τις πράξεις» υποστήριξε απολογούμενος.

Για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος ακόμα ένας συλληφθείς μετά την απολογία του, ενώ δύο συγκατηγορούμενοί τους με ποινικό μητρώο σε υποθέσεις ναρκωτικών κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί είχαν λάβει πληροφορία τον Δεκέμβριο του 2015 για εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, και έτσι ακολούθησε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους.

Συνθηματικά σκέτη τρέλα

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που παρακολουθούσε η Δίωξη Ναρκωτικών προέκυψε πως χρησιμοποιούσαν συνθηματικά διάφορες σεξιστικές λέξεις που αφορούσαν τη γυναικεία φύση, όπως «γκόμενα», «ένα μ@@@@κι», «μ@@@άρα έτοιμη, ξυρισμένη», «κ@ριόλες», «2 πουτ@νες», «μια ξεκ@@@άρα» ή «πάστα αλ ντέντε».

Τα συνθηματικά αυτά παρέπεμπαν σε «συνοδούς» και call girls, αλλά δεν αποτελούν αξιόποινη πράξη, μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το 2019…

Αν κάποιος έπαιρνε «κατά γράμμα» αυτά που άκουγε στις τηλεφωνικές συνομιλίες, θα νόμιζε πως επρόκειτο για ραντεβού με call girls.

Όμως, η επισταμένη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών από τους αστυνομικούς έβγαλε «λαβράκι».

Μόνο για σοβαρές παραγγελίες

Όπως προέκυψε από τις νόμιμες συνακροάσεις με εισαγγελική παραγγελία, το κύκλωμα πουλούσε προς 100 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης και 10 ευρώ το γραμμάριο της κάνναβης, αλλά όχι σε συσκευασία μικρότερη των 10 γραμμαρίων. Δηλαδή, ο πελάτης θα πλήρωνε το λιγότερο 1.000 ευρώ για κοκαΐνη και 100 ευρώ για χασίς.

Μάλιστα, προτιμούσαν να δουλεύουν με «λίγους και σταθερούς» πελάτες, για να μην εντοπιστούν από τις Αρχές.

Επίσης, διαφήμιζαν την ποιότητα των ναρκωτικών που πουλούσαν, καθώς προερχόταν από καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Όπως διατείνονταν, το δικό τους εμπόρευμα είναι «ό,τι πιο καθαρό έχει πιει κανείς», ενώ σε άλλη συνομιλία έλεγαν συγκατηγορούμενοι: «Έχουν πάθει πλάκα με καθαρότητα». Ο μόνος προβληματισμός τους ήταν ο καύσωνας, μπροστά στον κίνδυνο να… πεθάνει κάποιος πελάτης κατά τη χρήση κοκαΐνης!

Υπερήφανος για το προϊόν του

«Σε όποιον το πουλάω λιποθυμάει», «πεθαίνεις, πεθαίνεις, λιώνεις, σβήνουν τα φώτα, κοιμάσαι, τέλος» είναι φράσεις που έχουν καταγραφεί να χρησιμοποιεί ένας από τους εμπλεκομένους, περιγράφοντας την καθαρότητα της κοκαΐνης κατά 92%.

Σχολιάζοντας την εμπλοκή του πελάτη του, ο δικηγόρος του Μυκονιάτη γνωστού αρχιτέκτονα Στάθης Μητσοκάλης δήλωσε στην «Espresso»:

«Η υπόθεση αφορά έρευνα τουλάχιστον πέντε ετών κατά συγκεκριμένων ατόμων με δραστηριότητα στο νησί της Μυκόνου.

Ωστόσο, παρά την πολύχρονη έρευνα, το κατηγορητήριο στηρίζεται μόνο σε καταγραφές κινητών τηλεφώνων και εκτιμήσεις των συνομιλιών, χωρίς να επιβεβαιώνεται με φυσική διακρίβωση αξιόποινης συγκεκριμένης πράξης, της διακίνησης ναρκωτικών. Εξαιτίας της έλλειψης αδιαμφισβήτητων στοιχείων σε βάρος του, ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Showbiz

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик