Έχει μπλέξει σε καυγάδες στο δρόμο. Έχει πάρει κάθε είδους ναρκωτικά, έχει χάσει αμύθητη περιουσία, έχει αποκαλέσει τον εαυτό του "σκέτη αποτυχία".

Από “Iron”… “Butter Mike”, ο Τάισον λόγω τοξίνης φρύνου! Ακούγεται τρελό; Ε, τι άλλο θα περίμενε όμως κανείς από τον Μάικ Τάισον; Ο άνθρωπος που έγινε βασιλιάς των ρινγκ εξαιτίας μιας ασίγαστης οργής που τον έκαιγε μέσα του, τα έχει κάνει όλα στη ζωή του. O νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στα βαρέα βάρη στην ιστορία, έχει γράψει τη δική του, άλλοτε φωτεινή, άλλοτε σκοτεινή ιστορία.  Έμεινε 3 χρόνια στη φυλακή για βιασμό (της Ντεζιρέ Ουάσινγκτον), από το 1992 ως το 1995. Το 1997 έκοψε ένα κομμάτι από το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ μέσα στο ρινγκ.

Έχει μπλέξει σε καυγάδες στο δρόμο. Έχει πάρει κάθε είδους ναρκωτικά, έχει χάσει αμύθητη περιουσία, έχει αποκαλέσει τον εαυτό του “σκέτη αποτυχία”. Το 2006 συνελλήφθη στην Αριζόνα για οδήγηση υπό την επήρρεια και για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος. Έμενε τότε στο Σκοτσντέιλ φροντίζοντας τα… 350 περιστέρια του, σε μια εξοχική κατοικία. Παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι έχει πρόβλημα και είναι εθισμένος χρήστης. Μπήκε σε διαδικασία αποτοξίνωσης, αλλά πλήρωσε εκείνη την ημέρα με φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και 360 ωρες κοινωνική εργασία.

Ο sui generis Μάικ…

Γενικά, ο sui generis Μάικ Τάισον υπήρξε -και παραμένει- μια εκκεντρική φυσιογνωμία. Έχει εφτά παιδιά από τρεις γάμους. Ο πρώτος του, με την ηθοποιό Ρόμπιν Γκίβενς κράτησε μερικούς μήνες. Η ίδια περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη σχέση τους. Εκείνος την κατηγόρησε ότι έμεινε έγκυος “χωρίς να πάρει ένα κιλό” (απέβαλε, τελικά), μόνο και μόνο για να την παντρευτεί και να πάρει τη μισή του περιουσία στο διαζύγιο. (Τότε, το 1987-88 ο Τάισον είχε πάνω από 50.000.000 δολάρια περιουσία, μόνο από το μποξ).

Ο δεύτερος γάμος του με την παιδίατρο Μόνικα Τέρνερ, σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο της 4χρονης κόρης τους, Έξοντους, που μπερδεύτηκε μ’ ένα κορδόνι και πνίγηκε σ’ ένα διάδρομο εξάσκησης.

Το 2011 δήλωσε χορτοφάγος. Το 2013 δήλωσε ότι έλεγε ψέμματα για τη νηφαλιότητά του και ότι, στην πραγματικότητα, είναι αλκοολικός σε βαθμό επικίνδυνο για τη ζωή του. Επίσης ότι τρώει πια ξανά κρέας, αλλά μόνο άσπρο. “Το πολύ κόκκινο κρέας με έκανε τρελό”, είπε. Διαγνωσμένος μανιοκαταθλιπτικός ο Τάισον δήλωνε, επίσης, κάποτε ευτυχής που είναι μουσουλμάνος και υμνούσε τον Αλλάχ. Αργότερα δήλωνε ότι “όσο βλέπω εκκλησίες και τζαμιά, τόσο περισσότερο διακρίνω το διάβολο μέσα τους”.

Ό,τι να ‘ναι -με τελευταίο το… δηλητήριο φρύνου!

Γενικά… ό,τι να ‘ναι. Το τελευταίο, είναι η… τοξίνη φρύνου! Χάρις σ’ αυτήν, λέει ο Τάισον είναι πλέον ήρεμος. Αγαπά όλον τον κόσμο, είναι σε επαφή με την εσωτερική φύση των πραγμάτων και με πολύ μεγάλη αυτεπίγνωση. Χίπις της δεκαετίας του 1960, δηλαδή. Φοβερά πράγματα. Αλλά όχι ανεξήγητα.

Το “δηλητήριο φρύνου”, είναι άλλωστε πανίσχυρο ψυχεδελικό παραισθησιογόνο η κατοχή του οποίου τιμωρείται με 10 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ. Και, όχι. Δεν είναι κωδική ονομασία κάποιου ναρκωτικού του δρόμου το “δηλητήριο φρύνου”. Είναι… δηλητήριο φρύνου. Κυριολεκτικά. Πρόκειται για τοξίνη που εκκρίνει για την προστασία του ένα σπάνιος φρύνος του ποταμού Κολοράντο. Είναι γνωστός και ως φρύνος της ερήμου Σονόρα. Οι αδένες του παράγουν μια τοξίνη που είναι γνωστή ως 5-MeO-DMT και είναι έξι φορές πιο ισχυρή από την πιο γνωστή σκέτη DMT (διμεθυλτρυπταμίνη). Η DMT περιέχεται σε φυτά όπως η αγιαχουάσκα και πολλές αυτόχθονες φυλές της Αμερικής τη χρησιμοποιούν σε τελετουργίες τους, προκειμένου να βρεθούν σε ανώτερο επίπεδο συνείδησης.

Το “toad venom” βρίσκεται δύσκολα. Πρέπει κανείς να συγκεντρώσει αρκετό, να το κάνει πάστα και στη συνέχεια να το καπνίσει. Αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τον νέο-μαλακό σα βούτυρο εξαιτίας του, Μάικ. Όπως δηλώνει, καπνίζει απ’ αυτό τρεις φορές την ημέρα. Το ξεκίνησε για να χάσει κιλά (είχε φτάσει σχεδόν 150), αλλά διαπίστωσε ότι τον ηρεμεί, τον κάνει πιο δημιουργικό και συγκεντρωμένο και τον φέρνει σε άλλο επίπεδο. Επίσης, τον έχει βοηθήσει, λέει, να μείνει εδώ και περίπου 4 χρόνια μακριά από το αλκοόλ και τα (άλλα…) ναρκωτικά.

“Ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ”!

Μιλώντας στη “Χώρα των Θαυμάτων”, ένα συνέδριο για τις ψυχεδελικές ουσίες που έγινε στο Μαϊάμι, ο Τάισον ήταν… κάθε τι άλλο εκτός από “σιδερένιος”: “Ο μεγαλύτερος αντίπαλος μου ήταν πάντοτε ο εαυτός μου”, είπε. “Όπως πολλά άτομα με υπερτροφικό ”εγώ”, στην πραγματικότητα είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αλλά ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ…”

Το δηλητήριο του φρύνου επιδρά σχεδόν άμεσα, σε ούτε μισό λεπτό και μπορεί να σε αφήσει σωματικά ανήμπορο για μισή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι όπως με το LSD, καλό θα ήταν να έχει κάποιος δίπλα του έμπειρο συνοδό για το “ταξίδι” του. Δεν ξέρουμε αν ο Τάισον έχει κάποιον ή παράτολμος όπως υπήρξε πάντοτε, καπνίζει μόνος του.

Πάντως και άλλοι χρήστες της ουσίας έχουν παραδεχθεί ότι αφού το καπνίσουν, όντως περνούν σε άλλη διάσταση συνειδητότητας. Ο χρόνος, η όραση και η ακοή διαστρεβλώνονται. Μετά από περίπου μία ώρα η επίδραση σταματάει και αρκετοί απ’ όσους το έχουν δοκιμάσει παραδέχονται ότι μένουν με μια τελείως αλλαγμένη διάθεση και θεώρηση της ζωής τους”.

Επικίνδυνο, αλλά και πιθανόν ελπιδοφόρο…

Φυσικά, ένα τόσο δυνατό παραισθησιογόνο είναι και πολύ επικίνδυνο. Χρήστες αναφέρουν φοβερή ναυτία και σύγχυση για μέρες αφότου κάπνισαν, ενώ έχει και φυσιολογικές παρενέργειες: πολύ αυξημένοι παλμοί, χαμηλή αρτηριακή πίεση, μυική αδυναμία και ανεξέλεγκτος εμετός είναι κάποιες απ’ αυτές. Άλλες, περιλαμβάνουν γαστρεντερικά προβλήματα, καρδιακή ανακοπή και επικίνδυνες αρρυθμίες. Παρά ταύτα, η τοξίνη εξετάζεται και από το περίφημο νοσοκομείο John Hopkins και από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ για τις πιθανές ψυχοθεραπευτικές της ιδιότητες.

Επικεφαλής της έρευνας, που διεξάγει το νοσοκομείο είναι ο δρ. Άλαν Ντέιβις που μελετά το δηλητήριο του φρύνου εδώ και καιρό. Μάλλον όχι άδικα. Εάν έχει καταφέρει κι έχει κάνει έναν μονίμως μαινόμενο ταύρο, όπως ο Τάισον, ένα κράμα βουδιστή μοναχού και “παιδιού των λουλουδιών”, σίγουρα είναι δραστικό.

“Πέθανα” στο πρώτο μου ”ταξίδι” με δηλητήριο φρύνου”, δήλωσε στο Μαϊάμι ο 55χρονος σήμερα. Τάισον. “Σ’ αυτά τα ταξίδια μου είδα ότι και η ζωή και ο θάνατος είναι όμορφες καταστάσεις, απλώς ο θάνατος έχει κακή φήμη. Ο φρύνος με έμαθε ότι έχω κι εγώ ημερομηνία λήξης, δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα…” Τι να πει κανείς; Τάισον είναι αυτός και όλα μπορούμε να τα δούμε και να τ’ ακούσουμε από το στόμα του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πυγμαχία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ