Δεν είναι κάποια καινούργια μόδα. Και προφανώς η συνταγή είναι επιτυχημένη. Το φαγητό πουλάει. Βρήκαν τα κανάλια κι ένα κονσπεπτάκι με τα ριάλιτι να πουλήσουν μόστρα υψηλής γαστρονομίας, στην ουσία ξεκατίνιασμα, ίντριγκες και δήθεν έρωτες, φιλίες ή δράμα ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης.(Από το playboy) Σεφ μου πρωτομάστορα Στα καλά νέα: τεχνικοί και […]

Δεν είναι κάποια καινούργια μόδα. Και προφανώς η συνταγή είναι επιτυχημένη. Το φαγητό πουλάει. Βρήκαν τα κανάλια κι ένα κονσπεπτάκι με τα ριάλιτι να πουλήσουν μόστρα υψηλής γαστρονομίας, στην ουσία ξεκατίνιασμα, ίντριγκες και δήθεν έρωτες, φιλίες ή δράμα ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης.(Από το playboy)

Σεφ μου πρωτομάστορα

Στα καλά νέα: τεχνικοί και δημοσιογράφοι θα βρουν ένα δεκάμηνο συμβόλαιο με κατώτατο μισθό να περάσει η σεζόν. Απόφοιτοι σχολών μαγειρικής και μάγειρες/ σεφ/ wannabe σεφ θα βρουν τον πιο άμεσο τρόπο να κολλήσουν κάποιο ένσημο σε εστιατόρια και νεοταβέρνες/ ροτισσερί (της σούβλας τα λέμε οι μερακλήδες) και στριτφουντάδικα και καλά θα κάνουν τα παιδιά γιατί ούτε εύκολη είναι η δουλειά του μάγειρα ούτε μπορεί να την κάνει η μάνα μας όσο κι αν μας αρέσει το φαγητό της.

τηλεοπτικοι σεφ sports365.gr (1)

Κάντο όπως ο Άκης

Όλοι θέλουν να γίνουν Άκης Πετρετζίκης. Αυτή είναι η αλήθεια. Ζηλεύουν και φθονούν, θαυμάζουν πιο σπάνια την επιτυχία, την επιχειρηματικότητά του, τις ουρές για τα πανάκριβα αυγά μάτια του και τα comfort food του εστιατόρια σε Γλυφάδα, Αγ.Παρασκευή, τους followers του στο Instagram, τα διαφημιστικά του συμβόλαια, τα εκδοτικά του συμβόλαια. Ο τύπος είναι Μίδας.

Και κάθε μάγειρας που κάνει βάρη, έχει πέντε τατουάζ, τρεις σεζόν σε Μύκονο και Σαντορίνη κι έχει φάει μια φορά σε κάποιο τουριστικό υπερθέαμα του μάγκα σεφ Albert Adrià πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος τηλεοπτικός σεφ που θα μιλά όλη η Ελλάδα για εκείνον, θα του στέλνουν διάφορα nudes και θα κάνει καριέρα ποζάροντας σε ένθετα περιοδικά εφημερίδων γραμμένα για να διαβάζονται βαριεστημένα στα κομμωτήρια, στα νυχάδικα και στις αίθουσες αναμονής ιατρείων.

τηλεοπτικοι σεφ sports365.gr (1)

Σεφ με το ζόρι

Τηλεοπτικά στασίδια πλέον πολλά: τηλεμάγειρας τύπου αδελφός Ρουβά σε πρωινάδικο για να χαριεντίζεται η εκάστοτε παρουσιάστρια. Εμπορικό του καναλιού με προψημένο ζυμάρι για πίτες και συνταγές για να πετύχει η τυρόπιτα. Κριτής σε ριάλιτι που το πουλάμε στους διαφημιστές ως μαγειρικό διαγωνισμό MasterChef. Ταξιδιωτική εκπομπή που αντιγράφει το κόνσεπτ του μακαρίτη του Μπουρντέν ή κανά ντοκιμαντέρ του Netflix.

Σεφ που αντιγράφουν οι Έλληνες μπας και αλλά, τελικά όχι

Μάθαμε κι εμείς στο σπίτι να βάζουμε χυμό πορτοκάλι στη σαλάτα μαρούλι, να κάνουμε τοστάκια με αβοκάντο (όσοι είστε από Κρήτη είχατε και στο χωριό σας), σταφύλια στις σαλάτες με ρεβύθια (αμέ), να ψάχνουμε μέσο για να κλείσουμε τραπέζι στα μαγαζιά του Κοντιζά και του (insert name) και να ανεβάζουμε στόρι από το Βαρούλκο, το Samano Radio Resto και το Provelleggios. Συνεχίζεται το ξεβλάχεμά μας, δεν κλαίμε που πληρώνουμε 100€ το ζευγάρι αν πιούμε το κρασάκι μας.

τηλεοπτικοι σεφ sports365.gr (1)

Οι κριτές του Game of Chefs

Τεσπά, προχωράμε στο τηλεοπτικό μας μέλλον που θα είναι γεμάτο ριάλιτι με σεφ. Game Of Chefs στον Αντ1. Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης και Άνταμ Κοντοβάς κάθονται στη θέση του κριτή του νέου ριάλιτι. Αστέρια Michelin, Χρυσοί Σκούφοι και αστέρια FNL ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας του “Game of Chefs”.

O Mr Σπονδή, σεφ μισελενάτος

Ο Άγγελος Λάντος έχει καταφέρει να διατηρήσει τα 2 αστέρια Michelin της Σπονδής. Άρα δεν είχε λόγο να πάει στην τηλεόραση γιατί είναι ένας από τους 300 καλύτερους σεφ παγκοσμίως. Με την πανδημία βέβαια και την αποχή από τις επαγγελματικες κουζίνες άλλαξαν πολλά. Ο Σαλονικιός Βασίλης Μουρατίδης είναι σεφ σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Χαλκιδικής και της χώρας μας, το Squirrel, είναι και καθηγητής σε σχολές.

Είχε λόγο να βγει στην τηλεόραση; Μάλλον, έχει ανάγκη η τηλεόραση από σεφ και όχι οι καταξιωμένοι σεφ την τηλεόραση. Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι επικεφαλής του project KOBRA, ενός bar εστιατορίου με μια ξεκάθαρη κατεύθυνση στις μοντέρνες τεχνικές και στην ανάδειξη των πρώτων υλών και των εποχιακών υλικών. Ο Άνταμ παίζει να είναι ο πιο καινοτόμος σεφ στην Αθήνα το 2021.

Αλλά η πανδημική κρίση δεν έφερε ούτε τουρίστες ούτε πελάτες στα εστιατόρια. Κι η τηλεόραση μπορεί να φέρει α) πελάτες για να λένε ότι έφαγαν στο μαγαζί του τάδε, β) διαφημίσεις για να μπορούν οι νέοι εστιατόρες να υλοποιούν το μαγειρικό τους όραμα και γ) καταξίωση στο μαζικό κοινό που δεν έχει ιδέα τι είναι οι Χρυσοί Σκούφοι και τα βραβεία FNL.

τηλεοπτικοι σεφ sports365.gr (1)

Το σιγουράκι της τηλεθέασης

Στο ΣΚΑΪ, ο μάστορας της τηλεθέασης Ατζούν ετοιμάζει το Top Chef, άπατο είχε πάει δέκα χρόνια πριν στον ΑΝΤ1, ποτέ δεν ξέρεις. Το MasterChef θα πάρει πάλι την κούπα, τι να κάνουμε, αυτή είναι η συνήθεια του κόσμου. Ο ΣΚΑΪ σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα το ριάλιτι «Yemekteyiz» («Τρώμε μέσα»), που αποτελεί μια παραλλαγή του «Κάτι ψήνεται». Δεν ξέρουμε παρουσιάστρια, μάλλον θα βολέψουν εκεί την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου τώρα που ο Αγρότης μπήκε στην κατάψυξη.

Μάθε μπαλίτσα από τους πραγματικούς σεφ

Μια μικρή πρόβλεψη, ίσως διαψευσθεί: περάσαμε δυο καραντίνες βλέποντας τα ριάλιτι και μάλλον δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε. Τα κανάλια βέβαια τον έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό χρόνο, πιθανότατα, άρα κριτές και συμμετέχοντες κερδισμένοι. Η τηλεόραση έχει συγκεκριμένα προγράμματα χρόνια, το μόνο που θέλει είναι νέα πρόσωπα. Τα βρήκε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Game of Chefs

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για MasterChef

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Top Chef

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Συνταγές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι