«Ο Τσάβι αποτελεί τον κορυφαίο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών». Δεν είναι δική μας άποψη, αλλά το είχε δηλώσει ο Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος, ίσως, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.  Σαν ποδοσφαιριστής έγραψε χρυσή ιστορία, αλλά και σαν προπονητής αφήνει πολλες υποσχέσεις για μια ανάλογη καριέρα. Το όνομα του παίζει σε όλη την προεκλογική περίοδο της […]

«Ο Τσάβι αποτελεί τον κορυφαίο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών». Δεν είναι δική μας άποψη, αλλά το είχε δηλώσει ο Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος, ίσως, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. 

Σαν ποδοσφαιριστής έγραψε χρυσή ιστορία, αλλά και σαν προπονητής αφήνει πολλες υποσχέσεις για μια ανάλογη καριέρα. Το όνομα του παίζει σε όλη την προεκλογική περίοδο της Μπαρτσελόνα, αφού οι μισοί υποψήφιοι λένε ότι θα αναλάβει την Μπαρτσελόνα από την επόμενη χρονιά.

Μπορεί συναισθηματικά η συνύπαρξή τους στην Μπαρτσελόνα να έπαιξε ρόλο σε αυτή τη δήλωση, αλλά σίγουρα δεν είναι υπερβολική. Υπήρξε το τέλειο παράδειγμα, και ήταν το σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα, την Εθνική Ισπανίας και το άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Champions League » acutalités » Leaving Barca tough for record-breaking Xavi

Κανείς άλλος χαφ δεν μπόρεσε να προσφέρει και να φτιάξει τόση μαγεία, είτε κρύβοντας τη μπάλα, είτε στέλνοντάς την στον χώρο. Η περίφημη “pelopina” του μας λείπει, όπως και η μοναδική του αίσθηση του χώρου και η ταχύτητα της σκέψης του.

Τη σεζόν 1997-98 προωθήθηκε από τους Νέους της Μπαρτσελόνα στη β’ ομάδα και ο προπονητής Ζόρντι Γκονζάλβο του εμπιστεύθηκε μια θέση στη μεσαία γραμμή.

Ο Τσάβι και η παρέα του κατόρθωσαν να κερδίσουν την άνοδο στη β’ κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Αυτή ήταν η πρώτη, μικρή, διάκριση του νεαρού από την Τεράσα. Θα ακολουθούσαν δεκάδες σε όλα τα επίπεδα…

Η πρώτη φορά που βίωσε τη μαγεία του «Καμπ Νόου» ήταν στα 4,5-5 σε βραδινή αναμέτρηση, μία εμπειρία που έχει χαρακτηρίσει «ντελίριο».

Σε 17 χρόνια με τους «μπλαουγκράνα» ο Τσάβι κατέκτησε συνολικά 27 τίτλους ενώ, με την Εθνική Ισπανίας στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής (2010) και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2008, 2012). Σίγουρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μορφές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, και η απουσία του από τα γήπεδα μεγάλη.

Ο Τζον Μπαρνς, ο Πολ Γκασκόιν και ο Ματ Λε Τισιέ ήταν μερικά από τα ινδάλματά του, όπως είχε δηλώσει σε προ πενταετίας συνέντευξή του.

Έχει επίσης κερδίσει το πρωτάθλημα Qatar Stars, το Sheikh Jassim Cup, το Qatar Cup και το Κατάρ Super Cup. Ναι, αφού κέρδισε ένα πρωτάθλημα στην τελευταία του σεζόν στη Βαρκελώνη, ο Τσάβι ταξίδεψε στην Ανατολή για να ενταχθεί στην Al Sadd. Και συνεχίζει ως προπονητής.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ