Ελπίδες και αισιοδοξία γεννούν στους επιστήμονες τα τελευταία ευρήματα από τις μελέτες της νέας παραλλαγής «Όμικρον». H νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο τον πλανήτη. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, μοιάζουν με αυτά ενός απλού κρυολογήματος. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί και να μην χρειάζονται νοσηλεία. Η Όμικρον ταξιδεύει πολύ γρήγορα ανά τον […]

Ελπίδες και αισιοδοξία γεννούν στους επιστήμονες τα τελευταία ευρήματα από τις μελέτες της νέας παραλλαγής «Όμικρον». H νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο τον πλανήτη.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, μοιάζουν με αυτά ενός απλού κρυολογήματος. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί και να μην χρειάζονται νοσηλεία.

Η Όμικρον ταξιδεύει πολύ γρήγορα ανά τον κόσμο και φαίνεται ότι λόγω της αυξημένης μεταδότικότητάς της πολύ σύντομα θα γίνει κυρίαρχη εκτοπίζοντας τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο η νοσηρότητά της, προς το παρών, δεν τρομάζει την ιατρική κοινότητα.

«Έχουμε μια παραλλαγή που θα μπορούσε να εκτοπίσει ένα πιο επιθετικό στέλεχος, όπως η Δέλτα, και στο καλύτερο σενάριο, να εξελιχθεί σε έναν ιό
που θα μοιάζει με κοινό κρυολόγημα» δήλωσε, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, το Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών ΗΠΑ, Πολ Όφιτ.

Στη Νότια Αφρική το επίκεντρο της νέας παραλλαγή ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 26,4% από 2,3% πριν από δύο εβδομάδες.

Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών, όμως, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα. Πολλοί ασθενείς, μάλιστα, μπήκαν στο νοσοκομείο για άλλους λόγους. Μόνο μετά από το τεστ βρέθηκε πως έχουν προσβληθεί από το στέλεχος Όμικρον.

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες για να ξεκλειδώσουν όλα τα μυστικά της Όμικρον και να μπορέσουν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Και η ιατρική κοινότητα τονίζει ότι το πιο ισχυρό όπλο μας απέναντι στον κορωνοιό εξακολουθούν να είναι τα εμβόλια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κορονοϊός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υγεία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик