Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, και μαζί του κλαίει το ποδόσφαιρο σε ολο τον κόσμο. Τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Ντιεγκίτο πέθανε σήμερα από καρδιακή προσβολή σπίτι του. Μόλις 60 ετών! Σύμφωνα με την Clarin, ο […]

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, και μαζί του κλαίει το ποδόσφαιρο σε ολο τον κόσμο. Τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Ο Ντιεγκίτο πέθανε σήμερα από καρδιακή προσβολή σπίτι του. Μόλις 60 ετών!

Σύμφωνα με την Clarin, ο Ντιέγο αντιμετώπισε πολύ σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα τις τελευταίες ώρες και παρότι ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι του, τελικά συνέβη το μοιραίο έπειτα από ανακοπή. Ο 60χρονος πριν μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και η κατάσταση του φαινόταν όλο και καλύτερη.

Οι γιατροί που έφτασαν στο σπίτι του δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο ο «Θεός» δεν τα κατάφερε, έδωσε σκληρά μάχη, αλλά απεβίωσε.

Η πιο μαύρη του ποδοσφαίρου, αφού σαν σήμερα χάσαμε και τον Τζορτζ Μπεστ

Ανατροπή για Μαραντόνα, σύμφωνα με ΜΜΕ στην Αργεντινή: «Χειρουργείται επειγόντως στον εγκέφαλο» | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Για χάρη του υπάρχει ιερός ναός στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής. Η εκκλησία ονομάζεται Maradoniana και έχει 80.000 μαθητές – οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων και του Άγγλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Γκάρι Λίνεκερ!

“Εις το όνομα της La Tota, της Μητέρας και του Don Diego του πατέρα, ο καρπός της αγάπης τους, ο ποδόσφαιρικός Θεός να σας ευλογεί όλους σας. Ντιέγκο, Ντιέγκο, Ντιέγκο!”.

Αυτό είναι το σύνθημα των πιστών, οι οποίοι κάνουν την προσευχή τους μπαίνοντας στον ναό (σε ελεύθερη μετάφραση): “Ντιέγκο ημών, ο εν των γηπέδων καλλιτέχνη, αγιασθήτω το αριστερό σου χέρι, και τα μαγικά σου, κάνε τα γκολ σου αξέχαστα στη Γη, όσο αυτοί θα είναι στον παράδεισο”.

church - Sport Savour

Ο «Θεός του ποδοσφαίρου» κατέβηκε στη Γη! Γιατί πολύ απλά, ο Μαραντόνα ήταν ένας, μοναδικός κι ανεπανάληπτος. Όπως κι ο Θεός είναι ένας, έτσι κι ο Ντιέγκο δεν πρόκειται να βρει μιμητή… στον αιώνα τον άπαντα.

Ο κορυφαίος, για πολλούς, παίκτης όλων των εποχών, ο οποίος έκανε την… επανάσταση οδηγώντας την Νάπολι σε δύο πρωταθλήματα και την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου.

Οταν ο Μαραντόνα οδήγησε τη Νάπολι στο πρώτο της πρωτάθλημα -33 χρόνια μετά η πόλη του «ανήκει» ακόμα [εικόνες & βίντεο] | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Ένας μοναδικός ηγέτης κάθε ομάδας που φόρεσε τη φανέλα της. Η καριέρα του, άρχισε στην Αργεντίνος Τζούνιορς σε ηλικία μόλις 10 ετών, το 1970, αλλά το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα πραγματοποιήθηκε το 1976. Πέντε χρόνια εκεί με 166 εμφανίσεις και 116 γκολ, πριν περάσει στη Μπόκα Τζούνιορς για μία μόνο σεζόν, 1981/82 με 28 γκολ σε 40 παιχνίδια.

Μετά την άφιξή του στην Ευρώπη και στην Μπαρτσελόνα, μια ομάδα στην οποία ο «Pibe de Oro» («χρυσό παιδί») παρέμεινε για δύο σεζόν, σημειώνοντας 38 γκολ σε 58 αγώνες. Η περιπέτεια του στην Ισπανία χαρακτηρίστηκε από πολλούς τραυματισμούς, ο σοβαρότερος από τον οποίο, λόγω ενός φάουλ του παίκτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντονι Γκοικοετσέα, είχε ως συνέπεια να χάσει το 30% της κινητικότητας του αριστερού αστραγάλου. Παρά όλα αυτά, κατέκτησε ένα ισπανικό Κύπελλο, ένα League Cup Ισπανίας και ένα ισπανικό Super Cup με τους Καταλανούς.

Los 10 mandamientos de la Iglesia Maradoniana | 90min

Στην συνέχεια, ακολούθησε η Νάπολι, στην οποία εντάχθηκε έναντι 13,5 δισεκατομμυρίων λιρετών (σ.σ. περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ). Με τη μπλε φανέλα έπαιξε συνολικά 259 παιχνίδια, σημειώνοντας 116 γκολ, αλλά πρωτίστως κέρδισε δύο πρωταθλήματα, ένα ιταλικό Κύπελλο, ένα ιταλικό Super Cup και ένα Κύπελλο UEFA, πριν πάει στην Σεβίλλη και επιστρέψει στην Αργεντινή όπου τελείωσε την καριέρα του, σε ηλικία 37 ετών, με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς, στις 25 Οκτωβρίου 1997, στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Ρίβερ Πλέιτ στο Monumental στο Μπουένος Άιρες.

Με την εθνική Αργεντινής συμμετείχε σε τέσσερα Μουντιάλ (1982, 1986, 1990, 1994), σημειώνοντας γκολ σε όλα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας το 1990, σκόραρε μόνο με πέναλτι έναντι στους Ιταλούς στα ημιτελικά. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό. Σε ένα Μουντιάλ, όπου έμεινε στην Ιστορία για το «χέρι του θεού», γκολ που σημείωσε στα προημιτελικά με την Αγγλία, αλλά και εκείνο που πέρασε όλους τους Άγγλους στον ίδιο αγώνα, σε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

#sports365 #Maradona #SportsVideo #Μαραντονα

Πρώην συμπαίκτες, αντίπαλοι, προπονητές, παίκτες εν ενεργεία που τον θαύμασαν. Συνολικά 156 άνθρωποι από τον… πλανήτη ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζινεντίν, Ζιντάν, ο Κάρλος Βαλντεράμα, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Αντρές Ινιέστα, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Τσίρο Φεράρα, ο Ντιέγο Σιμεόνε, ο Ρουντ Γκούλιτ, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, o Καφού, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Μίκαελ Λάουντρουπ, ο Ροναλντίνιο, o Γκάρι Λίνεκερ, ο Εμίλιο Μπουντραχένιο, ο Ίκερ Κασίγιας, ο Ιβάν Ζαμοράνο, ο Πάολο Μαλντίνι, ο Ραούλ.

Η… χάρη του έφτασε μέχρι τους Ράφα Ναδάλ και Χούλιο Ιγκλέσιας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι